בקשר לפרטיות

elib33

New member
בקשר לפרטיות

בעקבות הדיון על הפרטיות כאן. האם יש לכם מושג כמה אתם חשופים כפועל יוצא מחיפוש פשוט בגוגל של שם המשתמש/ הכינוי שלכם. מפחיד. היש תרופה? אלי

וואו

בעקבות ההודעה שלך חיפשתי את שם המשתמת שלך ב google. וואו, אתה באמת חשוף
הדבר היחיד הוא להשתמש בכינויים שונים באתרים שונים וכך להקטין קצת את החשיפה, ולהקשות במעט (ולא יותר מזה) על מי שירצה לחפש עליך אינפורמציה. יש לזה חסרונות, כמובן (יותר נוח לך להשתמש באותו כינוי, זה יכול לעזור לך במקרים מסויימים), אבל זה יקשה לקשר בין הכינויים השונים שלך. בכל מקרה, אין ספק. ברגע שנכנסת לרשת אתה חשוף לגמרי ...

elib33

New member
ונשאלת השאלה

כיצד זה שפוסטים שלנו בפורום-זה ואחרים- וכרטיסים אישיים חשופים. המשמעות היא שמצב מעין זה, נפגעת מטרה מרכזית של הפורום: ליצור אחווה וקבוצה שקופה ותומכת. הרי אם הכל חשוף כל חבר יעשה להמצאת מינימום פרטים כדי לא להיפגע. אלי

רקלרקל

New member
אני מוטרדת יותר מחשיפה לעמודי חשמל עם מתח

גבוה, ולשאר הדברים הפוגעים בבריאות. נוכחתי לדעת שגם הדברים הנכתבים בקבוצות הדיון במפעל בו אני עובדת - חשופים בגוגל. צריך תמיד לכתוב דברים טובים - או דברים שהכותב/ת שלם עמם. כולנו קראנו את הספר על ה"אח הגדול" - זה כבר כאן. אני לא רואה, שהדור הצעיר מוטרד כל כך מנושא הפרטיות. אולי צריך לשנות חשיבה ?

יש עוד מטרה לפורום

הפורום, כפי שאני רואה אותו, לא מיועד רק להיות קבוצה סגורה, כיאם גם עזרה משמעותית במחקר. נניח אתה חוקר על משפחת X, ולאחר זמן מה, בא צאצא אחר לאותה משפחה ומחפש בגוגל את אותו שם משפחה, בעקבות הפורום, הוא יוכל להגיע אליך יותר בקלות. כל חבר עושה לעצמו את השיקולים איזה פרטים שהוא חושף, יעזרו לו במחקר, ואלו פרטים עלולים לפגוע בו בפרסומם. ומשקלל תועלת מול הפסד.

נאוהג

New member
אבל לפעמים זה מביא תוצאות ...

הנה חיפוש ב- GOOGLE של חוקר משפחת גשמאי העלה את הכרטיס שלי עם רשימת המשפחות אותן אני חוקרת. זה במקרה חוקר שאני נמצאת איתו בקשרים קודם . הוא שלח לי את הקישור על מנת אתרגם לו את הטקסט העיברי מתוך הנחה שמצאנו חוקר משפחת גשמאי חדש...

שמעוןכ

New member
פרטיות ברשת

רמת החששות אצלנו נמוכה לעומת רמת החשש של האמריקאים. רצ"ב קטע ממייל שקיבלתי לא מזמן מקרוב רחוק שמצא אותי דרך האינטרנט. זה מה שהוא כתב במייל הראשון ששלח לי: Could I please ask a favor? I hate to ask this, but since so much data here in the U.S. can be retrieved with a mother's maiden name, and we are having so much trouble with identity theft, could you please remove the living relatives below .... from your on-line version? (At least the women's last names?) If you can truly validate a bona fide relative, I have no problem with your sharing that data. הדגש שלו הוא על גניבת זהות היות והאמריקאים חרדים מאוד לפרטיותם כדאי לכבד אותה אם רוצים להשיג שיתוף פעולה.

elib33

New member
אכן מעורר מחשבות

כך או כך צריכים להיות מודעים לכך. ועדיין לא ברור מה גוגל משמר ומה לא. אם נדע זאת אפשר יהיה להתנהל ביתר ביטחון. אלי

למעלה