בקשת המלצה

anat82

New member
בקשת המלצה

שלום, אני מחפשת מרפא "אלטרנטיבי" עם נסיון בטיפול במחלות נפש כולל סכיזופרניה בעזרת תוספי מזון, איבחון חסרים או רגישויות למזונות וכו. תודה.

אסתר84

New member
הי

באופן חד משמעי... ואני באמת משתדלת לאחרונה לא להיות חד משמעית... אבל פה זה ממש פיקוח נפש... לא לנסות להמנע מתרופות . לא אכנס פה לאם נכון או לא נכון לטפל במחלות נפש גם באמצעות הרפואה המשלימה משום שזה יעורר סערה מיותרת. הרפואה המשלימה יכולה לטפל במגוון בעיות פיזיות ורגשיות לדעתי ורק לדעתי תחום המחלות נפש ובמיוחד סיכזורפניה זה לא התחום שלנו. בכל אופן היה חשוב לי להגיד לא להמנע מתרופות. שבת שלום

anteater1

New member
את כנראה ניזונה מסרטים ושמועות

בעיקר סרטים שעשו דמוניזציה לחולי סכיזופרניה. אז אם אין לך ידע בנושא עדיף שלא תגיבי. ואל תדברי בשם מטפלים אחרים כי יש גם מטפלים, שלא יסכימו עם משפט כמו "מחלות נפש ובמיוחד סיכזורפניה זה לא התחום שלנו". אם אישית אין לך ידע ואת פוחדת להתעסק עם זה אז דברי בשם עצמך. יש המון המון מה לשפר בתחום התזונה וחבל שכשסוף סוף יש מישהי שמתעניינת בתחום דוחים אותה על הסף. תתפלאי אבל לחולי סכיזופרניה יש מוח של בן אדם ולא של מפלצת ולכן כל מה שטוב ובריא לכל אדם טוב גם לחולים אלה. בספר "מוח מנצח" מוסבר כמה נזקים אנחנו גורמים למוח שלנו מחד, ומאידך כמה המוח הוא "מכונה" מופלאה שיכולה להשתקם, להתחדש ולהבריא - ואת זה התרופות בודאי לא יכולות לעשות. הבעיה בסכיזופרניה שלרוב פריצת המחלה היא דרמטית ואז רצים לפסיכיאטרים ונכנסים למעגל כמעט בלתי הפיך של תרופות. בטווח הקצר לפעמים זה באמת עוזר אבל לטווח הארוך זה פיתרון רע מאד, ואכן לא ניתן לצפות מאדם שסובל מאד (וחולי סכיזופרניה מאד סובלים) שיחשוב מה יהיה איתו 20 שנה קדימה. עוד בעיה היא שקשה לצפות מאדם שמתמודד עם מחלה כזאת שתהיה לו משמעת בכל מה שקשור לתזונה, הרי ההתמודדות עם המחלה עצמה היא כבר די מתישה אז להוסיף עוד שדה התמודדות זה לכאורה בעייתי, למרות שבפועל תזונה תשפר את המצב וכשהחולה יראה שיש תגמול למאמץ זה ידרבן אותו להמשיך. ואם נכונים סקרים שנערכו בארה"ב ש-80% מחולי הסכיזופרניה מעשנים אז באמת קשה לצפות שמהו טוב יקרה כשחולה "עשה את שלו" כשהוא לוקח את התרופה הפסיכיאטרית ואז רץ לעשן סיגריה. אם מבינים שמחלת נפש היא בסופו של דבר נזק שנגרם למוח ולמערכת העצבים ולא איזה משהו מפחיד ואפל אז יש נכונות אמיתית לנסות למצוא ריפוי. במיוחד זה אמור לגבי אנשים צעירים שאצלם הנזק למוח עדיין קטן יחסית וניתן לא רק להיטיב את מצבם אלא גם לעכב נזק עתידי. אם הבחורה שהעלתה את הנושא מעוניינת אני יכול להביא כמה המלצות בנושא תזונה ותוספי תזונה למרות שלדעתי ניתן לעשות גם הרבה מעבר. זה תלוי בפרמטרים כמו מצבו ההתחלתי של החולה, גילו, כוח הרצון והנכונות שלו להשתקם וגם מה לעשות - יכולת כלכלית. למרות כל האמור אני לא מיתמם ומבין שהרוב המכריע של החולים חייבים לקחת תרופות לפחות עד ליום שבו יצברו ידע ויכולות ריפוי נוספות, אבל חייב להיות גם פתח לתקווה למי שיכול ורוצה לקחת אחריות על מצבו ולדעתי אחד כזה יגלה שאפשר לעשות הרבה מעבר לתרופות.

