בקשר לתפילת שחרית

2ו2תית1

New member
בקשר לתפילת שחרית

אם אני לא מתפללת שחרית אלה רק ברכות השחר וברכות התורה אחרכך מותר לי לומר רק את הפסוק שמע ישראל? כי הרב אמר לנו משהו שאם לא מתפללים את כל קריאת שמע וברכותיה ורק חצי אז זאת ברכה לבטלה ואם אני רוצה להתפלל שחרית ב10 אז אני לא יכולה להתפלל עם קריאת שמע? כי עבר הזמן? ואישה צריכה להתפלל מברוך שאמר או מיוצר אור?

תשובה בעזרת השם

את קריאת שמע מותר להגיד כל היום אבל יוצאים במצווה ידי חובה רק עד השעה 08:40 בערך לפי הדעה המאחרת. [מפסוק שמע ישראל עד אמת]. את ברכות קריאת שמע מותר להגיד רק עד סוף זמן תפילה שזה כיום רבע ל10 [מיוצר אור...] בעיקרון זמן תפילת שחרית הוא עד רבע ל10 אבל בדיעבד מותר להתפלל עד חצות היום 11:35 בערך למי שהיה אנוס. אז בקיצור אם את מתפללת אחרי זמן התפילה אסור להגיד רק את הברכות שלפני ואחרי קריאת שמע.

תשובה בע"ה

את יכולה להתפלל שחרית עם קריאת שמע אחרי זמן קריאת שמע כי בת לא חייבת במצוות שהזמן גרמא... בוודאי מה טוב אם תזכי לומר קריאת שמע בזמנה אבל אם קמת מאוחר את יכולה להתפלל שחרית עד חצות היום שזה עכשיו בשעה 11:25 אישה לא חייבת בכל תפילת שחרית מה שחובה עליה זה ברכות השחר וברכות התורה ,על מנת לצאת ידי חובת התפילה את צריכה להתפלל קריאת שמע ותפילת 18 ... אם יש לך זמן מה טוב להתפלל כל התפילה או רק התפילה והכלל הוא שהכל הוא לפי הזמן שיש לך... את יכולה להתחיל מהתחלה,אתה יכולה להתחיל מברוך שאמר,אתה יכולה להתחיל מיוצר אור,,,

לא מספיק לומר רק את הפסוק הראשון..

את יכולה לומר ברכות השחר ואת כל קריאת שמע. אח"כ תתפללי את התפילה כסידרה.

למעלה