בקשר לפיגוע

GK_FF

New member
בקשר לפיגוע

אני חושב שהם הגזימו לגמריי כשהם הראו את הקלטות מהבת מצווה בטלוויזיה עכשיו........

שמאלני

New member
לפי דעתי טוב שיראו את זה....

כדי להראות לעולם את הפועלה של המחבלים. שכל העולם יראה עם מי יש לנו עסק,כל הזמן ערפאת מדבר על שהוא מגנה את הפיגועים. טוב שהפיצו את זה לטלויזיה עכשיו רואים את הפרצוף האמיתי של ערפאת.

yariv~2

New member
שמאלני

זה רק אני, או שעשית סוויטש והפכת לימני של הפורום?

haddas

New member
לדעתי...

אולי זה כן, אולי זה לא, מה זה משנה? המשנה הוא שארוע כזה כבר קרה... השאלה היא, מה עושים הלאה. כבר אי אפשר ללכת בדרך הדיבורים, חייבים לעבור למעשים!! הדס

EverMan

New member
הדס , על מה את מדברת ?

אילו מעשים בדיוק ? לטרנספר אנשים ? להפציץ את עזה ? להרוג אוכלסיה אזרחית ? מה בדיוק את חושבת שצריך לעשות ?

haddas

New member
אין משהו מוגדר...

אני אישית לא יודעת מה אפשר לעשות, אבל מה שאני כן יודעת זה שצריך לעשות משהו!! אני לא מדינאית, ואני לא מתיימרת להיות... ואני לא מתכוונת למעשים שקשורים באזרחים. הפלסטינאים באים ופוגעים לא רק בחיילים, אלא גם באזרחים. אני לא מאמינה שמדינת ישראל תבצע משהו כזה... הדס

CANDY MAN

New member
גם ככה העולם מתעלם מאיתנו!

העולם רואה ושומע אבל לעולם לא מזיז. יופי אז מראים פיגוע! אבל מה אם הסברה מצד ישראל? מה אם תקשורת גלובלית? הערבים אולי פרמיטיבים ומיושנים אבל הם יכולים ללמד אותנו דבר או שתיים בקשר ליחסי ציבור. CANDY MAN שתומך בהצגת הקלטת לכל העולם.

.המוסד

New member
גם אני אינני מדינאי אך בניגוד לענבר

אני לא חושב שאין מה לעשות(ענבר כל הזמן חושב שאין מה לעשות, אולי הוא לא הגיע למסקנה שהוא פשוט לא חושב על מה אפשר לעשות) לא לגרש אנשים, לא להפציץ את עזה, לא להרוג אוכלוסייה אזרחית, מה שצריך לעשות, זה לקחת את הצבא שלנו ולומר לו "תשתלט על הטרור בכל דרך ובמינימום אבידות" או בקיצור ולעניין, תכבוש את הרשות, תפרק אותה, תחסל את המחבלים, תנקה את השטחים מנשק, ותשליט משטר צבאי, ללא זמן מוגדר זה הכל, לשאר צה"ל ידאג אבל ענבר לא מסכים, כל פיתרון שעשוי לחסל את הטרור ולהשאיר את ההתנחלויות לא נראה לו, למרות שזהו הפיתרון היחיד, תראו הוא בעצמו אומר לכם--יש לכם רעיון טוב מלשבת ולא לעשות שומכלום? אז כן, כל דבר יותר טוב מלחכות לרוצחים ולנסות להגיע איתם ל"הסדר" כמיטב המסורת המלוקקת, כמו שאמר מישהו "אם רוצחים ילדים לא מדברים, רוצחי ילדים הרוגים" זה נשמע לי הוגן, ולכם?

