בקשר לפינוי....

shadow dancer

New member
בקשר לפינוי....

בס"ד זה לא סוד שיש תכנית לפינוי היישובים! סתם רציתי לשאול... מה אתם חושבים לעשות או מה הייתם עושים במקרה וח"ו ילכו לפנות איזו התנחלות?! הייתם הולכים לעזור? הייתם נשארים עצובים בבית מול הטלויזיה ומתעצבנים על הממשלה? הייתם שמחים? מה הייתם עושים? או שאולי אתם חושבים שלא צריך לעשות כלום......

לא יושבת מול הטלויזיה,

אבל גם לא מבינה איך הגענו למצב כזה. אני מתביישת להגיד שזו הממשלה שאני אישית בחרתי בה אבל היא לא משרתת אותי, היא לא עונה על הציפיות שלי ולא מקיימת מה שהובטח לנו. הייתי עצובה בוודאי. כשעוקרים פלסטינאים כל השמאל קם ומתקומם, כשעוקרים יהודי מהבית שלו אין מי שיקום להילחם בממשלה כי היא בעצמה ימנית. ועם כל הכבוד להתכופפויות שצריך לעשות, אנחנו לא אורי גלר ולא הכפית שהוא מזיז, צריכים להיות לנו עקרונות, חוט שדרה. מה לעשות? מה יש לעשות? עוד הפגנה? אולי להפיל את הממשלה? לא להסכים להתפנות ותוך כדי כך להיקלע למכות עם שוטרים וחיילים שהם בעצם בשר מבשרנו? איו לי תשובה, כי לא עושים כל דבר בכל מחיר. ואם יש צורך להתכופף ניאלץ להתכופף, אבל לא ככה.

shadow dancer

New member
אם לומר את האמת....

בס"ד אין לי כבר יותר מדי ציפיות מהממשלה! הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות כרגע הוא לארגן שכל יישוב שמפנים....פשוט נלך לשם! ויש אנשים שעושים את זה!!! אם כל חבריא ב' של בני עקיבא והבוגרים היו הולכים לכל פינוי... זה היה אדיר! הבעיה היא שבני עקיבא מפחדת להתעסק בפוליטקה.... כי ככה אולי לא יבואו חניכים שהדעות שלהם שונות.... זה ממש מרתיח אותי.... חוצמזה.... למה ללכת רחוק? הממשלה לא עונה לציפיות שלך?! ומה עם המפד"ל שהיא המפלגה שבני עקיבא תומכת בה? אני לא מרגיש יותר מדי הזדהות איתה.... היא לא פועלת מספיק לדעתי....היא לא עושה כלום! אז איך הם מצפים שנעזור להם? אבל בלי קשר לזה....נראה לי שאנחנו פשוט צריכים ללכת בתור התנועה לכל הפינויים האלה..... (זה סתם רעיון שיש לי... לי נראה שהוא מעשי... ואם הוא יתבצע...זה ישנה הרבה מאד!)

beckham17

New member
רק שאלה קטנה-

למה המפד"ל לא עונים לך על הציפיות? הרי בשניה שיפנו התנחלות אחת הם יתנגדו בחריפות ויתפטרו מהממשלה! והם גם אלה שבזכותם עברה ההחלטה לגרש את ערפאת (שבינתיים לצערנו לא מתקיימת בפועל...) אז אולי תסביר לי אתה מה היית עושה אחרת בתור יו"ר המפד"ל?

הם לא יתפטרו אם יפנו היתנחלות

הם סתם יעשו רעש אבל אם הממשלה תחליט לפנות אז הם יגידו שהישוב לא היה חוקי וזה בסדר(אבל מצטר)... -השטן שאינו שטן-

beckham17

New member
למה אתה חושב ככה?!

זה סתם לכלוך על המפד"ל! הם יפרשו - בזה אני ממש בטוח!!! ואין פה שאלה אם ישוב הוא חוקי או לא, כי החוק קובע אילו ישובים חוקיים ואילו לא... יודע מה? ברגע שזה יקרה והם לא יתפטרו - אז אתה צודק... עד אז, זה סתם לכלוך!

חָגָי

New member
מה השאלה??

ברור שהולכים לעזור. צריך שיגיעו כמה שיותר אנשים, שיראו שיש מאבק, שעם ישראל לא זונח את ארץ ישראל, ולו קראוון אחד, בקלות.

shadow dancer

New member
הלוואי שזה היה כזה ברור לכולם...

בס"ד אבל תכלס...בתנועה שלנו עכשיו... אין כ"כ אידואולוגים גדולים שעושים דברים גדולים.... הדברים הכי גדולים שב"ע עושה זה התנדבויות בבתי אבות שעם כל הכבוד לזה(שזה דבר מאד מאד חשוב) זה כלום לעומת מה שהיא יכולה לעשות! ואם נלך על הדברים הגדולים....יהיו גם הדברים הקטנים! ושוב... מגיעים לאותה נקודה! אנחנו רק מדברים.... השאלה היא.....כשיגיע רגע האמת.... מה נעשה?!

