בקשר לשח"מ

• פותח הנושא epi
  • פורסם בתאריך

epi

New member
בקשר לשח"מ

אני רואה שהנושא של שח"מ מעניין פה הרבה אנשים בפורום בזמן האחרון אז אני ידבר אליו קצת. שאני הייתי לפני גיוס לא רציתי לשמוע משהו אחר בצבא חוץ משח"מ בגלל שהייתי במשך ארבע שנים מתנדבת במשא"ז ואני כמעט כל יום וכל היום שם. אז שקיבלתי את המנילה שלי ביקשתי בקשה ראשונה שח"מ וגם דרך המפקד בסיס שלי הוא עזר לי להגיע לשח"מ. אני כבר שנה בתפקיד (לצערי/לשמחתי) הגעתי למוקד 100 של המשטרה של מחוז מרכז והאמת בהתחלה לא כל כך התהלבתי מזה בגלל שרציתי להגיע לסיור אבל באותה תקופה שאני התגייסתי נהרג שוטר שהכרתי מתחנת לוד (מי שזוכר את המקרה ששוטר בא לבדוק אופנוע חשוד ונהרג באותו מקרה) אז ההורים שלי לא כל כך אהבו שאני יעבור לסיור עם הזמן התרגלתי לעובדה שאני במוקד והיום אני שמחה ומאוד נהנית שם נשאר לי עוד שנה פחות 4 ימים עד השיחרור (וכבר סופרת). טוב אז אני מקווה שעזרתי למי שרצה לדעת ואם יש עוד שאלות אתם יכולים לשאול אותי אני כאן לשירותכם תמיד. אפי=epi

יש לי שאלה

אם אני לא מתנדבת אבל אני כן יכולה להשיג מכתב המלצה משוטרת ומתנדב ותיק זה יעזור לי ? מה לבקשת שירשמו ? למי לתת את ההמלצה?

epi

New member
בקשר לזה

אני לא יודעת אבל אני יכולה לברר לך אם את רוצה

כן אני אודה לך אם תבררי

ובנוסף אם תוכלי תבררי שאם נגיד אני אתחיל להתנדב במשמר האזרחי שבועיים שלוש לפני הגיוס זה יעזור לי להתקבל לשחם ?? סוריי על כל השאלות תודה מראש

epi

New member
אני יברר לך

ולא איכפת לי שאת שואלת בכיף אני יעזור לך. מתי את צריכה להתגייס?

hafifdalil

New member
התנדבות למשא"ז על סף גיוס

סביר להניח שיידחו את בקשתך לגיוס, מכיוון ש: עדיין לא ידוע היכן תשרתי וכמה זמן תוכלי לתרום. גיוס למשא"ז כרוך במשאבים וזמן, ולכן סביר להניח שיגידו לך לחזור ולהתנדב רק לאחר שתדעי היכן את משובצת וכיצד ומתי תוכלי לתרום למשא"ז. גיוס למשא"ז לא יעזור לך להגיע לשח"מ מכיוון שההמלצות ניתנו למתנדבים ותיקים בלבד. הליך הגיוס הוא ארוך יחסית ולכן שבועיים ואפילו שלושה שבועות לפני הגיוס, לא מהווים פרק זמן מספיק בכדי שהמערכת תכיר אותך ותוכל להמליץ עלייך. בכל מקרה, גם ללא המלצות, את יכולה (ואם את ממש רוצה, אז גם צריכה) לבקש לשרת כשוטרת שח"מ בכל ראיון שיהיה לך עם גורמים צבאיים (צו ראשון וכו´) בהצלחה.

מתנדב

New member
Immortal Butterfly.....

ע"י שוטר/ת או מתנדב/ת, זה לא יעזור, את חייבת לפחות בעל דרגה של קצונה.

Elicoz17

New member
כמה שאלות

ובכן יש לי עוד שנתיים עד לגיוס, ואני מתנדב משא"ז. אני "חולם" להיות שוטר, לכן ברוצוני להגיע לשח"מ. יש לי מכתב המלצה מהמטה הארצי ורציתי לדעת למי אני מעביר אותו? ומה הסיכויים שלי להתקבל עם פרופיל רפואי 72? תודה

hafifdalil

New member
גיוס לשח"מ

הסיכויים שלך להגיע לשח"מ עם פרופיל 72 (קרבי) הם אפסיים ! מנהל גיוס מפנה לשח"מ רק בנים בעלי פרופיל נמוך (64 ומטה) ובנות שהן או בעלות פרופיל נמוך / או נתונים נמוכים ו/או בעיות אחרות או שהן מבקשות ויש להן המלצות. כעיקרון צה"ל "מוותר" על חיילים אלו, לכן כל מי שמתאים לשירות שזה אומר בנים בעלי פרופיל קרבי (כמוך), הסיכוי להגיע לשח"מ הוא אפסי. ועצה קטנה, למשטרה תמיד תוכל להתגייס לאחר שירות צבאי ויהיה לך סיכוי רב יותר להתקדם, גם במשטרה מסתכלים בעין עקומה על מי שלא עשה שירות צבאי והסיכוי שלך להתקדם ולשרת ביחידות ותפקידים מעניינים יהיה אפסי. תתגיס לשירות קרבי מלא בצה"ל ולאחר השיחרור תתגייס למשטרה. בהצלחה.

BoSco

New member
ELICOZ זה בסדר....

אני עם פרופיל 97 ושח"מ בוא נגיד רחוק מהעין רחוק מהלב

מָשָקּ

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

האם יש מצב שאני אלמד מקצוע יג-יד ואחרי זה אני אני אהיה שח"מ ויעסוק במקצוע שלמדתי במשטרה ? (אני לומד אלקטורניקה ואני עושה 15 יח"ל בזה)

מתנדב

New member
רועי, לשוטרים אסור לעבוד במשהו אחר

כשהם משרתים במשטרה, אם יש לך תואר כלשהו, זה אכן מוסיף למשכורת.

israelcops

New member
שח"מ לעתיד

המכונה משק - אם אתה מאיזור תל אביב צור עמי קשר בהודעה פרטית לגבי נושא שיבוץ שח"מ במשטרה בתחום הייטק.

למעלה