אסתר84

New member
שבת שלום

אחד מתוחומי הלימוד שלי זה זה... יש לי הבנה מאוד נרחבת בתחום. להגיד שסיכזופרניה זה מחלה שיכולה לנבוע מתזונה זה פשוט לא להבין.. לטעות ולהטעות. פשוטו כמשמעו. להגיד שסיכוזופרניה היא נובעת רק מהמח זה לא להבין את מקור המחלה כלל ועיקר. המחלה הזאת נובעת ממרכיבים ביולוגיים (שאינם קשורים לתזונה.אם כי תזונה לקויה בתנאים ורקע מתאים יכולה להיות זרז ) ומרכיבים תורשתיים גנטיים. המחלה הזאת היא בגדר רב הנסתר על הגלוי. אתה כמובן מוזמן לחקור אותה ומי יודע אולי תיהיה פורץ דרך בתחום. אך לפני שאתה עורך מחקר מקיף יסודי שחולש על מספר רב מאוד של חולים לאורך ציר של שנים ..זה לא רציני ,לא מקצועי ולא הוגן.. ובעיקר מוריד את התחום של הרפואה המשלימה. בשנות החמישים של המאה העשרים .. אחרי מלחמת העולם השנייה נמצא שאחוז מסויים שהיו במחנות הכפייה חלו במחלה ובעוד מחלות נפש וכידוע אותם אומללים חוו רעב מוות... נמצא קשר בין מספר גורמים שעשוים לגרום להתפרצות מחלות נפש אך לא על פרמטר אחד והוא תזונה.. רקע ביולוגי וגנטי ותורשתי כלומר תנאים בסיסיים שקיימים בבסיס האדם שמאפשרים מבחינת "הקרקע" לצמוח וכמובן טראומה כגון המלחמה. סיכזופרניה הינה מחלה שכמעט תמיד גורמת לירידה תפקודית מנטאלית עם השנים. לא ניתן באמצעות מה שיש כיום למנוע את התהליך.. ובעודך קושר את זה למח.. זה כמו לערבב שמיטה עם סיני. בהחלט למח יש יכולת מסויימת לשקם את עצמו אך לא במקרה הזה. שוב אתה מוזמן אם אתה רציני להיות פורץ דרך. פרט לכך למחלה הזאת יש יכולת לפגוע באדם עצמו או בסביבתו (במקרים מסויימים).. כך שבכלל מטעמי מצפון נראה לי שלא נכון להמליץ או לחלופין לקוות שאותו אדם יפעיל שיקול דעת באם כן או לא לגשת לפסיכיאטר או אם כן או לא לקחת תרופות. ולסיכום הדיון .... רפואה משלימה בעיקרה הינה רפואה מונעת. זוהי רפואה שנולדה לפני המון המון שנים והתעוררה בקול תרועה לפני עשרים ומשהו שנה. אני מחסידיה ומטפליה ומטופליה... ויחד עם זאת אני לא שוכחת את הסיבה לקיומה.. והסיבה היא שהשטח שלנוהוא למנוע מחלות שעשויות להתפרץ באם אדם לא יהיה מאוזן כמה שניתן הגדרה רחבה וכוללת. מאוזן .. אך יש איזונים שתקרא להם התחום של בורא עולם שאינם קשורים כלל ועיקר לטיפול כל אחד שיטפל לפי מצפונו ורואות עיניו לטעמי ומתוך השכלתי בתחום של הנפש והשכלתי בתחום הרפואה המשלימה... זה לא התחום שלנו אין לנו הרבה מה לתרום שם ואם כן כבר נכנסו אז אולי שמשהו יועיל להרים את הכפפה ויקח לידיו את הפרוייקט הזה לאורך ציר של שנים ויתרום לתחום לא רק דרך מלל בפורום... כי זה ממש לא רציני . שתיהיה לך שבת מבורכת אסתר

0 אור 0

New member
אפשר לעשות הרבה מעבר לתרופות

אבל המחלה הזו היא מורכבת מאד, ולא כדאי לפתח אשליה ששינוי קטן בתזונה ואיזה תוסף ירפא את המחלה. כמו במחלות אחרות, ואולי אף יותר, נדרש שינוי מקיף שנוגע בכל תחומי הגוף-נפש וטיפול לא קצר.

