מעטים הם הרבנים שאומרים שצריך להתנגד לפינוי בכוח הזרוע אוקיי, זה לגיטימי לחלוטין להגיע למקום "לדפוק" נוכחות, ולהתפנות בשקט, אבל רב שיגיד שצריך להתנגד מאסיבית לפינוי, רק גורם ל: קרע בעם עבירה על החוק שנאת חינם פצעים בלב ובנפש האזרחים והחיילים מספיק לך?
עדיין יש עם זה בעיה. כי הרי ברור לכולם ש: 1. השטח מיועד לפינוי, וזה יהפוך ברוב המקרים (ואל תבלבל ת'מוח שלא) לעימות מילולי ופיזי. 2. ואם ועד רבני יש"ע קורא להתנגד באופן אקטיבי אז: ועד רבני יש"ע הם חבורת פושעים שחוטאים ומחטיאים את כלל הציבור, עוברים על החוק בפרהסיה, ועושים חילול ה' גדול
לעמוד שם ופשוט לצעוק על החיילים? או מה? לעמוד בשקט? תבהיר את מה שרשמת, כי בלהט העניינים יהיה קשה מאוד לעמוד מהצד בשקט. במיוחד שיש אנשים שמוכנים מצידם להתנגד באופן אקטיבי. הועד הולך על חוט מאוד דק.
ולענייננו: כשה"ועד" הזה קורא לאנשים לבוא למאחז (ולא משנה אם חוקי אם לאו) חמומי מוח כמוך יעשו שם בלאגן, ע"ע הפינוי האחרון. ממש בזיון מה שהלך שם. אז תעשה לי טובה...
יהרגו יהודים בגלל שלא עקבו ערבי מספיק זמן במחסום או ימותו חיילים בגלל שפחדו לפגוע באזרחים ולהשתמש במסוקים או יהרסו בתים של יהודים בגלל שאין להם אישורי בניה (ראה ערך התנחלויות) לא תפגין? לא תמחה? לאן הגענו? חיים של ערבים חשובים יותר מחיים שלנו? אחים שלנו החיילים יותר חשובים מילד שזורק אבנים ומוגדר כ"אזרח"? בתים של ערבים יותר חשובים מבתים שלנו?
מאוד עצוב! עצב כפול- 1. הפינוי של יהודים מביתם! מארצם! ממולדתם! 2. השמחה לאיד המטופשת של השמאל בישראל, ששמח על כל "טרנספר" שעושים ליהודים ומתרגזים על כל "טרנספר" שרק מוצע לפלסטינים... וכמובן שאם יצא לי אני אלך לעזור ב"ה להתנגדות לפינוי... רק דבר אחד - להתנגד, אבל ברגע שכוחות הביטחון מבקשים להתפנות - לקום וללכת! בלי שום התנגדות! גם לא פסיווית...
הרי אם נתפנה כאשר מבקשים מאיתנו כל הזמן יווצר מצב שבו כל ההתנחלויות יתפנו ואז הערבים יוכלו לתפוס את השטח... אולי התכוות להתפנות ואח"כ לחזור ולבנות מחדש או משהו כזה אבל אם לא אז זה לא כ"כ מקובל עלי
1. אריאל הוא זכר אם אני לא טועה... (רק אפגני כמוך מסוגל לטעות..) 2. אין כל טעם לפי דעתי לבנות כל פעם ומחדש להתפנות, כי זו חולשה, התקפלות!!! צריך להוכיח להם (ולצערי גם לנו..) שאנחנו נחושים בדעתנו עד הסוף! ואם צריך להתפנות, אז רק אם אין ברירה... ו... 3. אין 3...
אם כן, גם בזה הוא דעת יחיד. הרב אלי סדן (ראש המקד"צ בעלי) אמר לתלמידים שלו ככה. כשהרב טאו (שהוא הרב של הרב אלי ונשיא ישיבת הר-המור) שמע את זה הוא התקשר אליו והסביר לו למה הוא טועה. הרב אלי חזר בו. אפילו הרבנים הכי ממלכתיים גורסים שיש לתנגד בצורה פאסיבית. כמובן שיכול להיו שמה שהרבנים אומרים לא מעניין אותך, כבר נפגשתי עם אנשים שחושבים שהמוסר שלם מפותח יותר מהמוסר של ההלכה...