בקשר לשרת APACHE

hezy45

New member
בקשר לשרת APACHE

האם אפשר להשתמש ב- 1...127 כשרת פנימי ובאותו הזמן גם כשרת חיצוני ?

shanor

New member
מממ....

כן וכן. מה הקשר בין שני הדברים? יש קשר אבל מה ההבדל? רגע, אני אסביר את עצמי, 127.0.0.1 היא כתובת IP של המכונה המקומית שעליה אתה עובד, אבל כל הרעיון הוא שהיא תתפקד בדיוק כאילו היא היתה כתובת IP רגילה אחרת. בין אם התקנת שרת או לא, אם תבקש בקשה כל שהיא (נניח תשלח פינג) לכתובת 127.0.0.1, אתה שולח את הבקשה אליך (משמע הפינג ישלח למחשב שלך, המחשב שלך יענה - והכל יקרה מהר מאוד). אם התקנת שרת (ואני מניח שאתה מדבר על שרת HTTP/WEB/WWW או כל שם אחר שאתה רוצה/מכיר) הוא מקשיב לבקשות שנשלחות אליו, כל עוד אתה תקיש בדפדן שלך 127.0.0.1 (או אפילו LOCALHOST), הדפדפן יגיש בקשה למכונה המקומית שלך (המחשב שלך) דרך פורט 80 (בדרך כלל) והשרת שמקשיב לפורט הזה יגיב על ידי שליחת דף (HTML בדרך כלל) חזרה לדפדפן שלך. באותה מידה בדיוק, בהנחה ואתה לא מחובר דרך רשת פינימית כל שהיא (לשם הנוחות והבהירות של ההסבר), אתה מקבל כתובת IP כל שהיא. אם מישהו, אי שם ברחבי האינטרנט יקיש בדפדפן שלו את כתובת ה- IP שלך, הדפדפן שלו ישלח את הבקשה והשרת שיושב על המחשב שלך יגיב לבקשה. עכשיו, אחרי ההסבר הזה, מגיעות ההסתייגויות: א. ניתן לקנפג את השרת להגיב רק לכתובת (אחת או יותר) מסויימות ולא לאחרות. ב. פיירוול, יכול ליצור בעיות עקב חסימת פורטים (צריך לבדוק מה החוקים שהוגדרו בפיירוול עצמו לגבי תקשורת נכנסת ויוצאת בנוגע לפורטים שאליהם השרת מקשיב...) זהו בגדול. בסיכומו של דבר, אין בעיה לפנות לשרת בתור שרת מהמחשב המקומי שלך (127.0.0.1) או מכל מקום אחר באינטרנט. בברכה שנאור.

hezy45

New member
תודה שניאור. אני לא שאלתי נכון. שוב

בהגדרת קובץ הקונפיגורציה אני מגדיר קובץ INDEX שהשרת יפנה אליו באשר יש פניה אליו מבחוץ. לעומת זאת אני מעדיף שעבור השרת הפנימי לא יוגדר קובץ ואז אני מקבל את מדריך הערוץ ולא תצוגה של קובץ. האם זה אפשרי ?

shanor

New member
מממ...

אוקיי, תבדוק את הלינק המצורף, תראה אם זה מה שאתה מתכוון. אם כן, תזכור רק תמיד תמיד לגבות את הקבצים לפני שאתה עורך אותם מחדש. http://www.netahoy.org/tutorials/apache2.htm אה, כן, כאן הם מדברים על קביעת מספר אתרים על שרת יחיד, אבל אפשר לקבוע כלל סמויים רק ל-127.0.0.1 וכלל נוסף לכל השאר. מקווה שזה יעזור. בהצלחה שנאור.

hezy45

New member
אפשר למצוא קובץ שלם לדוגמא ?

תודה עבור הקישור\ אבל הוא מתייחס לגרסה 2 ואני משתמש ב- 1.3 עדיין לא הצלחתי להגדיר נכון.

למעלה