אסתר84

New member
אפשר לתרום תרומה מסויימת

אך למחלה עצמה זה לא יזיז. למשל בתחום של התזונה כולם צריכים תזונה טובה. רפלקסולוגיה מדהים מה רע בלנקות לעשות טוב לאדם לתת לו להרגיש חשיבות אנושיות. תמיכה קלה אך בהחלט לא לרפא או להזיז משהו במהלך המחלה. זה לא כ"כ טיפול גוף נפש... זה לא הכתובת ... יש פה מורכבות כ"כ קשה שהיא ברובה ביולוגית פרופר... ככה שלנסות להלביש על זה את הרפואה המשלימה ועוד ככה בלי לחקור לעמוק לאורך ציר זמן זה לא רציני.

0 אור 0

New member
יש מקרים שבהם הרפואה המשלימה לא מספיקה

אבל לא הייתי כוללת בצורה גורפת את כל מחלות הנפש, ואפילו לא את כל מקרי הסכיזופרניה. מהנסיון שלי עם אנשים שלא התיימרתי לנסות לרפא אותם - גם שיפור משמעותי באיכות החיים זה חשוב, אפילו אם לא ניסינו להביא את התהליך למקום של ביטול התרופות לחלוטין. אני מסכימה אתך שמחלות נפש הן לרוב מהמקרים המורכבים ביותר, ולא צריך לקפוץ וליצור אשליות שלא במקומן. אבל לא עם המסקנה שבכלל לא לגעת.

אסתר84

New member
לא אמרתי לא לגעת

אמרתי שזה לא התחום שלנו.... ואין מה לעשות צריך לדעת מה התחום שנכון לנו לטפל ומה התחום שפחות. ואם כבר מטפלים לא מתוך התיימרות כפי שציינת לרפא. לא התחום שלנו כרגע יתכן שלאחר חקירה מעמיקה נמצא שיש מקום. אגב ברפואה הסינית נעשים כמה נסיונות בבתי חולים פסיכיאטרים גם ברפלקסולוגיה נעשו.. גם בהומאופתיה.. עדיין לצערי אין תגליות של בשורה. פרט לכך חשוב לתת את הדעת לאיפה איך ולמה דברים נאמרים. לצערי לא פעם ולא פעמיים אני נתקלת ברפואה המשלימה ביומרנות שלטעמי היא עניין של כל אחד ואחד מאיתנו. זה פשוט מציב את כולנו בחיזית אחת לא רצינית ולא מקצועית. ומרחיק את מועד החזון. גם חוסר הבנה בתחום של הרפואה המערבית וההתנגדות העזה המובעת בדמות מה שהבחור ציין לא תורמת. משום שכדי להגיע להשגים של ממש בתחומים מעין אלה צריך ונחוץ להבין את התפתלוגיה של המחלה ומהלכה ולהבין לעומק דברים שמה לעשות אנשי הרפואה המשלימה לא ממש ששים ללמוד למעט קורס חובה שבלעדיו אין תעודה. וכן במיוחד במה שקשור בתחום הנפש מאחר והדברים כ"כ מורכבים צריך ונחוץ שהדברים יעברו בדיקה יסודית בצורת חקר אמיתי לעומקו של עניין לאורך זמן לפני שהם נאמרים בטח ובטח בפורום. שבת שלום

