בקשת אזרחות צ'כית

בקשת אזרחות צ'כית

סבי נולד בצ'כיה ועבר לארץ ב 7 אימי נולדה בארץ ב 51 האם אני יכול לקבל אזרחות צ'כית? הבנתי שיש עורכי דין שמתמחים בזה. מישהו יכול להמליץ לי?

גוזליה

New member
סביר להניח שאמך זכאית לאזרחות צ'כית.

אבל לדעתי את לא. אין אפשרות להמליץ על עו"ד מעל דפי הפורום, אבל יש המון מודעות בעיתונות עם פרסומות לעו"דים שכאלו. בהצלחה.

dornat

New member
שאלה באותו הקשר

אם אמא של בעלי נולדה בצ'כיה אבל נפטרה, בעלי יכול לקבל אזרחות צ'כית? ואם כן האם אני והילדים מקבלים גם אוטומטית אזרחות? תודה

גוזליה

New member
היי דורנט

מי שנולד לאזרח צ'כי, ללא קשר למקום הולדתו, זכאי לאזרחות צ'כית. עם זאת, זהו תהליך שיש לבצע למול השגרירות. את וילדיך אינכם זכאים אוטומטית לאזרחות, תדרשו לגור בצ'כיה זמן מסויים על מנת לקבל אזרחות. עם זאת, תהי זכאית לאישור עבודה (ויזה) סביר להניח במדינות אירופה השונות מתוקף היותך בת זוג של אזרח האיחוד (שוב, לאחר שיאשרר את אזרחותו ויוציא דרכון) בהצלחה.

dornat

New member
תודה גוזליה

ובהמשך לשאלה - האם כל מי שנולד בצ'כיה (לפני 65 שנה) ויש לו תעודה שהוא נולד שם הוא בעל אזרחות צ'כית? או שצריך לתחזק איזשהו דרכון ולחדש תשלום כל כמה זמן וכ"ד? שאלה שניה - אמא של בעלי נפטרה, זה אמור להקשות על הליך קבלת האזרחות? תודה

גוזליה

New member
תיאורטית כן

אבל צריך לוודא סטטוס אזרחות מן הסתם בגלל כל הבלגן שהיה באירופה סביב מלה"ע הII. זה לא אמור להקשות מאוד, אבל כן צריך יהיה להוכיח שיש לכם רשות חוקית לגשת למסמכים שלה וכיוב'.

למעלה