בקשר לריטלין

dana1978

New member
בקשר לריטלין

שלום , אני בת 27 וחברי גם , לצערי נודע לי שהוא החל לקחת ריטלין פעם ביום מכיוון שטען שיש לו בעיות קשב וריכוז ..ובעיקר באוניברסיטה .... מסתבר שהוא שמע על כך מחבר ....והחליט שגם הוא לוקח מעכשיו... לצערי שמעתי על כך מחברו , הוא לא שיתף אותי בכך...ומסתבר שהוא לוקח כדור כל יום!! ידוע לי המון אנשים לוקחים ריטלין..ושאלתי אליהם היא ...האם זה נורא לקחת כדור ביום ?? ואיך אוכל לדבר איתו על זה במידה וזה לא לעניין ....ושוב הוא לא שיתף אותי בזה... תודה

zivadina

New member
מבוגר עם הפרעת קשב

לא הבנתי על מה את מצטערת: על זה שלחבר יש הפרעת קשב? על זה שהוא לוקח ריטלין? אנחנו הורים לילדים עם הפרעת קשב ורכוז. מכיון שההפרעה תורשתית, רובנו סובלים גם כן מן ההפרעה. אנחנו מהווים 10% של האוכלוסיה. להפרעה יש ביטויים מיוחדים נעימים ופחות נעימים. אנחנו מקבלים אותם ולומדים להגביר את הביטויים הנעימים ולעקוף את הביטויים הבלתי נעימים, כדי שנצליח לנהל חיים נורמטיביים. הפרעת קשב אצל מבוגר מתבטאת בעיקר בקשיי התארגנות ובקושי להיות מרוכז לאורך זמן. ההגדרה של בעיית הרכוז היא: קושי להיות מרוכז לאורך זמן במשימה פאסיבית, משעממת ומונוטונית. תכונות אלו מאפיינות את אופן הלימוד, בדרך כלל. לעומת זאת, אנשים עם הפרעת קשב הם מקוריים, נלהבים ומלאי מרץ, בדרך כלל. את מוזמנת לקרוא על מבוגרים עם הפרעת קשב, בתקווה שלא תצטערי על החבר אלא תלמדי לקבל אותו כפי שהוא, ליהנות מאישיותו המיוחדת ולעזור לו להתמודד עם ההפרעה שלו לרווחת שניכם.

dana1978

New member
לא הבנת אותי ..

חלילה לא באתי לצאת כנגד לוקחי הריטלין...כל מה שבאתי לשאול זה האם יכול להיות שחבר שלי לוקח כדורים אלו סתם בפזיזות כיוון שהתחיל לקחת אותם רק היום ואם כבר הוא לוקח אותם אז מה המינון הנפוץ ..כיוון שחברי לוקח אותם כל יום!! ברור שאם ישנה בעיה צריך לטפל בה בעזרת הכדור ..אך ברור לי שאם אין לו בעיה אמיתית כזו ..הכדור רק יזיק לו!! אני מקווה שהייתי ברורה יותר כעת...וכל מה שברצוני לדעת זה האם הכדור ממכר....מהו המינון הנכון שאדם בוגר צריך לקחת...ואם זה משתנה מאחד לשני אז לפחות בין מה למה ... והאם הוא ממכר או שניתן בעתיד להפסיק לקחת אותו... ידוע גם שחב'רה במועדונים לוקחים כדור זה כדאי להרגיש היי שכזה ...זה לא נראה לי בריאותי גם כן.. אשמח לשמוע מהמומחיות שלך ושל אחרים ...וחלילה וחס אין לי שוב בעיה אם אותם אנשים שלוקחים את זה כתרופה. תודה .

zivadina

New member
הסכנות שבריטלין

קודם כל, הטיפול שהוכח כיעיל ביותר בהפרעת קשב הוא ריטלין, כך שאם חברך אובחן עם הפרעת קשב על ידי איש מקצוע, ריטלין יכול לעזור לו. (יש רק 15% מן המאובחנים שריטלין לא עוזר להם). שנית, המינון תלוי מאוד במשקל האדם ותגובת גופו. יש "ריטלין רגיל", שזאת מנה של 10 מ"ג שמשפיעה עד 4 שעות, ויש סוגי ריטלין שמשפיעים לזמן של 8 או 12 שעות. באופן כללי, המינון צריך לעזור לאדם להתרכז. אם האדם הוא אפטי, זה בגלל מינון חסר, אם הוא היפר ועצבני יותר מן הרגיל, זהו מינון יתר. ההמלצה היא לקחת ריטלין למשך זמן של לא יותר מ-12 שעות ביום. ריטלין בהתוויה רפואית איננו ממכר. במונח "התוויה רפואית" אני מתכוונת ל: א. נטילת ריטלין כדי להיות מרוכזים ולא למטרות אחרות. ב. נטילה במינון שהרופא רשם מבחינת גודל המנה ומשך ההשפעה ביממה. ג. נטילה דרך הפה. כל חריגה משלושת האפיונים האלה היא שימוש לרעה בתרופה ועלולה לגרום לתופעות שדומות לסמים. הילדים שלי לוקחים ריטלין מספר שנים. זה עוזר להם להתרכז בלימודים ולהיות תלמידים טובים. הם עדיין לא אוהבים לקחת ריטלין ולוקחים אותו רק לשעות הלימודים, ושמחים מאוד לא לקחת אותו בחופשים.

