בקשר לתחפושת.....

lala897

New member
אסור מכנסיים לנשים לא בגלל

שזה לבוש גבר כי זה לא לבוש גבר. כיום כמו שאמרו פה ברור מאד שיש מכנסיים לנשים ומכנסיים לגברים. הבעיה היא צניעות. צמוד. עכשיו, נכון שיש מכנסיים צנועות שהן לא צמודות ומותר ללבוש אותם מבחינת צניעות. אבל צריך גדר. צריך הגדרה מדויקת למה שאסור ומותר כי ההבדלים הם דקים ולא לכולן יש את הרגישות להבחין בהן ולכן עדיף לאסור בכלל מכנסיים.

SupermanZW

Well-known member
הבדלים דקים?

ההבדל בין טייץ למכנסים אלגנטיות הוא דק? אולי בעיניך בלבד, עבור רוב הנשים ההבדל הוא לא דק בכלל.

lala897

New member
ההבדל בין טיץ למכנסיים אלגנטיות

אינו דק. אבל רב המכנסיים האלגנטיות שאני מכירה הן עדיין צמודות. אני מתכוונת למכנסי חצאית כאלה רחבות. מכיר? בכל אופן עובדה שזה כך, בכל התחומים אי\ם אין משהו מוגדר וברור אז הגבולות מיטשטשות.

SupermanZW

Well-known member
דווקא לא

רוב המכנסיים האלגנטיות אינן צמודות, ויש חצאיות המותרות לדתיות אשר יותר צמודות מן המכנסיים. אגב, אין הלכה לגבי רוחב החצאית, צריך רק שלא תהיה צמודה לגוף, כמו כן אם היו מותרים המכנסיים הרי שהאיסור היה על מכנסיים צמודות, בשום מקום לא מדובר על המרחק בין החצאית לרגליים או בין המכנס לרגל.

lala897

New member
קודם כל צצחדות זה עניין של יחסיות

וגם של רגישות. ולכן על זה אני לא אתווכח איתך. לדעתי זה עדיין מידי צמוד. בכל אופן ברור שחצאית רחבה יותר צנועה ושפחות רואים את צורת הרגליים כאשר לובשים אותה. חצאיות שחותר צמודות מן המכנסיים לא מותרות לדתיות. זה שיש דתיות שלובשות אותן כי הן לא צנועות לא אומר כלום. חצאית כזאת היא לא צנועה. אין הלכה על רוחב. אבל מה זה צמוד? חצאית שהרוחב שלה הוא אפס היא צמודה. כנ"ל לגבי מכנסיים. אני חושבת שמכנסיים כדי שהן תהינה צנועות הן צריכות להיות רחבות מאד. אתה יכול לחלוק עלי.

lala897

New member
וואי יש לי פה מלא טעויות

צצחדות= צמודות חותר-מותר

SupermanZW

Well-known member
מוזר

כיצד יתכן שעבור חצאית מספיק שלא תהיה צמודה ולעומת זאת מכנסיים צריכים להיות רחבים כמו אוהל? ההלכה לא מגדיר רוחב, הדרישה שהבגד לא יהיה צמוד צריכה להספיק גם למכנסיים וגם לחצאית.

lala897

New member
לא מוזר

כי מנקודת מוצא הלבוש חצאית פחות צמוד ממכנסיים במבנה שלו. החצאית עוטפת את כל הרגליים והמכנסיים מפרידים בין רגל לרגל. צריך שהחצאית לא תהיה צמודה. ומכנסיים שיהיו רחבות. נובע מהמבנה של הבגד. זאת הדעה שלי בקשר לצניעות
אם אתה חושב שמכנסיים אלגנטיות צנועות מספיק תלבש מכנסיים אלגנטיות
ומצדי אל תלבש חצאית בכלל...
בעיקרון צניעות זה גם עניין של רגישות ושל שיקול דעת.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

יש חצאיות הרבה יותר צמודות מכל סוג של מכנסיים, למשל חצאיות מיקרו שעשויות מלייקרה, ועוד. ההלכה רק דורשת שהבגד לא יהיה צמוד, היא לא מגדירה רוחב או מרחק מהרגליים. אין סיבה שאלבש חצאית, אני לא סקוטי

lala897

New member
מסכימה.

אז מה אתה רוצה להוכיח לי? שיש גם חצאיות לא צנועות? שיש גם חצאיות מאאדד לא צנועות? מסכימה. ואסור ללבוש אותם בדיוק באותה מידה שאסור ללבוש מכנסיים צמודות. שעדיף ללבוש מכנסיים רחבות (אוהל
) מאשר חצאיות לייקרה סליחה על הביטוי אבל "זונתיות"? מסכימה מאה אחוז. נכון שההלכה דורשת מבגד לא להיות צמוד ולא מגדירה מרחק אבל יש גם דבר שקוראים לו שכל. למשל, סבא שלי תמיד היה מביא את הדוגמא הזאת: כמו חצאית צנועה אבל עליה מצויירות הרגליים של הבחורה זה צנוע? ברור שלא. איפה כתוב ההלכה הזאת? לא כתוב. מבינים את זה לבד. כל העניין של צמידות זה עניין אישי. לא כל אחת רגישה לזה באותה צורה. מה שצמוד אצלי לא צמוד אצל הרבה נשים ומה שלא צמוד אצלי מאד צמוד אצל הרבה נשים. העיקר שמה שלובשים מרגישים איתו נח וצנוע. למשל,אני אישית לובשת גם חצאיות קצרות יחסית- מכסות עד אחרי הברך ולא מגיעות עד הקרסול. אבל מרגישה יותר נח וצנוע עם חצאיות ארוכות ורחבות כאלה ומעדיפה אותן למרות ששתי סוגי החצאיות מותרות בהלכה.
ובכלל צניעות זה דבר מאד חכם
(סתם אני מנסה להתגרות בך קצת..
)

lala897

New member
תיקון קטן

העיקר שלובשים משהו שמרגישים איתו צנוע ונח זה כמובן לאחר שמכסים את העניין בצורה הלכתית טהורה. ולא אם בחורה מרגישה צנוע ונח ללבוש ביקיני ברחוב

א77

New member
מניין השאלות הללו ?!