Tzabi111

New member
אני והחברים שלי

נלך לפינוי לי אישית זה קצת קשה.... כי עד שאנ שומע אין לי כימעט סיכוי להגיע (אני גר בשומרון,אבל יש לי נסיעה מאד ארוכה מהלימודים הבייתה) אז מקווה שאניתי על השאלה שלך

מוצארט

New member
אם זה מאחז בלתי חוקי

הייתי יושב בביתי, רואה טלביזיה, ובוכה על מפירי החוק. אם זהו ישוב חוקי, הייתי יושב בביתי, ובוכה על האלימות. ובין אם זה חוקי או לא, הייתי בוכה... בוכה על שנאת החינם שיש בעם שלנו. בוכה על כך שאין אחדות כאן. בוכה על זה שמפירים חוק. בוכה על כך שיהודי צריך לפנות יהודי מביתו בא"י. כן, הייתי עצוב...

המתוח

New member
זה נחמד מאוד לבכות

אבל זה לא יעזור לעם שלך אם תבכה בבית, אם אתה הולך לבכות תעשה איזו הפגנה או משהו פומבי שיבטא את הרגשות שלך ואלי יעשה משהו לרהמ"ש וחבריו. למרות שאתה לא תלך לשם אתה תוכל להראות שאתה מסכים עם ההתנחלויות ע"י פעולות שונות ולא דווקא בביצור ההתנחלויות ולפי דעתי זה חשוב מאוד ללכת לשם וכל מי שיכול ויש לו את הזמן והכח הדרושים שילך

מוצארט

New member
לא הבנת אותי

אין לי דעות פוליטיות, וגם לא גיבשתי דעה בעניין, ולכן כל מה שנשאר לי לעשות, זה מה שרשמתי בהודעה הנ"ל...

אני....

אני הייתי הולך לעזור והייתי מארגן הפגנות מול הממשלה... אבל לא לעשות כלום זה מוגזם כי זה אחים שלנו...

איילת כ

New member
זה לא משנה

אפילו אם זה לא משפיע על ראש הממשלה זה משפיע עליך. העיקר אתה יודע שעשית משהו ולא עמדת מנגד.

חָגָי

New member
וזה כן משפיע, גם על ראש הממשלה.

כשראש הממשלה (או הממשלה) ניגשים לקבל החלטה הם מסתלים על המון היבטים יכולים להסתעף מביצוע ההחלטה. לכן, ככל שתהיה התנגדות חזקה יותר מצידנו יהיה לרה"מ יותר קשה לקבל החלטה על פינוי מאחזים כי הוא יודע שזה יעלה לו בהרבה רעש תקשורתי ובמראות של חיילים גוררים מתנחלים. מן הסתם הוא לא ממש רוצה את זה, לכן הוא יחשוב פעמיים בפינוי המאחזים הבאים.

eviv

New member
לא יודע מאיזה כיוון אתייחס לזה...

אם השאלה הנשאלת היא בנושא הספציפי אז אני לא מתחבר כי דיעותי ידועות אבל אם מדובר בעניין של אקטיביסטיות והאם נשב בבית או נפעל כדי לשנות דברים במדינה שלנו התשובה שלי היא: אני לא מפחד מלעבור על חוקים שרמת המוסריות שלהם ירודה, אני לא מפחד לפעול בצורה של הפגנות לא חוקיות-לא אלימות. אם לדוג' רצינו לעשות הפגנה במקום מסויים ו10 דקות לפני שהגענו לאיזור צה"ל הכריז עליו כשטח צבאי סגור, אני ילך ויפגין שם בכל מקרה. אם יהיה מחסום של צה"ל בין כפר ערבי לכפר ערבי במקום שצה"ל עיכב יולדת והיא הפילה את שני ילדיה אני אלך להפגין. אם צה"ל או הרשויות יהרסו את בתיהם של ערבי ישראל בגלל שאין להם אישור בניה שהם מנועים מלקבל אותם מאז 48 אני אנסה בכל כוחי לבטל דבר זה גם אם זה כרוח לדוג' בהתבצרות בבתים. לסיכום אני תומך במיקרים מסויימים בפעילויות אולי לא חוקיות אבל לא אלימות.

מוצארט

New member
בין כך, ובין כך

גם אם מימין, וגם אם משמאל, המעשים הם נוראיים. לעבור על החוק??? עליי זה לא מקובל... אנשים הרבה יותר גדולים ממך, בין אם בגיל, בנסיון, בחכמה ובמעשים קבעו את החוק, אם זה לא נראה לך, אתה יכול ללכת להפגין נגד זה, ומי יודע, אולי ישנו את החוק. אבל כל עוד לא שינו את החוק, אסור לך לפעול נגדו.

למעלה