anteater1

New member
אף אחד לא מתיימר לרפא

אבל אני טוען שאפשר לשפר את המצב לרמה כזאת שחולה יתפקד עם המחלה כמעט כמו אדם רגיל וללא תרופות. חוץ מזה אני מתנצל כלפייך אם הייתי קצת בוטה אבל לדעתי זו צביעות לדרוש מהמטופלים להאמין בטיפול הוליסטי שאת מציעה בכל המחלות ואילו במה שקשור למחלות נפש לשלוח אותם לפסיכיאטרים שיפוצצו אותם בתרופות. אהבתי את התגובה של ינוקא1 כי היא מראה על סוג של קונסיסטנטיות (עיקביות) והייתי מעריך מצידך תגובה שאומרת שלדעתך כיום אין דרך רפואית להתמודד עם מחלות נפש או שלפחות את לא מכירה דרך כזאת. דבר שני, לא טענתי שסכיזופרניה נגרמת רק מתזונה. לי יש סכיזופרניה ואני יכול למנות לפחות 8 סיבות אפשריות למחלה שלי. דבר שלישי, אני ממש לא מבין את הטענה שזוהי מחלה מורכבת ולכן ההתמודדות איתה אבודה מראש. יש מחלה לא מורכבת ? האם שפעת היא לא מחלה מורכבת ברמת התאים או המולקולות ? מה גם שיכולת הריפוי של הגוף גם היא מורכבת כמו המחלות והפגיעות איתן היא אמורה להתמודד. האם קיים בעולם רופא או מטפל שמסוגל לרפא חתך שיש למישהו נניח ביד ? רק הגוף יכול לרפא כזה דבר וזה תקף לגבי סכיזופרניה באותה מידה שזה תקף לגבי חתך. לגבי הטענה שלי בקשר לתזונה: - כשאני אוכל מזון מקולקל (מקולקל לצורך העניין לא חייב להיות ממש רקוב אלא מספיק מזון שבושל ושכב יומיים במקרר) אני נתקף במחשבות טורדניות אפילו חולניות. - כשאני אוכל מזון מרוסס אני נכנס לדיכאון. - כשאני אוכל סוכר לבן אני נהיה עצבני ויש לי בעיות קוגניטיביות. - יש מזונות שמאד עזרו לי בעבר וידועים כטובים לחולי סכיזופרניה והפכו להיות בעלי השפעה שלילית, כמו מנגו למשל. יש עוד דוגמאות ואני בטוח שגם חולים אחרים מושפעים מהמזון כמוני אלא שלא כולם מודעים לכך. ז"א שהמוח הוא לא רק מאד מסובך אלא גם מאד פשוט אם מתייחסים אליו כאל "קופסא שחורה", והתגובות שלו כקופסא שחורה הן מאד צפויות והוא לא בהכרח רק משהו מיסטי ומיסתורי. הטענה הבסיסית שלי היא שמוח של אדם שחולה במחלת נפש מושפע יותר מעומסים לעומת מוח "בריא". עומסים זה יכול להיות גורמי תזונה כמו סוכר לבן או צבעי מאכל או דוקא מזון בריא שעבור אותו חולה הפך להיות גורם נזק. גם תרופות הן סוג של עומסים אבל גם סיטואציה חברתית או משפחתית קשה. כשמשחררים את החולה מאותם עומסים הוא מתפקד כמעט כמו אדם רגיל. לזה שטוען שהוא מכיר היטב את תחום תוספי התזונה: אתה מכיר את כל תוספי התזונה שקיימים בעולם ? הרי זה תחום ענק שמתחדש ומתפתח כל הזמן. אני למשל לוקח תוסף תזונה חדש שקיים בשוק בערך שנה והוא ממש מחולל פלאים בכל מה שקשור לאיזון מערכת העצבים. יש מזונות על שמחוללים דברים נפלאים. יש מזונות שבתעשיית המזון מכונים "פרימיום". אני נעזר במוצר כזה שהוא ממש מעולה. אני יכול להגיד מניסיוני שכשמשלבים המון גורמים מתחילים לראות תוצאות בתחום הריפוי. מה שנקרא סינרגיה. דבר נוסף שאני יכול להגיד לגביי הוא שכיוון המחלה הוא אכן כיוון קבוע של החמרה - חד משמעית, אבל מצד שני הכלים שאני רוכש בהתמודדות עם המחלה גם הם מתפתחים וכך גם ההבנה שלי את המחלה ובמבחן הסופי המצב שלי דוקא משתפר ועובדה שאני כבר שנתיים בלי תרופות ורק המחשבה שאני לא לוקח תרופות מעודדת וגורמת לי להרגיש יותר בריא ופחות שפוט של איזה פסיכיאטר מתנשא.

0 אור 0

New member
תזונה זה לא הכל

ענת שלום, חשוב לדעת שלעתים די קרובות מחלות נפש בכלל וסכיזופרניה בפרט אינן קשורות לחסרים, עודפים ורגישויות למזון. כאשר הגורמים הם אחרים, הטיפול בתוספים ובתזונה לא יעזור. אני ממליצה להכנס לטיפול ברפואה משלימה אך ורק בתיאום עם הפסיכיאטר המטפל והסכמה שלו לשינוי תרופתי, וכן כמובן לתוספים או טינקטורות צמחיות שעלולות להתנגש עם התרופות.

