בקשר לסקר

kit k@t

New member
sorry to spoil it for u

but jordan is a counrty just like israel is. and most of israel isnt right, and its not left. its preatty much 50-50.. kat

Crichton

New member
מצטער...

אבל אין כזה דבר עם ירדני... דבר בדוק. כמו כן אין כזה דבר עם פלסטיני... בדוק, הם רק ערבים ישראלים שחיו בישראל. וכאשר המרד על היוונים הצליח, היוונים כנקמה שינו את שמה של ישראל שהיה יהודה לפלסטין (כשם של האוייב הפלשתים שמסופר עליו גם בתנ"ך). לעם הירדני אין שום סממני לאום, אין להם שפה מיוחדת, תרבות מיוחדת, וכו'. המצרים, הסורים, הלבנונים הם עמים. וכן, רובו של עם ישראל כיום הוא ימני. בערך 60%-70% ימנים אני חושב. תראי גם את תוצאות הבחירות, הליכוד כמפלגה ימנית מאוד ניצחה! לליכוד כ66 (משהו כזה) מנדטים, לעבודה 20, ומרץ בכלל התפרקו (יוסי פרש לא?). שינוי שהיא מפלגת מרכז ליברלית קיבלה 17 מנדטים (יאללה שינוי יאללה!) טוב, מספיק על הפוליטיקה, זה לא הפורום בשביל זה.

kit k@t

New member
ok

לעם הירדני יש סממנים מיוחדים, הם ירדנים. והעם שאתה מדבר עליו מהתנ"ך הוא העם הפלשתי. ובחירות לא קובעות שומדבר כי לא כולם מצביעים. העם הפלשתינאי הוא באמת משו חדש יחסית אבל הוא קם מתוך צורך מסוים.

Crichton

New member
אין כזה דבר

עם שקם מתוך צורך מסויים. אני לא יכול לקחת כמה חברים, לומר שאנו העם החיתי, ולכן מגיע לנו מדינה, זהו שטויות. העם הירדני הם סתם ערבים ממדינות שונות שהשתקמו באיזור והקימו מדינה. למה שהפלסטינים לא יעברו לשם? הרי בירדן יש רוב פלסטיני גדול. הפלסטינים בעצם הם לא עם, אלא סתם ערביי ישראל שחיו באיזור ההוא מלפני הרבה שנים. לפי התיאוריה שלך, לכול אחד מגיע מדינה. ניקח את מיליוני היהודים שבארה"ב, ונקים שם מדינה. ניקח את מיליוני היהודים שבאירופה, ונקים שם מדינה.

EmGee

New member
אני חייב להגיד לכם משהו אחד

תענוג לראות אנשים שבורחים מהמדינה כדי להפטר מכל הפוליטיקה הזאת ובסוף הם ממשיכים לזיין את השכל על זה.

Odish16

New member
ואני חייבת להגיד עוד משהו.

אתה כבר יודע שלא "בורחים" אלא בחירה של ההורים וכדומה.. דבר שני, תגידו...אתם לא יכולים להשאיר שירשור אחד בלי לערב פוליטיקה וכאלה? אתם זוכרים על מה השרשור התחיל, טוב..אז עבר ל"גזענות" ועכשיו ל"פוליטיקה" מה נקסט? שיהיה יום טוב..ותפסיקו לבלבץ!!!!!!!

Samy A

New member
אמממ... בן כמה אתה בדיוק?

כנראה שלא למדת אזרחות עדיין כי מה שאמרת מקודם זה בולשיט עמים קמים בייחוד בגלל צורך מסויים ולכל עם יש זכות לדרוש מדינה בוא נקח לדוגמא, הממ... את... העם היהודי! איך הגענו לארץ ילד? הרי לא נולדנו בארץ ישראל.... אנחנו עם שקם עקב אידיאולוגיה דתית ובתור עם אנחנו רצינו טרטוריה משלנו משמע - מדינה

את לא יודעת להגדיר דברים

עם - קבוצה מסויימת בעלת כמה וכמה מכנים משותפים, בד"כ דת, סמל, מדינה וכו'. גזע - עניין גנטי לחלוטין. כמו שיש קבוצה כללית בשם "כלבים", ובתוכה יש גזעים ותתי גזעים, כך אצל בני האדם. קחי לדוגמא את עם ישראל: זה עם כי כולם יהודים, רובם חיים במדינת ישראל, יש קודי התנהגות מסויימים שאופייניים להם (רובם שליליים אבל זו לא הנקודה), ועוד הרבה דברים משותפים שמבדילים אותם מעמים אחרים. לעומת זאת, בעם ישראל תמצאי אנשים מגזעים שונים - האשכנזים, סלבים, מזרחיים וכו'. אז לשנוא עם זה לא בהכרח לשנוא גזע מסויים, מכאן - זו לא גזענות. ועוד דבר - למי שכתבה את העניין שגלעד שונא את גזע דוברי הצרפתית - את דפוקה? ממתי שפה קשורה לגזע? שפה היא דבר נרכש, וכמו שהשחורים האפריקיים למדו (בעל כורחם) אנגלית, כך יכול כל אדם ללמוד כל שפה וממש לא משנה מה הגזע שלו.

EmGee

New member
טוב עזבו רגע את הגזענות

הקשר בין מבטא איטלקי למבטא צרפתי הוא מקרי ביותר. נכון שהשפות שתיהן מקורן בלטינית אבל המבטא שונה לגמרי. או שתוסיפי קטגוריה של מבטא מונגולי/ברזילאי/שוודי או שתפרידי בין איטליה לצרפת.

זה יותר רעיון כללי

איטלקי\ספרדי\צרפתי כלומר אירופאי אי אפשר לשים מיליון קטגוריות

EmGee

New member
יש הרבה יותר דמיון בין מבטא קנדי

למבט אמיריקאי מאשר איטלקי וצרפתי. זה ששניהם באירופה זה לא אומר כלום. זה כמו להגיד שמבטא ישראלי ומבטא פלסטיני זה אותו מבטא.

Samy A

New member
אממ... חמודה...

יש משהו שקוראים לו... רגע אני יגיד לך בשקט *חוש הומור* זה משהו נחמד ודי משעשע שמשתמשים בו בדרך כלל כדי להגיד דברים שלא באמת מתכוונים אליהם... אם היית מנסה לקשר בין השם שלי למילה גזענות ליד חברים קרובים שלי כל מה שהיית מקבלת זה פרצוף ארוך ומוזר של תמיהה אבל לצערי ניחנתי בחוש הומור ציני במילים אחרות בסך הכל צחקנו! לייטן אפ!

למעלה