בקשר לפרח

Howlin Wolf

New member
בקשר לפרח

אני מבין שזה 4 שעות בשבוע, אם אני לא יכול לעשות 4 שעות? אני יכול לסגור איתם מהתחלה שאני אעשה שעתיים? ובמידה ויהיה זמן סמסטר הבא אז אני אעשה יותר, או להפך, אם לא יהיה זמן בכלל אז אני אוותר על זה לגמרי?

וחוץ מהמפגשים עם החניך כמה עוד מטלות יש? לפי מה שקראתי צריך להיפגש עם הרכז (או משהו כזה) פעמים בחודש. לא מוגזם?
 

oromer

New member
מנהל
פר"ח

עם הרכז נפגשים פעם בחודש למשך חצי שעה בערך.
בנוסף, זה תלוי ברכז ובסוג הפעילות אבל יש פגישות קבוצתיות אחת לתקופה.
ברמת העיקרון, זה חלק מהמלגה והחונכים אמורים להיות מתוגמלים על כך.
מוגזם, זה עיניין אישי. להערכתי לא יאשרו לך דבר כזה מראש. לדעתי פר"ח זו לא מלגה משתלמת
 

Howlin Wolf

New member
למה לא משתלמת?

אני ממש לא רוצה לעשות את זה אבל לצערי אני לא רואה ברירה.

יש לי מלגה שמותנת בשירות לקהילה, אם אני עושה פר"ח אני מרוויח פעמיים.
 

oromer

New member
מנהל
פרח

המלגה של אימפקט, ושל דלק, ושל מפעל הפיס משתלמות יותר.
בפר"ח ממש יש הרבה דרישות ותנאים והם מקפידים עליהם. מצד שני, יש אנשים שזה מתאים להם, כי אין להם זמן ליותר שעות.

אצלנו תמיד היו צוחקים על פרח, שזה טעות של שנה א. ובאמת מרבית החונכים היו בשנה א.
 
5200 ש"ח ל-116 שעות

זה יוצא בערך 45 ש"ח לשעה. לפחות במלגת פר"ח שאני עושה. נכון - לא מדהים אבל לא גרוע. יש מלגות עם 20 שקל לשעה אפילו פחות כמו אפיקים למשל. אני אישית חונך סטודנטים בפר"ח כך שלי אישית זה נוח. אם חונכים ילד אז יכול להיות ששם יותר משגעים אותך וגם לדעתי זה דורש בכלל הרבה יותר כוחות נפשיים וזמן השקעה של תכנון המפגש שלא לכולם יש.
דווקא שמעתי שבפר"ח באים לקראת הסטודנט כדי להשלים את השעות. רצוי לא לגרור יותר מדי השלמות ולהשאיר את התירוצים לתקופת מבחנים.
 

FOR THE LD

New member
יש גם "פרח קבוצתי"

אתה עושה את כל מכסת השעות ביום קבוע בשבוע, במועדון ילדים/נוער בשעות אחר הצהריים.
בשנתיים הראשונות עשיתי פרח יחידני, וזה היה "קצת" מעיק, אך לא הייתה לי ברירה, אבל בשנה השלישית התוודעתי לאפשרות השניה, וזה היה הרבה יותר טוב.
היתה לנו הסעה ממעונות האוניברסיטה לאותו מועדון שכונתי. בשעתיים הראשונות סייענו בהכנת שיעורי הבית, ובשעתיים שלאחר מכן העברנו שיעורים פרטניים לתלמידים הזקוקים לכך, על בסיס קבוע (אנגלית, מתמטיקה וכו).
כדאי לבדוק, האם אפשרות זו קיימת במסגרת פרוייקט פר"ח שאליו אתה מעוניין להצטרף.
 
למעלה