בקשר לפתיחת מנוע

k300m

New member
בקשר לפתיחת מנוע

שלום חברים יש לי שאלה בקשר לשני מנועים , שטח וכביש R1 ו KLX650R אם אני פותח ומפרק את המנועים לגמרי עד לבורק האחרון ושוב מרכיב בחזרה כמו שהיו ב 100% כולל כיוונים, האם יחזרו לתפקד אותו דבר? או שברגע שפותחים אז יש צורך בהחלפת חלקים מסויימים, כמו גומיות או דברים נוספים? אני יודע שיש מוסכים, ואני מטפל שם, אבל שאלתי מתוך סקרנות. תודה

biker34

New member
ישנם חלקים מתכלים אותם אין מנוס מלהחליף

ישנם אטמים שונים - R1 לדוגמא דורש החלפת סט אטמים שעולה כ 1000 ש"ח בארץ...פחות בחו"ל. כנראה יעלה פחות ב KLX - אבל עדיין תידרש החלפה. כמובן כל מנוע לאחר הרכבתו גם ידרוש את כמות השמן שלו. כיוון שסתומים כנראה תצטרך לבצע (או שפשוט כל השימסים של כל שסתום יחזרו לאותו שסתום ואז בתאוריה תקבל חזרה בדיוק את מה שפירקת). מכאן שגם שימסים תצטרך לרכוש לפי המידות הנחוצות. אם ביצעת את הכל כמו שרשום בספר - המנוע יחזור לתפקד כמו שתיפקד טרם הפירוק (ואם כיוונת שסתומים אולי אפילו טוב יותר).

אטם ראש בטוח צריך להחליף

בכל אופנוע, אחרי פתיחה השאר זה תלוי אופנוע, ומצב החלקים. כמובן שאם קרעת את אחד האטמים האחרים בפתיחה אז לא תהיה ברירה אלא להחליף גם אותו. בנוסף, מומלץ להחליף את כל השייבות נחושת/אלומיניום שמשמשות לאטימה, למרות שזה לא תמיד הכרחי, אפשר להשתמש בהן שוב מספר קטן של פעמים, אבל השאלה היא האם אתה באמת יודע כמה פעמים הן כבר "מוחזרו"

k300m

New member
תודה !

למעלה