בקשר לעין רעה.. שאלה

בקשר לעין רעה.. שאלה

האם רב יכול להוציא עין רעה שיש על מישהו? ועוד שאלה ?האם הבדיקה ששמים 2 כוסות מים וכף שמן ומחכים רבע שעה ואם השמן שוקע זה סימן שיש עין רעה זה נכון

Raffael

New member
שאלה באותו נושא

מה עמדת היהדות מול שאלות כאלה ודומות לה (בעמוד הזה: נערה שעברה תאונות דרכים ושרדה ושואלת מה זה אומר, נער לפני גיוס שחושש שיהרג שמום שאינו יודע מה יעשה אחרי הצבא וכדומה)? האם יש עמדה חד משמעית או שמא הנושא נתון לפרשנויות של זרמים שונים? האם גם נושאים ברי סמכא בעולם היהדות שותפים לאי הנוחות שאני חש מול שאלות כאלה? למה לא שומעים אמירה נחרצת של הרבנים ומנהיגי היהדות בנושאים אלה (אלה אם המשתמע מכל זה מקובל עליהם)? תודה ושבוע טוב

עין הרע...

ישנה רבנית בירושלים שמוציאה עין הרע בעופרת, במידה ותרצי, אנסה להשיג לך את מס' הטלפון שלה.

א77

New member
בעבודת הקודש להחיד"א

וגם בטעמי המנהגים. אישית הייתי ממליץ לשואלת, לא לטרוח ולרוץ למורידי עין הרע, אלא שתאמר בעצמה את תפילת הרב הקדוש המקובל הגדול החיד"א.

רבי נחמן אמר../images/Emo57.gif

":ענין עין הרע הוא כי יש כוח ממש בהראיה כי כוח הראות הולך לחברו ומזיקו כשעינו רעה כי הראיה היא כוח ממש שהולך כוח הראות ופוגע בהדבר הנראה וכשעינו רעה מזיק בראיתו ממש כנ"ל ועל נדה כשתסתכל במראה ימצא שם רושם דם כמובא ודע שסגולה לעין הרע סנפיר של דג לעשן בו וסימן סנפיר בגימטריא רע עין וביותר מסוגל סנפיר של מין דגים שקורין אותו "שלעיין" לשון נופל על לשון של עין עוד שמעתי בשמו זיכרונו לברכה נוסח אחר: לתלות הסנפיר ה"נל על האדם או תינוק שמורגל שיהיה לו לפעמין עין הרע יתלו עליו סנפיר הנ"ל וינצל כנ"ל וסיפר לי עוד שאז אמר שעין הרע נמשך מהארבע מאות איש שהלכו עם עשו להלחם עם יעקב כמו שכתוב: וארבע מאות איש עמו ואיתא שהלכו להטיל עין רעה חס ושלום במחנה של יעקב וסנפיר הוא מספר ארבע מאות שהוא מספר רע עין במכון כנ"ל וכל זה הוא כנגד הארבע מאות איש של עשו הנ"ל שמהם נמשך הרע עין כנ"ל ועל כן סנפיר מציל מזה כנ"ל ועוד חשב אז כמה דברים שעולים ארבע מאות שהם שיכים לעינין זה:" מתוך שיחות הר"ן שיחה רמב

Raffael

New member
חבל שהשואלת לא תסכים איתך.

וחבל שמנהל הפורום וברי סמכא אחרים לא מתיחסים אחרת לשאלות כאלה. חבל שחלק כל כך משמעותי מהיהדות בימינו עוסק בערבוב שמן ומים (אגב, מים קדושים זה עדיף?), בשינוי שמות לשיפור המזל, בלהטוטי מספרים לניבוי עתידות וכיוצא באלה.

לאונידס

Active member
Jבל שמנהל הפורום לא אומר

לפי איזה זרם הוא הולך, או יותר נכון באיזה רב הוא נועץ אני חושב שמים שקטים יותר טוב, כי הם חודרים עמוק

למעלה