בקשר לפירושי שירים

moskobi

New member
בקשר לפירושי שירים

שלום לכולם אני דיי חדש פה..קורא הכל ולא כותב הרבה כי אני בצבא! אחלה פורום ויש לי הצעת יעול.. יש הרבה שירים לעמיר וכולם יפים בעלי תוכן עמוק אני אישית מצליח להבין את כל המילים ומקווה שכולם מבינים אבל עם זאות קשה להבין את הפירוש המקורי כמו למשל: יום הולדת נשמע וברור שהוא על מישהו שמת בסמוך ליום הולדת שלו אבל שגילתי פה שזה שיר על מישהו שהתאבד זה מוסיף הרבה.. או למשל ניצחת איתי הכל- ברור לכולם שמי שחי פה בארץ מכיר את השיר אז בוא נגיד ככה שחצי מדינה אין לה מושג על מה השיר וחושבים שזה שיר אהבה רגיל למדיי והחצי השני חושב שזה שיר אהבה על המוסיקה. אבל רק מי שבאמת מתעניין לעומק מוצא בסוף שזה שיר שנכתב על הגיטרה של עמיר! כמו כן אפשר לכל אחד יעלה פה פירושים עצמיים של עצמו על שירים אהובים עליו ואם אפשר גם לקבל את הפירוש הכי אמיתי זה יהיה ממש יפה! תודה רבה לכולם!

ווטלמן

New member
זה רעיון ממש נכון

אני זוכר שרק נכנסתי לפורום לפני איזה שבוע-שבועיים ככה ושאלתי מה לדעת אנשים הפרוש של "געגועים לדמיון" ולא ענו לי אז הפסקתי לדבר על פרושים חחח

שאלה

קודם כל מיטל את צודקת כל השיריםם באלבום של אבי יפים אחד אחד ועמיר כתב לו אותם..ואני עדיין מחפש תשובה לשאלה מה המשמעות של השיר עיניה אם מישהו יכול לעזור..:)

moskobi

New member
לגבי עינייה וגעגועים לדמיון

הפירוש העצמי שלי לשיר געגועים לדמיון הוא שיר לנשמת האדם כתוצאה מהסמים.. כי הסם נותן הרבה מחשבות והרבה לדמיין ואחרי הגמילה זה חסר קצת ויש רצון להתרחק מעט המציאות(הרעה לפעמים, כזמציאות זה ההפך של הדימיון- כתיבה מדהימה) .. כבר מזמן אותו החופש שהיה אמור להיות כאן בשבילך(של הנפש מסם) נדמה כי חדל להיות קיים(מחופש זה ניהיה לנטל) פחד זה עוד השפעה של סם ובשיר גם מוזכר ההפכים פחד ועומץ... דרכים אל המקלט(מקום מפחיד לפעמים)!זהו הפירוש שלי לגעגועים לדמיון למי שיש משהו יותר טוב מזה שיגיד... ולגבי עינייה אולי זה יהיה מצחיק על לפי דמיוני זה מראה שיר על מישהי שמעשנת גראס...גם עיינים אדומות, גם פתאום הכל טוב בעיינה, ושם שמחה כל היום! ולמי שיש פירוש יותר נורמלי משלי שיגיד כי זה חשוב לי.....

ו ר ד ב

New member
או כמו שעמיר היה אומר את זה..../images/Emo4.gif

"את שבאת לתוך חיי לא היה לך לאן לברוח ,את הטעויות שלי לעולם לא יתנו לך לשכוח - עד שתשוב אלי המנגינה"

מיטל52

New member
../images/Emo8.gifאחי...תצנזר למה להרוס את

השירים...אנשים פה עוד יהפכו את השיר החדש"בורח"למציאות חייך. חבל...לא להתעסק בשלמות...

א ל ה 27

New member
זה הפירוש הכי דלוח..

ששמעתי על "עיניה" סליחה moskobi גראס? מה נסגר? קצת עומק.. הלו?!

