בקשר לTICKET TO RIDE או T2R בקיצור!

YR90

New member
בקשר לTICKET TO RIDE או T2R בקיצור!

תגידו יש לי שאלה, אני פשוט רוצה לדעת מה כדי לי יותר לקנות?? את TICKET TO RIDE הרגיל או את הגרסא TICKET TO RIDE EUROPE?? מישהו יכול לפרט על ההבדלים ומה לפי דעתו עדיף? תודה רבה ועוד שאלה אחת, האם ההרחבות של המשחק, למשל T2R AMERICA 1110 או איך שקוראים לה מתאימות גם לT2R EUROPE?? או רק לגרסא הרגילה של TICKET TO RIDE? תודה רבה על התשובות

yaronra

New member
כרגיל, תלוי מה את מחפש

T2R Europe יותר סלחנית כלפי שחקנים מתחילים, היא מאפשרת "לדלג" על חסימה תמורת "עונש" של כמה נקודות, וכולם מקבלים כרטיסים ארוכים (שדורשים ממך להתמקד בלהשלים אותם, ולא לחסום אחרים). הגירסה המקורית נותנת יתרון גדול יותר לשחקן המנוסה, בעיקר כזה שלא מתבייש לשחק משחק "הגנתי" (כלומר, לחסום את היריב). כל זה נכון בעיקר למשחקים בשניים או שלושה שחקנים, בהם יש טעם בחסימות מכוונות. במשחקים של ארבעה חמישה, זה פחות משנה. לגירסה המקורית יש יתרון חשוב והוא פשטות החוקים - אפשר ללמד אותה ב-5 דקות. Europe כמעט מכפיל את אורך החוקים, עם קונספטים כמו תחנות, מנהרות, ומעבורות (שנשמעים מגניבים, אבל לאו דווקא מוסיפים עניין למשחק). ההרחבה (America 1910) מרחיבה רק את הגירסה המקורית - אבל לא יצא לי לשחק בה הרבה. כמו שאתה מבין, אני חסיד של הגירסה המקורית, אבל אני אוהב משחקים "קשוחים" בשניים בהם חסימות (וההתחמקות מהן) משחקות תפקיד משמעותי - your mileage may vary. בכל מקרה, אם אתה רוצה להתנסות לפני שאתה קונה, אתה יכול להכנס לאתר של Days of Wonder, שם ניתן לשחק בכל הגרסאות, ובכל כמות של שחקנים (ברשת, עם שחקנים אנושיים). אתה יכול להצטרף למשחקים שאנשים פותחים ללא תשלום, ומשחק נמשך כמה דקות עד רבע שעה, תלוי במספר השחקנים ובזריזות שלהם. אפקט מגניב נוסף הוא שכל משחק קופסה של Days of Wonder כולל חצי שנה של מנוי חינם באתר (מנוי מאפשר לפתוח משחקים, ולראות את הדירוג שלך, אבל אין שום מניעה לשחק בלעדיו). ירון

ycyclop

New member
בקצרה

אכן המשחק הראשון יותר פשוט ויותר תחרותי, אבל אנחנו אוהבים את העובדה שבמשחק השני בגלל התחנות ניתן להמר על יוצר מסלולים לנצל הסתעפיות שאחרים הניחו. יש יותר מקום לתכנונים ופחות למאבקים. אם אתם קבוצה שלא אוהבת מאבקים יכול להיות שהשני (למרות היותו טיפה יותר מורכב) מתאים יותר.

sonde

New member
מה לגבי: Ticket to Ride Märklin

דעתי האישית: T2R הרגיל (מפת ארה"ב) הרבה יותר סלחן, כמעט לכל עיר ניתן לעשות מעקף, פשוט וחד. בנוסף ההרחבה נותנת קלפים חדשים גדולים יותר, ומגדילה את כמות המשימות, בפועל, לדעתי, לא משפיע מספיק על המשחק. T2R אירופה - הרבה יותר סיכון ומזל, בעיקר בגלל המנהרות, מנגד פחות מעקפים. T2R Märklin - הרבה יותר אסטרטגיה ומחשבה בגלל הנושא של הנוסעים שאוספים נקודות, ולכן גם מורכב יותר. בל נשכח את התוספות החדשות שוויץ וארצות הצפון (דנמרק/שוודיה/נורבגיה), המצריכות את משחק הבסיס. בכלל המשחק מצוין להחדרת שחקנים חדשים לתחום, או שחקנים צעירים (מגיל 8 ומעלה), אך גיליתי שרוב השחקנים המבוגרים משתעממים מ- T2R הרגיל.

ycyclop

New member
אכן נכון

T2R Märklin כנראה הכי מחשבתי מהשלושה הסיסיים, אבל לפעמים רוצים משהו קליל יותר והשניים הראשונים מתאימים יותר

למעלה