מה שנאסר בתורה זה, בגד המיועד לאשה, אסור ללבישת גבר. בגד המיועד לגבר, אסור ללבישת אשה. איני יודע איך נכנס לנושא ולשרשור, מכנסים או שמלה. יש מכנסים המיועדים לא לגבר. ויש שמלה המיועד לא לאשה. הכתנות שהכהנים לבשו לדוגמא בבית המקדש בשרתם לפני ה', היה דמוי שמלה. זה בגד של גבר, ונאסר לאשה. משהו נוסף: הזוהר נמצא בארון הספרים. מי שמנסה לפרש אותו בכל הדרכים, יוכל לנסות לפרש, לסלף, לעקם ולשקר. ואדך זיל גדמור. ומאד מומלץ לא לחזור בתשובה לפני שיודעים באמת מה מטרת התשובה. יש להבין ולדעת, ולא לגשש באפילה.

SupermanZW

Well-known member
נכון, ולכן

אסור לאסור על נשים ללבוש מכנסיים של נשים, והאוסר פועל בניגוד לתורה.

א77

New member
איני מתפלפל.

איני רוצה להכנס לנושא ויכוח סרק שהיה כאן. בגד המיועד לנשים, אסור לגבר. בגד המיועד לגבר אסור לנשים. צניעות זה נושא אחר לגמרי. אגב. לא ילבש גבר שמלת אשה, ולהיפך. גבר שמלקט [עוקר] שערה לבנה מתוך שחורות, עובר על איסור זה. אין לי ענין להכנס לנושא זה. רק רציתי לתת דוגמא לאיסור של לא יהיה כלי גבר על אשה, ולא ילבש גבר שמלת אשה כי תועבת ה' אלהיך כל עושה אלה. [דברים כב]. זאת אומרת שצניעות זה נושא אחד. איסור זה, הינו נושא שני. על פי רוב נושאים אלו מצטלבים, אך לא תמיד. ולמעשה לא אמור להיות ביניהם קשר. אפשר שיש בעית צניעות, ללא בעיית לא ילבש וגו'. אפשר תהיה בעית לא ילבש וגו', ללא בעיית צניעות.

טנקר

New member
זה באמת מעניין

הרי רוב המכנסיים הנעשות עבור נשים שונות מאלה של הגברים,ומיועדות מראש עבור נשים ולעניות דעתי,ישנם מכנסיים צנועים בהרבה מחלק מהחצאיות אשר בנות(כן,כן דתיות) לובשות אז מדוע באמת יש איסור מוחלט של לבישת מכנס בציבור הדתי?

א77

New member
שאלה טובה שאלת

מדוע הרבנים אסרו ללכת במכנסים. סופרמן היקר. זה לא קשור לשאלה האם מותר להתחפש לבן המין השני. זה לא קשור לאיסור לא תלבש. אתה שהנך מאמין הרי במה שהנך מעוניין להאמין. ולא בדיוק במה שיהודי שומר תורה ומצוות מאמין בדרך המסורה לנו מדור דור. הנך בא לשאול מדוע הרבנים אסרו. כאן בפורום לשאול את הרב. זה דיון שאינו מתאים לכאן. ודווקא אול אני מתעורר לכך שזה אינו מתאים לכאן, בגלל שאתה זה אתה. אולי אם לא אתה היית המגיב בזה, לא הייתי מבחין שאין זה מן העניין ומן המקום. אבל זו עובדא.

טנקר

New member
לפי דעתי, יש לקבל את התורה ככתובה

וכלשונה ויש להגיב באופן מתנשא ולפסול התעניינות ,גם אם בעינייך זו שאלת תם. נכון מדובר בפורום שאל את הרב,אך מדוע העניים סותר? האם זה לא אפשרי לשאול אדם בשר ודם (צדיק ככל שיהיה)לגבי פסיקתו בעניין, הרי עצם היות פסיקתו ,חד משמעית ,בלתי מתפשרת ומכתיבת הילכות חיים-אין זה בלתי מתקבל על הדעת(לפחות עבורי)שיתכן ויש סיבה וגורם מעורר למוחו הקודח, האם ניסיון להבין ולחקור את סיבת פסיקותיו של הרב,כה אבסורדית?כה בלתי מתקבלת על הדעת? האם לא מדובר גם באנשים בשר ודם ,האם זה באמת כה אבסורד? זו הרי פרשנות שלהם,ומאחר ויש מקום גם לר"שי וגם לרמב"ם גם לבית הילל וגם לבית שמאי,למה ומדוע אין אתהמינימום לשאול לפחות "מדוע"????

אלי ו.

New member
לפעמים גם צריך לשאול למה הרב אסר

השאלה היא האם האיסור הוא עקרוני, או שמה מדובר בגזירת שעה כדי למנוע עגמת נפש וסיכון בטחוני. ובנושא דומה, יש לי חבר לעבודה ליטאי, שבמשפחתו מקובל "דוקא" לדבר בין נטילת ידיים להמוציא מכיון שלטענתם מדובר במנהג שאנשים תופסים כהלכה ולא כמנהג ישראל ולכן חובה להראות שאין זו ההלכה. כמובן שבין ברכת המזון למים אחרונים הם מקפידים מאוד שלא לדבר. יש להם על מה לסמוך למרות שאני לא מסכים איתם.

למעלה