א ל ה 27

New member
אליגורית =

יצירה ספרותית הבנויה על רמזים, דימוי פשוט למצב מורכב!!! (למי שלא הבין) רוניY, זה לגמרי נכון... הפרשנות שנויה בהמון מחלוקות וכאן הטוהר שבדבר... קחו את זה לעולם שלכם אל נא לפרש פרשנות שווא...

Nesta77

New member
פירוש..

אם יש מישהו פה שיכול לעזור לי ולכתוב פירוש לשיר "עיניה" אני אודה לו מאוד.. כידוע עיניים אדומות מבכי.. ולא הבנתי את החלק בפזמון שאומר "למה למה, כמה היא שמחה".. החלק הזה מבלבל אותי קצת.. מישהו לעזרה? תודה :)

ווטלמן

New member
נראה לי

נראה לי שבקטע של הלמה למה שאם אני זוכר נכון זה ככה למה למה? כמה היא שמחה... וכמה טוב לה שזה לא אתה אז הוא שואל כאילו למה איתו היא תמיד בכתה ועיניה היו אדומות ולמה אם משהו אחר היא שמחה נראה לי לא יודע אבל עכשיו יש לי חשק לשמוע את השיר חח אני הולך לשים אותו

ווטלמן

New member
רגע עכשיו שאני מקשיב

הוא אומר עיניה עכשיו בצבע אדום אז נראה לי סתם זיינתי לכם את השכל

טוקבק

New member
הפירוש שלי מאוד פשוט.....

"למה עיניה תמיד בצבע אדום .....?" פשוט כי היא אוהבת אותו. ואין צבע שמסמל יותר מכל אהבה.

yuval755

New member
הפירוש שלי לשיר "עיניה"

לפי דעתי, השיר מספר על מישהי שהייתה עצובה בגלל מישהו אחר שהיא הייתה איתו. אחרי זה קרה משהו והיא עם מישהו אחר שיותר טוב לה איתו אבל בפנים היא מתגעגעת(עצובה) למישהו הקודם. אחרי זה העיניים שלה אדומות מרוב בכי של התרגשות שהיא איתו שוב. אשמח לשמוע דעות אחרות, יובל.

מזמשנהה

New member
אז למה עינייה...

פירוש שלי לשיר בניגוד לשני אנשים שונים הוא אותו איש.. אז למה עינייה תמיד בצבע אדום - דמעות.. אולי מעצב ואולי מאושר. מצד אחד ברור שמעצב כי יש שאלה למה היא שמחה? כלומר הציפייה שלא תהיה עצובה בדומה גם כמה טוב לה שזה לא אתה. הפירוש שלי שלאורך כל השיר היא כנראה עצובה בגלל "אתה" ולא טוב לה שזה הוא. אך בסוף נאמר כמה טוב שזה אתה כלומר עם כל הקושי והעצב שלה היא אוהבת אותו ובסופו של דבר טוב לה איתו. זה הפירוש שלי לשיר מצפה לראות פירושים שלכם.. מעניין.

רז צ

New member
הפירוש שלי

לטעמי מדובר באדם שמדבר ושואל ומחפש תשובה לחידה גדולה שהרבה גברים שאלו את עצמם.והחידה היא:האישה! הקו הראשי של השיר מדבר על חוסר ההבנה של הגבר לתגובות\מחשבות\התנהגויות של האישה: "למה עיניה עכשיו בצבע אדום"-במובן של בכי. ושוב חוזרת אותה שאלה לאורך השיר, ומתווספת לשאלה מן פליאה, בגלל שעיניה בצבע אדום גם ש"זה לא אתה",גם "כשאתה" וגם "שזה אתה".כלומר בכל מצב גם טוב או רע או לא מוגדר הכותב לא מצליח לפענח "למה...". השורה שלדעתי מחזקת את הפירוש שלי היא: "ומה מתהפך לטובה פתאום באמצע היום" וכאן מתוארת תופעה שקיימת אצל הרבה נשים,שינויים קיצוניים במצב הרוח(אני מקווה שאני לא מצטייר כשוביניסט בעיניכם ואם כן אני מתנצל זו לא היתה כוונתי) אשמח לקבל תגובות. ,

למעלה