בקשר לתארים...

S a t i n e

New member
בקשר לתארים...

למישהו יש מושג מה ההבדל בין סוגי התארים למשל תואר B.A ו- B.E.D ?

תארים-

BA-תואר ראשון ברוב המקצועות[תלת שנתי בכ"א].זה התואר הראשון ה"קלאסי",שכולם מכירים. להלן Bachelor of Arts "בוגר במדעי החברה/אמנויות" למרות שבטכניון ובאו"פ תואר זה ניתן גם בכימיה/פיסיקה,מדעי המחשב ועוד דברים ריאליים...למה זה ככה?אין לי מושג ותכל'ס זה לא עקרוני. B.Sc[
] תואר ראשון במדעים[כימיה פיסקיה ביולוגיה מתמטיקה מדעי המחשב וכיו"ב]/הנדסות[הנדסה כימית,מכונות,חשמל,בניין וכו'].לעתים תלת שנתי ולעתיםארבע שנתי,תלוי...[וממילא יש אנשים שפורשים את התואר אז זה פחות עקרוני] B.Ed תואר ראשון בחינוך-לרוב תואר ראשון של מכללות להוראה[נראה לי 3 וחצי או 4 שנים...להבדיל מתעודת הוראה אניווי] B.Pharm תואר ראשון ברוקחות [3.5 שנים נראה לי] LL.B תואר ראשון במשפטים[במכללות בעיקר לפי מה שאני יודע..או גם באוני',לא זוכר] M.A תואר שני[המשך ל BA] M.Sc כנ"ל[המשך ל B.Sc] LL.M " [המשך ל LL.M] P.hd דוקטוראט[ברוב אם לא כל המקצועות כמעט] D.Sc דוקטוראט בבמדעים[ועדיין, הרבה אנשים עושים דוקטוראט במדעים ומקבלים P.hd...פשוט ההבדל סמנטי בלבד,זניח כמעט...] M.D דוקטור לרפואה D.M.D דוקטור לרפואת שיניים וברור שיש עוד מלא סוגים של תארים,בייחוד בחו"ל....אבל לדעתי הרשימה הזו ממצה....יאללה,להתחיל לשנן

S a t i n e

New member
וואי מאמי מזה עזרת לי :)

השקעת... אז אולי תדע להגיד לי... אני רוצה לעשות תואר בקולנוע, אני מניחה ששווה לי יותר לעשות תואר B.A מאשר תואר B.ED או שזה לא כזה עקרוני?

אהממ...

[אה,אגב,שכחתי שעדיין בחלק מהמכללות מחלקים גם תארי BTECH-בוגר בטכנולוגיה, תואר בהנדסה יישומית יותר כביכול, שפחות מוערך מ BSC
לא שזה ישנה לך
] בכ"א,לעניינך- קודם כל זה תלוי בנטייותך- אם את רוצה להיות מורה ולייעדך מראש להוראה, "לכי" על ה BED, אם לא, עדיף השני...ותמיד אפשר להמשיך לשנתיים של לימודי תעודת הוראה,מה שיהפוך אותך למורה אחרי סטאז' וכו'.. [כלומר,לא חייבים BED בשביל זה..ממש *לא*] אגב, מלבד הוראה, באמת, הרבה תעסוקה לא תמצאי בארץ לצערי,אני חושב... את יודעת- בשביל להתפרנס בכבוד/להתעשר מתעשיית הקולנוע/בידור בארץ צריך המון כשרון[מה שבטח יש לך אם בחרת בזה
] ובעיקר קומבינות,ויטמין P, או איך שלא תקראי לזה.. בכ"א בהצלחה!

S a t i n e

New member
בחרתי בזה בגלל...

שאני לא רואה את עצמי משתלבת במשהו אחר מגיל קטן יש לי שיגעון במה שקשור למוזיקה (שירה בעיקר), קולנוע, תאטרון... אז החלטתי ללכת ללמוד את המאחורי קלעים... פשוט הייתי אתמול ביום פתוח במכללה להוראת טכנולוגיה שיש להם את המגמה בתקשורת וקולנוע אבל התואר שהם מעניקים זה BED...ורציתי לדעת אם יסתכלו עלי בעין אחרת אם אני אבוא עם BED ולא עם BA

BA או BED

מה שנאמר לך כאן לגבי הגדרת התארים נכון: נש הינו תואר במדעי הרוח והחברה ו BED הינו תואר בהוראה. אם תרצי להמשיך ללימודים לתואר שני את עשויה להידרש להשלמות רבות יותר עם תואר BED.

למעלה