בקשר לתסכול

• פותח הנושא yondy
  • פורסם בתאריך
יעזור אם תגלי לה שככה עושים

בטירונות? מה הבעיה עם רשימת תורנים? כך כולם זוכים להתנסות בחויה, ואף אחד לא נעלב. זה נורא מה שהיא עושה.

../images/Emo45.gif וקוראים לזה: "לוח צדק"

ובצדק! אל תוותרי בשום פנים ואופן. מכל התיאורים שלך, עולה שזו גננת מאד לא מבינה את העולם הרגשי של ילדים ובודאי שלא מכילה. האם אין פיקוח לגן? אין יועצת פדגוגית? לא חייבים במהפכה, אבל כן חייבים לשנות.

צימעס

New member
לא הבנתי ../images/Emo4.gif

אם אין לה אנטיליגנציה רגשית - מה היא מביאה מעצמה לתפקידה כגננת?

limori

New member
רגע רגע ואיפה המפקחת??? ואיפה

משרד החינוך? אני חושבת שזו שיטה נוראית נוראית!!!!!!!!!!!!!!!

yondy

New member
עבר יום...

דברנו כ-8 אימהות אחת עם השנייה, מחר תדבר נציגת הועד פנים אל פנים עם הגננת. אני רוצה לציין כי כל האמהות היביעו מורת רוח ותדהמה ענקית מהשיטה, אולם לא היו התפרצויות רגשיות חזקות כאלה כמו שאני קוראת כאן, ואני תוהה למה. יכול להיות שאימהות (וכל מי שאני דברתי איתה, היא אמא מודעת וחושבת ורגישה למדי) בשיחות פנים אל פנים שומרות על יותר איפוק מאשר בכתיבה באינטרנט? מה דעתכן, למה זה קורה? בקשר למפקחת, אני חושבת שאפשר קודם לתלונות הרשמיות לנסות להשיג את המטרה של שינוי השיטה גם בשיחה ישירה עם הגננת. ובכל מקרה, יש לי קשר מאוד טוב עם הפסיכולוגית של הגן, ואדבר איתה על העניין הזה בכל מקרה, ועל אחת כמה, אם הגננת (ג'ננת?
) תקשיח עורף. ידוע לי שזו דווקא גננת מתייעצת (אולי לא למפרע אבל בדיעבד, בוודאי) ומאוד מחשיבה את דעת הפסיכולוגית, כך שנוכל להגיש לה על מגש של כסף את הסמכות המקצועית, במידה ונידרש לכך.

תמר,

New member
ההתנגדות לגננת מצד האימהות

פחותה, מכיון שהן מכירות אותה, והיא עשתה רושם טוב בתחילת השנה וכו'. אנחנו לא מכירות אותה באופן אישי, אלא רק מהתאור שלך, והוא עצמו נשמע מזעזע.

vered4

New member
נשמע שאתן בדרך הנכונה

מה שחבל בעיני, זה שעד שאת העלת את הנושא הן לא ידעו מה קורה.

She Dolphin

New member
אני שמחה לשמוע

שאתן (מה עם האבות?) מתארגנות כדי לשנות את המצב
לגבי שאלתך על האיפוק - טוב, אני גם בחיים האמיתיים אדם לא ממש מאופק, לפחות בכל מה שקשור ב
(לפעמים נדמה לי שאנשים קצת נבהלים מהמהירות שבה אני זולגת
). אני לא יודעת למה האמהות האחרות הגיבו ככה, אבל אני רק יכולה להדגיש שכשאמרתי שהייתי מוציאה את הבן שלי מהגן, זה לא נאמר כמשהו שאומרים סתם, בסערת רוחות - התכוונתי לזה במלוא מובן המילה. הסיבה לכך היא שזה לא סתם חילוקי דעות עם הגננת בנושאים קלים (לדוגמה, כמו שאני לא מתה על זה שהגננת של תומר, שאני מאוד אוהבת ומעריכה, אמרה לי אתמול שהיא לא אומרת לילדים: "אני כועסת" אלא: "אני עצובה"
מה רע בלכעוס?). לפי מה שאת מתארת מדובר במקרה קיצוני של אשה קשה מאוד מבחינה רגשית, מאוד לא רגישה לצרכים רגשיים של ילדים, שמחזיקה בכל מיני אקסיומות חינוכיות וזרות, דפוקות (
) ומזיקות, ולחלוטין לא קשובה אליכם - ילדים והורים. מהתמונה שתארת מצטיירת סביבה פוגענית שאני ממש לא הייתי רוצה שהילד שלי יהיה בה, אגב, גם אם הוא היה שייך לילדים שעל פניו לא מרגישים פגועים מהשיטה. ואהבתי את ה"ג'ננת"
מקווה שכל מאמציכם ישאו פרי, ואשמח אם תמשיכי לדווח. פשוט הסיפור שלך לא נותן לי מנוח כמו שכבר הרבה זמן לא קרה לי בפורומים.

