עם הטענה שאם לא אהבת משהו פעם ראשונה לעבור הלאה... אני למשל כששמעתי פינק פלויד לראשונה לא התחברתי לזה (ואני לא מדבר על בגיל 7, אלא לפני איזה שנה, והטעם המוסיקלי הכללי שלי לא השתנה מאז...).בכל עם הזמן החלטתי לתת להם עוד הזדמנות (כי כולם בסצנת הפרוג כן אוהבים אותם, ואולי זה מסיבה כלשהי? אולי הם באמת טובים ולא ראיתי את זה?)... בכל מקרה שמעתי אותם שוב והתאהבתי. עכשיו הם בין הלהקות האהובות עלי... אז זו לא הייתה אהבה ממבט ראשון, אז מה? זה ידוע שבפרוג לפעמים דברים לא נשמעים משהו פעם ראשונה, וצריך לפעמים כמה וכמה שמיעות על מנת להתרגל ואז זה קסום...
לכל דבר אפשר להתרגל...לא קרה לך שתפסת את עצמך מזמזם שיר שגורם לך בדר"כ לבחילה..? לי זה קורה.. אני דווקא מאמין שדבר טוב נוגע כבר בשמיעה ראשונה...אבל די..למה כל הויכוחים האלה...
אומנם, זה שלא מספיק האזנה החלטה בשביל להחליט, גם לא אהבתי את הראשון של קאמל בהאזנה ראשונה, עכשיו אני מכיר כל תו ממנו. נותנים עוד כמה ניסיונות, אם אהבת, מה טוב, אם לא אהבת, גם טוב, יש עוד הרבה דברים אחרים בעולם.
זה שכתבת פרוג לא מקורי...זו לא חוכמה להתעורר 30 שנה אחרי שהוקלט תקליט, ואחרי ששמעת כ"כ הרבה דברים שהושפעו מהם, ואז לבוא ולאמר שהם לא מקוריים! ואני לא חסיד ענק של קאמל אבל קל יותר להתחבר אליהם מאשר לג'נטל ג'יינט..(כמובן שלי) ושוב גם כשאני הייתי צעיר נהגתי להתווכח על מי יותר טוב ופחות טוב..אבל בסוף חשוב מה שנוגע ופוגע(ואיפה).. אז יאללה תגבירו ווליום.!!!
נראה לי שהייתה קצת אי הבנה. כי כשאמרתי "לא מקורי", התכוונתי שזה סטנדרטי ולא מחדש -לי- הרבה מבחינת הצליל והלחן. ממש לא באתי להתווכח מי יותר טוב (ד"א אני מעדיפה את ג'נטל ג'ייאנט...). פשוט הבעתי את דעתי על הדיסק. ואתה יודע מה, אולי באמת לא שמעתי אותו מספיק.
אני מאוד אוהבת את קאמל אבל יש משו בדבריה של smile וההוכחה הטובה ביותר היא שכמה שאני אשמע את קאמל (ויוצא לי מעט) אני לא אצליח להבדיל בין הדיסקים, בטח שלא לזכור שמות ל שירים- פשוט כי הכל נשמע כל כך דומה וחוזר על עצמו!וזה לא שאני חסרת שמיעה מוזיקלית או זיכרון, ממש לא. אז זה פרוג איכותי לדעתי, למרות הפופיות שבו, אבל גם איכות צריכה להיות מגוונת....
תכסי לי את העיניים שימי דיסק של קאמל מהראשון ועד ברת'לס, שיר אקראי ואני אדע איזה שיר זה בערך אחרי חמש שניות. האלבומים שאחרי ברת'לס, לדעתי לא שמעתי אותם מספיק, אז יהיה לי די קשה. אם תשימי הופעה חיה, יש מצב שאני אדע מאיזה בוטלג לקחת את זה. שוב, עניין סובייקטיבי, יש הרבה דברים אחרים שנשמעים לי אותו דבר, הם לא.