בקשר לסרט "דורות"

Hazoom

New member
בקשר לסרט "דורות"

זו השאלה הראשונה שיוצא לי לשאול בפורום הזה, אז ככה: לי ולחבר שלי יש מחלוקת בנוגע למתרחש בסרט "דורות". פיקרד מגיע ל"נקסוס" לאחר שהכוכב ומה שמסביבו התפוצצו, מחליט שהוא צריך לעזוב, פוגש את קירק וחוזר בזמן למציאות. חבר שלי טוען שזה הגיוני, אבל התאוריה שלי אומרת שפיקארד בעצם מעולם לא עזב את הנקסוס. הוא (וקירק), חזרו לנקודה שלפני האירוע המכריע והמשיכו משם, כאשר כל משהתרחש בהיסטוריה מאז התרחש בתוך הנקסוס! מה, אתם רוצים להגיד לי שבעזרת הנקסוס הוא גם חזר בזמן, גם עזב את הנקסוס בחזרה לכוכב ועוד הביא את קירק איתו? נו באמת... אמנם ההגיון פה מתנדנד, שכן זה מדע בידיוני, אבל לדעתי הוא יותר מתנדנד לכיוון התאוריה שלי. מה אתם אומרים? ובבקשה, לא "להתנפל" עלי.

HyperNovA

New member
אוקיי יש לי הפרכה ! ../images/Emo6.gif

לא ראיתי את הסרט דורות די הרבה זמן והזיכרון שלי מהסרט די מעורפל, אך התיאוריה שלך נשמעת סבירה. אך זה ידוע שמספיק הפרכה אחת כדי לרסק תיאוריה שלמה והנה זה בא...
אוקיי אז פיקרד נתקע בנקסוס, ומכאן כאן והאלה, העלילה של האנטפרייז E מתרחשת אך ורק בנקסוס על פי דמיונו המופרע ביותר אם יורשה לי לאמר של פיקרד... תחשבו מה עבר פיקרד רק בדמיונו על פי התיאוריה הזאת... פלישה של הבורג, מרד בפדרציה ו.....
>>>> לנמסיס מלחמה בספינת רצח של הרמנס שתאום רשע שלו מנסה להרוג אותו ולהשמיד את כדור הארץ. ובכן, פיקרד חולה נפש או פשוט אוהב מאוד אקשן, אבל הרי שאם כל זה היה רק בנקסוס בדמיונו של פיקרד, אז איך זה ששלוש מאות שנים לפני, כאשר קו הזמן לא היה אמור להשתנות, כי הרי האירועים הללו לא קרו באמת, מצאו חבורה של בני אדם שרידים של ספרה של הבורג בקוטב, ולאחר מכן אף כמעט הטמיעה את צוות האנטפרייז, והצליחה לשלוח מסר לרביע דלתא. הבורג הללו בבירור היו מהתקרית עם הבורג מהסרט השמיני והרי, שאם התיאוריית נקסוס שלך נכונה, הרי שכל זה לא באמת התקיים, אבל הוא כן ! ולכן התיאורייה שלך יורדת לג'ורה... אבל רעיון מקורי מאוד ופרוע... אהבתי...

Bajoran Priest

New member
יפה, יפה ../images/Emo13.gif

כמובן, מי אמר שהסדרה אנטרפרייז כולה לא מתרחשת בנקסוס, הממ? ע"פ התיאוריה שהועלתה כאן כרגע, למעשה מרבית ח"ע9 וכמעט(אם לא כל) וויאג'ר מתרחשות אך ורק בנקסוס, ואין שום דרך ממשית להפריך את זה לחלוטין. זה כמו שתנסו להפריך שכל המציאות שלנו היא לא חלום. אבל עדיף להאמין ל"מציאות" ולא לתיאוריות שעושות כאב ראש:)

Lu Tze

New member
לא,

נניח שפיקארד הוזה את הפגישה בין ארצ'ר לקלינגונים. נשאלת השאלה, מי הוזה את הסצינה? הרי פיקארד לא נמצא בה. אבל בכל מקרה הרעיון של "הכל היה חלום" נראה לי כמו טריק זול כדי לסתום חורים בעלילה בכח. לפי אותו היגיון אפשר גם להסביר חורים ע"י ציון העובדה שזה סה"כ סרט. זה לא פיתרון אמיתי.

Bajoran Priest

New member
הוא לא ציין את זה בשביל לסתום חורים

בעלילה, אלא מפני מפני שהוא חושב שזה מה שהתרחש. (מה שאני בכלל לא חושב). אבל אם נצא מנקודת הנחה שפיקארד באמת מעולם לא יצא מהנקסוס- הרי שכל האירועים בטרק, כלומר, בסרטים, בח"ע9 ובוויאג'ר קיימים אף הם בתוך הנקסוס מפני שהם מושתתים על מציאות בה האנטרפרייז D לא הושמדה על יושביה במערכת ורידיאן. ופיקארד לא נכח במעלליי שתי הסדרות הנ"ל יותר מאשר הוא נכח בפגישה בין ארצ'ר לקלינגונים. עכשיו- אם יוצאים מנקודת הנחה שמשהו לא מסוגל להתקיים בנקסוס בלי שמישהו "יהזה" אותו באופן "מודע", הרי שכל התיאוריה עצמה מופרכת ולכן גם ח"ע9 ו-וויאג'ר לא יכלו להתקיים בנקסוס ולכן בהרכח פיקארד אכן יצא מהנקסוס.

Lu Tze

New member
הפיסקה השנייה שלך היא מה שהתכוונתי

לומר, אבל כושר הביטוי שלי לא מרגיש טוב היום (כי ישנתי 5 שעות הלילה). לא אמרתי שהוא ציין את זה כדי לסתום חורים (למרות שהוא אמר שזה נראה לו יותר הגיוני), סתם החלטתי לציין את דעתי על העניין.

החבר שלך צודק!

כפי שגיינן הסבירה, הנקסוס מתקיים בכל נקודה בזמן/חלל ולכן ניתן להיכנס ולצאת ממנו בכל זמן ומקום ולכן פיקארד וקירק הגיעו ב"ערך" ביחד ויצאו ביחד קצת לפני שהכוכב התפוצץ והכל קרה "במציאות" הטרקית ולא בנקסוס. חזק ואמץ. בעולם הטרק אין שמנים ורזים כמוני יכולים להגיע לדרגות גבוהות.

למעלה