EverMan

New member
המוסד אהובתי משכבר הימים

אני לא אומר שאין פיתרון. אבל אני חושב שפיתרון מדיני הוא הפיתרון היחיד שיפעל. במשך אלפיי שנים אנשים כבשו ואנשים נכבשו. לא קרה מעולם. מ-ע-ו-ל-ם-! שהכובשים ניצחו ונישארו בשטח. העם תמיד ישאר ממורמר וינצל כל דבר כדי להתמרד. לא משנה אם בארצו או מחוצה לה (צרפת של מלחה"ע השניה לדוגמא). "תכבוש את הרשות, תפרק אותה, תחסל את המחבלים". ומה תשים במקומה בדיוק ? איך אתה מתיימר לדעת מה טוב בשביל מישהו אחר ? תן להם בחירות ? מי נתן לך רשות ? מי אמר שהדרך חיים שלך יותר טובה ? אסור לך לכפות את דעתך על אף אחד, אע"פ שאתה חושב שאתה הצודק והנכון. תחסל את המחבלים ? עוד לא הבנת שבמצב של הפלשתינאים כל אדם במצב שהוא יכול להפוך לטרוריסט ? אתה דחפת אותם לקיר , תהרוג את המחבלים , יקומו חדשים. כי אתה לא יכול לדכא עם במשך כל כך הרבה זמן ללא לצפות לתגובה. זה לא הצליח מעולם וזה לא יצליח. פשוט תבין כבר : אתה ! עם ! כובש ! שנמצא ! בשטח ! לא ! לו ! וזה שאתה ממשיך למרות ולרדות באנשים שחיים בשטח הזה זה פשוט לא נכון מוסרית , אתית , הומאנית ! אז כן , אני מאמין שצריך להישאר במתכונת צה"ל של הגנה. צה"ל לא נוצר בשביל לכבוש , צה"ל נוצר בשביל להגן , אחד מיסודות צה"ל שבאו מהפלמ"ח הם שלא תוקפים , אלא מגינים. ושוב , אני חושב שהפיתרון הוא הקמת מערכת חינוך שתאפשר לאזרח הפשוט לדעת מה טוב בשבילו , נראה את ערפאת מסרב לקבל מערכת חינוך ... איזו תדמית היא תעשה לו... , אני חושב שצריך לחשוף אותם לתקשורת אובייקטיבית , לאינטרנט , לעולם הרחב , שיראו מה יש מסביב שיוכלו לדרוש את זכויותיהם. אבל אני לא אכבוש אותו ! אני לא אהרוג אותו ! אני לא אפגע בו ! רק על כך שהוא רוצה לחיות כמוני ! אז אל תרצה לי שאין לי פיתרון. כי גם אני כמוך לא אקבל פגיעה בחיי אדם. ! אבל אני לא אקח חיים תמורת חיים ! אני האדם היותר מוסרי פה .. ובתור האדם הזה , אני לא אאפשר פגיעה בחיי אדם שלדעתך הם לא משנים כקליפת השום. אני זה שאלך ואדבר , ואנסה כל דבר כדי למנוע פגיעה בחיי אדם. אם זו הפרדה חד-סיטרית. סגר. או כל דבר דומה. אז קח את האימפריאליזם הכיבושי שלך ותפתח משטר פאשיסטי. אני אשאר עם הדמוקרטיה ושיוויון הזכויות שלי ! -=<ענבר רובין שכותב משיעור מחשב שלא אוהב שצוחקים על דעותיו שהוא לא כאן בשביל להגיב עליהן>=-

שמאלני

New member
yariv..............

אני לא נהפך לימני,אני פשוט רואה את המציאות. כיום אני חושב שערפאת הוא בן אדם שקרן שאין סיכוי לעשות איתו הסכם שלום. והקטע זה שלא שהוא מפעיל טרור,מה שיותר מצחיק פה זה שהוא מגנה כל פיגוע וכעבור כמה ימים שוב פיגוע. והרי מאיפה הם יוצאים המחבלים הללו,מת"א? כולם יוצאים משטחי A בחסות ערפאת. והדבר הזה לא נמשך חודש חודשיים,הדבר הזה נמשך מאז תחילת האינטפאדה. זה כמו ששרון מפעיל את צה"ל ויגיד,זה לא אני זה צה"ל. ככה פועל ערפאת,מפעיל מאחורי הקלעים טרור ובפני העולם הוא אומר שהוא מגנה כל פיגוע. לסיכום ערפאת באמת לא רוולנטי ואם הוא לא רוולנטי ככה צריכים להתיחס אליו.

למעלה