אני חייבת לאמר שאני המומה

מדרך הטיפול של הגננת בעניין הזה. במקום דבר יפה ונעים שעושה כיף למי שנבחר באותו שבוע, היא הפכה את זה למבחן "מי מקובל ומי לא"... אשכרה סוציומטרי. ומה אם האות ש' יוצאת שבוע אחרי שבוע? ומה אם אותו ילד ששמו מתחיל בש' נבחר שבוע אחרי שבוע? ומה פתאום שואלים את הילדים איך לבחור? מה זה פה, האצלת סמכויות? בשביל זה היא הגננת, בשביל לבחור ולהחליט. היא גם שואלת אותם מה הם מעדיפים שהיא צבשל לארוחת צהריים? ממש
. לא אקדמאי ולא טוב ולא בטיח. אני הייתי ממשיכה הלאה בטח, אבל ממשיכה הלאה ולא מרפה עד שהעניין היה נפתר. אם צריך, הייתי הולכת גבוה יותר (מפקחת?)

yondy

New member
לא חינוכי ../images/Emo13.gif

אות שנבחרה לא חוזרת לסל להגרלה הבאה. את סדר הילדים מבין הילדים שהאות שלהם נבחרה, קובעים חבריהם, כולם יהיו אבות/אמהות, אבל את הסדר הסופי יקבעו ע"פ המקובלות... דרך אגב, הסתבר לי לזוועתיתוך אחת השיחות הערב, שילד/ילדה שנבחרו לאותו שבוע, מזמינים את בן הזוג מהמין השני להיות איתם בתפקיד. ילדה אחת הייתה כבר 6 פעמים אמא שבת. ילדים אחרים עדיין לא. אני כבר מרגישה כנמצאת בזוועתון מתפתח. השלב הבא? כנראה החלטה מי אוכל היום ומי לא....
ע"י הילדים.

תמר,

New member
נשמע כמו סיפור שמתאים לכתבה

עתונאית. זה מזכיר לי את הגננת של אחותי, שהושיבה אותה בפינה כי אמא שלה שלחה אותה עם מכנסיים (בגן דתי). האם לגננת של הילד שלך יש ילדים? היא נשמעת מאוד רחוקה מנפש הילד, ואני לא מבינה איך הגיע בכלל למשרה הזאת. אמנם לא מדובר באלימות פיזית, אבל עדיין, מדובר באלימות. (את מאמינה שתוכלי להשפיע עליה בלי ליצור אצלה התייחסות שלילית לילדים? אולי יש פסיכולוג שבקשר עם הגן, שניתן לדון איתו?)

ליאת +

New member
זו הכנה לתוכנית "השרדות?" ../images/Emo5.gif

ממש לא נראה לי שצריך אינטליגנציה רגשית או תעודת הוראה בשביל להבין עד כמה השיטה הזו מעוותת (ונשמע שהגננת השקיעה הרבה מחשבה בבניתה!).

Shellylove

New member
זה ממש נורא בעיני

אי אפשר ללמוד על סדר האותיות בדרך אחרת? על הגרלות? למה? למה לעשות את זה לילדים? עצוב מאד. אין אפשרות לדבר עם המפקחת?

אפרת12

New member
לא אוהבת לגמרי בכלל את השיטה הזו

ואני רוצה לצרוח
. רע לי מזה
לא מסוגלת לדבר ולנתח את זה בהגיון. לא קראתי את כל מה שכתוב בשרשור הזה, אבל יש לי בחילה מהגננת הזו.

tonti

New member
עצוב עצוב עצוב../images/Emo10.gif

וברור שזה משתקף בעוד דברים בגן. זה משהו שגוררים אח"כ כל החיים.

lulyK

New member
בדרך כלל רק קוראת פה, אבל

הסיפור הזה לא יוצא לי מהראש. הילדות כולה זכורה כתקופה כל כך רגישה. כל העצבים בחוץ כל הזמן, דבר כזה יכול כל כך לפגוע (לדעתי גם הילדה שנבחרה כבר 6 פעמים, אם היא רגישה - סובלת מאד). כשאחפש גן ליותם (עוד כמה שנים...) אני אזכור לשאול איך בוחרים שם אבא ואמא שבת

למעלה