zivadina

New member
ועוד הערה בנוגע לפיקוח על התרופה

הריטלין נכלל בפקודת הסמים היות שלקיחה לא נכונה שלו הופכת אותו לסם. הפיקוח עליו בבית המרקחת חמור מאוד, ולכן ניתן לקבל אותו שם רק עם מרשם רופא שכתוב לפי כללים מאוד חמורים. אם החבר מקבל ריטלין בדרך המקובלת, אזי לא צריך לדאוג. אם הוא מקבל ריטלין מחבר, אזי יש סיכוי שהוא נוטל ללא פיקוח רפואי, ולסבול מכל התופעות שמאפיינות לקיחת תרופה בלי פיקוח רפואי.

לורליי43

New member
מה המשמעות של- לקיחה לא נכונה?

שהופכת אותו לסם? (אני שומעת את הדעה הזו מכאלה שמתנגדים לריטלין ומעניין אותי להבין את המקור שלה).

zivadina

New member
לקיחה לא נכונה

היא במינונים גבוהים בהרבה מן המקובל ולא דרך הפה.

shelove

New member
הרופא שלנו למשל

לא המליץ לבעלי (בן 38..) להתחיל לקחת רטלין - למרות שדי ברור שיש לו הפרעה של ADD.. הוא טוען שמי שלא נטל רטלין בתור ילד/צעיר לא רצוי שהוא יתחיל לקחת רטלין עכשיו..

05 מיכל

New member
למה?!

למה זה לא רצוי? אנשים לא מעטים עושים זאת, ומפיקים תועלת רבה. אם לבעלך קשה ביו-יום שלו בגלל ההפרעה, אני מאוד ממליצה שיפנה לאבחון מסודר וישקול את האפשרות של שימוש ברטלין, אבל עם רופא מומחה. אני אישית התחלתי אחרי גיל 40, ואני מפיקה תועלת רבה מאוד. קשה לי לדמיין איך היו חיי נראים היום אילו המשכתי לקרטע בלי הרטלין.

shelove

New member
הוא טען בגיל כזה כבר לא רצוי להתחיל

לתת רטלין.. רטלין מיועד לילדים ולנוער- ואולי גם לסטודנטים צעירים ולא לאנשים מבוגרים.. סה"כ בעלי לא לומד כרגע, אז אולי זה היה יכול לעזור לו לדעתי בלחצים בעבודה, אבל לדעת הרופא לא שווה להתחיל עם זה..

zivadina

New member
הוא כנראה רופא לא מעודכן

מאלה שעדיין חושבים שהפרעת קשב עוברת בגיל 18 או שריטלין גורם למבוגר לפסיכוזה. האמונות הטפלות האלו השתנו כבר, והיום מתפתח מאוד המחקר והטיפול במבוגרים ADHD. כל התרופות הנהוגות בילדים ADHD טובות מאוד גם למבוגרים ADHD, רק שבדרך כלל המינון התרופתי נמוך יותר, כי חילוף החומרים שלהם איטי יותר מזה של הילדים. אגב, אני התחלתי לקחת ריטלין בגיל 45, ואני לוקחת אותו לעבודה ולא ללימודים. זה עוזר לי להיות זריזה, מאורגנת ויעילה, במקום חולמנית, איטית ומבולבלת. מעבירה לך חומר לקריאה, וכדאי שתצלמי לפחות מאמר אחד ותעבירי לרופא שלכם.

shelove

New member
את מדברת על ADHD

ולו אין את זה.. יש לו משהו שכיום מאופיין כADD... (היה לו מה שכונה בעבר MBD..)

05 מיכל

New member
זה אותו דבר

ADHD זו תסמונת שיכולה לכלול בין היתר היפראקטיביות, ויכולה שלא. בגרסה ללא היפראקטיביות קוראים לזה ADD. גם אני ADD.

shelove

New member
ומה עושים עם הדו"ח של משרד הבריאות

האמריקאי שדי קוטל את הרטלין ???

alongili

New member
הבנתי שטרם הובחן...

וזה לא כדאי, תחילה שיילך לאבחון מסודר אצל נוירולוג, תציעי לו להתלוות אליו אם ירצה, ואז אם יצטרך יקבל את המינון הנכון לגביו. כל עוד הוא לא הובחן הוא עובר על החוק, כי הוא נחשב לצורך סם, ואת יודעת שחוסר ידיעת החוק לא פותרת מעונש, מה גם שבמינון לא מתאים הוא יכול לפגוע בבריאות, בדרך כלל יש גם מעקב על הכבד ובדיקות תקופתיות... תרופות אינן משחק ילדים ובכלל לא כדאי ליטול שום דבר ללא פיקוח רפואי.. תנסי לדבר אל ליבו... בהצלחה, גילי

למעלה