בקשר ל... סמבצ"ית...

בקשר ל... סמבצ"ית...

אני מכירה את התפקיד די מקרוב ואני יכולה להגיד לכל מי שמעוניינת לשמוע שזה א ח ל ה של תפקיד, פשוט ללכת על זה!!! ואם מישהי רוצה עוד טיפ קטן... אם כבר סמבצ"ית אז רק בירוקים...!!! דנה

bravdy

New member
טינקרבל

אני מעוניית בתפקיד סמב"צית ואכן יש לי כמה שאלות מקווה שתוכלי לעזור לי אז ככה: שמעתי הרבה פעמים שעדיף להיות סמב"צית בירוקים אז השאלה שלי היא איך אני מגיעה לסמב"צית בירוקים?האם יש לי אפשרות בחירה? ושאלה נוספת: מה בעקרון עושים בתפקיד והאם אני יושבת בח"מל כול היום? שזה לא נשמע כיף במיוחד.. האם את סמבצית?. ושאלה אחרונה : התפקיד סמבצית נכלל בתפקיד אלחוטנית נכון? כי במנילה שלי דירגתי את אלחוטנית ראשון כי אני רוצה להיות סמב"צית שזה כלול בתוכו נכון?? תודה מראש אביבית..

נוב 00

New member
מה פתאום

אין קשר בין סמבצ"ית לבין אלחוטנית אלחוטנית מתקנת קשרים סמבצי"ת מסמבצ"ת

bravdy

New member
נוב00 !!

עם המנילה שלי הגיעה לי חוברת על הסברים לכול תפקיד והתפקיד אלחוטנית הופיע ככה: אלוטנית- תפקיד מגוון הכולל בתוכו שלושה תחומים עיקריים: אחלוטנית, סמב"צית ואחמס"ית ( אחראית חומר מסווג ?) אז איך הם לא קשורים בינהם???

risha

New member
בכדי להגיע לסמב"ציות בירוקים

(אגב- זה רק בירוקים- אין דבר כזה בחיל האויר) את צריכה לקבל זימון ולעבור ולהתקבל לסמב"צית. או בדרך אחרת (רוב הבנות שאני מכירה סמב"ציות הגיעו ככה) להגיע לגיוס כלל צה"לי ולבקש בסיום הטירונות את התפקיד המבוקש. בהצלחה!

bravdy

New member
סמב"צית

ואם לא קיבלתי זימון למבחנים למרות שרשמתי את העדיפות ראשונה? מה זה אומר? שאני לא מתאימה? ומה קורה אחרי שהם החליטו שאני לא מתאימה לזה למשל.?? לאן אני הולכת אז??

risha

New member
תשמעי.

אני לא בטוחה בקשר לזה אבל ככה זה הולך בכלליות. אם זה תפקיד עם מיון לפני הצבא אז תקבלי זימון (במידה ותמצאי מתאימה.) אם את לא מקבלת זימון למשהו שאת רוצה את יכולה לחתום וויתור ביום המיון. כמו שאמרתי קודם- נראה לי שהסיכוי הכי טוב להגיע לסמב"צית זה דרך גיוס כלל צה"לי. אבל שוב- אני לא בטוחה . את יכולה להיכנס לאתר של צה"ל אבל אני לא מבטיחה שזה יעלה (אני לא זוכרת את האתר בדיוק) אבל יש לזה קישורים בפורום מתגייסים.

bravdy

New member
risha

התפקיד סמבצית הוא לא תפקיד קדם צבאי ורשמתי אותו במנילה בקיצור מה שאת אומרת זה שאם מגיעה לי גיבוש לתפקיד אחר אז עדיף לוותר? ומה זה הכלל צהלי הזה?? ואם ויתרתי על הכול איך אני מגיעה לסמבצית בסופו של דבר.??

risha

New member
שוב-

לדעתי תמיד עדיף לדעת לפני לאן את הולכת ולהיות בטוחה בזה! כלל צה"לי זה גיוס של כל מי שלא ממויינת לשום מקום מתגייסת יחד עם כל השאר בגיוס כללי ועושה טירונות כללית עם כל הבנות ומתמיינת בסוף הטירונות - אז את יכולה לבקש להיות סמב"צית- ומשם מתמיינים לכל התפקידים. כשתקבלי את הזימון למיון תלכי (לכל תפקיד שסימנת במנילה שיש לך מיון קדם צבאי.) ותראי איך התפקיד ורק אחרי זה תחליטי אם את מעדיפה סמב"צית. אף פעם לא עדיף לוותר! קודם תבדקי אם זה מתאים לך - אולי - ואז תחליטי~!

יניב100

New member
יש סמבצית בחיה"א

גם במפי"כ וגם בתובלות.ואני אישית נמצא איתן באותו מבנה אז אל תספרי לי שאין סמבצית בחיה"א.

למעלה