בקשר לשכר

IndigoChild1

New member
בקשר לשכר

היי רציתי לדעת כמה שכר מקבלים על דיבוב ? אני שואל את זה לגמרי מתוך סקרנות זה לא מה שבאמת מענין אותי במקצוע . ואם כבר פתחתי נושא אז רציתי גם לדעת כמה עולה קורס ? תודה!

OrlyNL

New member
אני מקדימה תרופה למכה

ומבקשת לא לפרסם סכומים מדוייקים שקיבלתם עבור סשנים (אפשר להגיד "בסביבות" הסכום). הבקשה מגיעה מגבוה.... תודה מראש

IndigoChild1

New member
סבבה

ממש לא צריך לתת סכום מדוייק סתם רק לדעת אם אפשר להרוויח מזה כמו שצריך

Hawkgirl

New member
האמת שגם אותי מעניין הנושא O:

יותר מעניין אותי איך מתבצע התשלום, אם זה לפי מספר שעות או לפי מספר רפליקות? ובאיזה טווח נע התשלום? ואם יש הבדל בין מדבב וותיק למדבב חדש O:

אז ככה:

לכל אולפן יש את הפרוצדורה שלו. מכיוון שבאופן טבעי אף אולפן לא ירצה שאולפן מתחרה שנכנס לפורום ידע כמה הוא משלם -אז לא אנקוב בסכומים - אבל כן אכתוב איך זה מתבצע. נתחיל בדבר הפחות טוב - שכר אומנים ברב המקרים משולם בזמן של שוטף פלוס 70 כלומר: שחקנים מקבלים את הכסף בהפרש של 70 יום+ מספר הימים שנותרו לסוף אותו חודש שבו הם הקליטו, ככה שאם מישהו הקליט נגיד ב15 לינואר. הוא מקבל את הכסף 70 יום אחרי שחודש ינואר נגמר. כלומר: באפריל. הדבר חוקי לכל דבר - מכיוון ששחקנים עובדים באולפנים על תקן "עצמאיים" ולא על תקן שכירים. כי האולפנים לא משלמים ביטוח לאומי על השחקנים. הם רק מוציאים פירוט - והשחקן צריך לדווח לבד. מלבד הטלויזיה החינוכית - שמכיוון שהם מוסד ממשלתי הם משלמים בסוף החודש שבו עבדתם - כמו משכורת רגילה. מורידים ביטוח לאומי ומס בריאות - ואתם מקבלים תלוש משכורת לכל דבר. ולכן גם התשלום שם מחולק שונה. סכומים: יש אולפנים שמשלמים לפי כמות הרפליקות ויש אולפנים שמשלמים לפי שעות. לא נזכיר שמות של אולפנים וגם לא מחירים - אבל לסשן אחד של 3 שעות יוצא בממוצע כמה מאות שקלים - שבמקום עבודה רגיל צריך לעבוד כמה ימים בשביל זה... אולפנים שמשלמים לפי רפליקות - התעריף לרפליקה נע בצורה שיווצר מצב שבסופו של דבר תרוויחו את אותה כמות שכר שאם הייתם מקליטים לפי סשנים. מלבד הטלוויזיה החינוכית - שמשלמים לפי גודל התפקיד שלך. יש סכום שהערוץ מקציב לשחקני הסדרה - והוא מחולק בין השחקנים לפי גודל התפקיד כמו שמחלקים "עוגה" - לכן הם מקור הכנסה מאוד טוב. דרך אגב, בלי קשר לתשלום - בתקופה שאני הקלטתי דיבוב בחינוכית - היינו מקבלים קלטות של הסדרה באנגלית הביתה עם הטקסטים. רואים את הפרקים, קוראים את הטקסטים תוך כדי, וכשהיינו מגיעים להקלטות היינו ממש מתקתקים את זה. כי כבר היינו מכיריםא ת הפרקים. היום חנה דרורי קשי כבר לא עובדת שם - אז לא עובדים בשיטה הזאת - אבל זאת הייתה שיטה שאני מאוד מעודד - שלי מאוד עזרה להכנס לדמות, והרבה יותר לזרום.

Hawkgirl

New member
אז רגע

לתוכניות המדובבות שמגיעות לחינוכית, יש לערוץ אולפן דיבוב משלו? O: ומי שמדבב שם נחשב לשכיר של האולפנים האלו? זה אומר שהוא לא יכול לפנות באופן עצמאי לאולפנים אחרים בו בזמן שהוא עובד בחינוכית? *מקווה שהבנת XD * הממ.. וואי, אז אדם שמקבל תפקיד ראשי בסדרה, מרוויח בסביבות ה-300 שקלים זה סכום נאה ביותר O: והשיטה שתארת בחינוכית(אנחנו מדברים על חינוכית 11 נכון? XD כלומר ערוץ 11/1 ) זו גם השיטה ביפן O: חבל שלא עושים את זה גם בארץ X: למרותש כבר סיכמתי עם ידיד שלי שכשנגדל נפתח אולפן הקלטות ונעשה הכל בסטייל יפן B) יש לנו אפילו צוות עבודה כבר, יש לנו עורך לשוני, טכנאי, עורך(תמונה), מפיקה(חיחי, אני O: ), מדבבים O: עכשיו רק צריך להגיד לכולם שהם חלק מזה XD

כן כן

פעם הם היו עובדים גם עם נ-ל-ס. ואת ההקלטות של הדיבור שהם הפיקו בעצמם - היו עושים באולפנים בחוץ. היום. בערוץ עצמו יש שני אולפני דיבוב - לייתר דיוק: שני חדרי דיבוב. ששם מקליטים. וכן - אורלי קטן למשל - מביימת שם - אבל עובדת בעוד המון אולפנים בארץ.

barlevy

New member
ובאמת בלי להזכיר שמות..

לא כל האולפנים משלמים שוטף פלוס 70... חלקם משלמים בסוף החודש

לפי מה שידוע לי יש רק אולפן אחד כזה

שמשלם בסוף החודש. העניין הוא - שבו את מקבלת צ'ק דחוי לתאריך של השוטף פלוס 70. רק את הנייר את מקבלת בסוף החודש :)

בעצם יש אולפן אחד שאני לא יודע

איך הוא משלם - ומישהו אמר לי שהם משלמים בסדר - אז אני חושב שאני יודע במה מדובר :)

למעלה