anteater1

New member
ממש לא נכון

הייתי אפילו מרחיק ואומר שסכיזופרניה היא "מחלה של תזונה" ותוספי תזונה. יש מזונות "אוניברסליים" שייטיבו את המצב לכל אדם (חלבון מן החי כמו דגים למשל), ויש מזונות שהם אינדיבידואליים לכל אדם כפועל יוצא של התפתחות המחלה ועבורם אין מנוס מניסוי ובדיקה כיצד הם משפיעים. כשהמחלה מתפתחת, מזון שהיה בשלב מסויים חיובי ומועיל יכול להפוך להיות דוקא הרסני. אצל אנשים צעירים שנמצאים בשלבים הראשונים של המחלה כמעט כל המזונות ראויים כמובן בתנאי שהם טריים, בריאים, אורגניים וכו' הימנעות מרעלים, ריסוסים, חומרים משמרים, סוכר לבן, קפה, עישון, מזון מעובד יכולים לחולל פלאים בחולי סכיזופרניה. בשלבים מתקדמים של המחלה תזונה מתאימה ככל שתהיה, כבר לא תספיק אבל גם אז יש הרבה מה לעשות מעבר לתרופות הפסיכיאטריות. גם המיתוס שטיפול אלטרנטיבי נועד רק להפחית את מינון התרופות הפסיכיאטריות הוא לא נכון ואפשר לחיות עם המחלה ללא תרופות לפחות עבור אנשים עם תסמינים שליליים של המחלה שעבורם ממילא התרופות הרבה פחות אפקטיביות. רוב האנשים ובכלל זה מטפלים נרתעים אפילו מהשם של המחלה ולכן מעדיפים להשאיר את האחריות בידי הפסיכיאטרים, אלא שהם בעצמם עושים ניסיונות עם סוגי תרופות ומינונים.

0 אור 0

New member
הרחקת מאד

יש הבדל גדול ביו מקרים מעטים בהם תזונה בלבד תעזור לבין הגדרה של המחלה כ"מחלה של תזונה. אני כמובן לא נגד התאמת תזונה אישית והמנעות מרעלים, ובודאי מסכימה אתך לגבי אפשרות מניעה לפני שיש את המחלה, אבל הדגש הוא על שני דברים: 1. טיפול באמצעים נוספים שיש לרפואה משלימה להציע - כמו דיקור . רפלקסולוגיה ולא רק בתזונה 2. כל ההפחתה בתרופות , בודאי הפסקה, חייבת אישור של הרופא

harduf9

New member
בתור חסיד של תזונה ותוספי תזונה

אני חייב להגיד שאני לא מסכים, נכון שתזונה ותוספים יכולים לשפר כל מצב (לפחות בתאוריה למרות שלרוב גם למעשה) אבל אושר הוא אלמנט הרבה יותר חשוב. בריאות שלמה גיא הרדוף

ינוקא1

New member
שלום ידידי.

אתה קובע כאן קביעות נחרצות ואשמח לשמוע על סמך מה אתה אומר אותן. האם כמטפל ? מה הכשרתך ? האם כמטופל מנסיונך האישי ? אני אישית חושב שהטיפול התרופתי בבעיות נפשיות נמצא בתקופת האבן , ואם יש לגישה שלך על מה לסמוך , אשמח אם תפרט עוד.

ינוקא1

New member
יש כאן בפורום

את נדב אלשיך שלמד רפואה אורתומולקולרית ועוסק בשיטה הזו. זו שיטה עם הצלחות יפות גם בנושאי סכיזופרניה. מהכתיבה שלו בפורום לאורך השנים המדובר בבחור מקצוען , אני ממליץ !

anteater1

New member
תודה

הניסיון שלי עם רפואה אורתומולקולרית: ככל שאני יודע בשיטה הזאת נותנים לחולה כמויות גדולות של ויטמינים במינונים של פי עשרות ואפילו פי 100 ממה שאדם ממוצע צורך: ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C וכו' אני אישית לא מתקרב לויטמינים שבאים בכמוסות אבל אני לוקח כמויות גדולות של ניאצין (ויטמין B3) טבעי ע"י צריכת מיץ קנה סוכר. בהתחלה זה באמת עזר לי ונתן תוצאות מדהימות אך אחרי שבועיים בערך יעילות הטיפול צנחה בבת אחת למשהו כמו 5 אחוז. כנראה שמשהו במוח נהרס מבחינת היכולת לקלוט את הויטמין הזה. למרות זאת אני ממשיך לצרוך את הויטמין בכמויות גדולות באותה שיטה כי מניסיוני כשמתחולל אצלי תהליך ריפוי והתאוששות של המוח מגורם אחר שאינו הויטמין, אז גם הויטמין הזה "נכנס לפעולה" וכך מושג אפקט מצטבר של יותר מגורם אחד.

למעלה