בקשר לעבודה מועדפת

בקשר לעבודה מועדפת

אני משוחררת כבר 8 חודש...(מה שאורמ שנשאר לי 4 חודש כדיי להיות משוחררת שנה) אם אני מתחילה עכשיו עבודה מועדפת, יוצא לי שחודשיים מהחצי שנה של העבודה גולש לי על שנת השיחרור השניה שלי. (הכוונה היא שעד שאני אסיים ת'עבודה מועדפת אני אהייה כבר משוחררת שנה+..ז"א 4 חודש עכשיו ושאני אהייה משוחררת שנה אני ממשיכה לעוד חודשיים של העבודה) השאלה היא אם לא יעשו לי בעיות עם זה...כי הבנתי שבשנה השניה של השיחרור התנאים שחלים על עבודה מועדפת שונה משנת שיחרור ראשונה.(שימו לב שאני מתחילה לעבוד לפני שנכנסת השנה השניה של השיחרור...) אשמח אם מישהו ידע לענות לי על זה. ומצטערת על החפירה רציתי להסביר את עצמי כמו שצריך:)

Gilad200

New member
תשובה

מתוך חוברת הסברה על מענקים של ביטוח לאומי : "אינך זכאי למענק אם התחלת לעבוד רק בשנה השנייה לשחרורך , ולא צברת בשנה הראשונה את מספר הימים הדרוש לזכאות דמי אבטלה. כלומר, לא היית זכאי לדמי אבטלה ביום תחילת עבודתך הנדרשת". אם את מתחילה לעבוד השנה אז לא אמורה להיות בעיה...

אוי מעולה..תודה!!!ועוד משו..

ידוע לך אם עבודה בלול מוכרת כעבודה מועדפת??? כמעט כולם אמרו לי שכן.

Gilad200

New member
תשובה

כן, זה תחת הסעיך של "חווה לגידול בעלי חיים" , וכל עוד העבודה היא פיזית ,לא מנהלתית ,ולא מקצועית. בדרך כלל המעסיק יודע אם העבודה היא מועדפת או לא, בכל מקרה את יכולה לפנות למוקד הטלפוני של ביטוח לאומי בכל שאלה בטל' *6050 או 1-222-6050

למעלה