בקשר לעוגה...

La Gioconda1

New member
בקשר לעוגה...

אני מכינה עוגת יומהולדת טבעונית. למישהו יש מתכון לקרם או משהו כזה (טבעוני גם כן,כמובן) שאוכל לכתוב איתו על העוגה "מזל טוב" :) ? תודה!

לאלפרו יש שמנת 5% שעשויה מסויה

אין לי מתכון אבל קחי כל מתכון חלבי ותמירי אותו בשמנת צמחית סויה אולי אפשר להוסיף לזה גם בננה בשביל המרקם

שני רעיונות

1. האופציה הפשוטה - להכין סתם קרם שוקולד ולכתוב את הטקסט עם סוכריות צבעוניות. בשביל קרם אפשר או להמיס שוקולד מריר טבעוני (בסיר עם מעט מים) או אם אין לך שוקולד (שזה תמיד המצב אצלי...) פשוט לאלתר עם מרגרינה, מים, קקאו וסוכר (3 כפות קקאו על 4 כפות סוכר, ולשחק עם זה לפי הטעם). 2. פודינג! להכין פודינג לפי הוראות היצרן - עם חלב סויה או מים - לחכות שיתמצק מעט במקרר, ואז אפשר לעצב איתו. אולי תצרכי לאלתר מזליף כלשהו, מנייר פרגמנט למשל. זה רעיון שקיבלתי מחברה ועוד לא יישמתי, אבל אני מתכננת על זה. מזל טוב!

d a p h n a

New member
טבעוני = שלא מכיל מוצרים מהחי

צמחונים הם אנשים שנמנעים מאכילת בשר ודגים. טבעונים, לעומת זאת, מקפידים על המנעות מוחלטת משימוש במוצרים מהחי ולכן בנוסף לכך שלא אוכלים בשר ודגים, הם גם לא אוכלים ביצים, חלב ומוצריו, ודבש, ובדרך כלל נמנעים גם משימוש בחפצים מעור, צמר או משי. מאחר וכך, עוגה טבעונית היא עוגה שלא תכיל מוצרים חלביים כמו חמאה או שמנת, וגם לא תכיל ביצים.

למעלה