בקשר לסורק

• פותח הנושא Eil
  • פורסם בתאריך

Eil

New member
בקשר לסורק

הי, שאלתי פה לפני כמה ימים לגבי סריקה, ואני כנראה אקנה באמת סורק במקום לחפש שירותי סריקה מקצועיים. במסגרת תקציב העוני שלי אני כנראה אקנה סורק A4, שזה גודל מוגבל ביותר - רוב הציורים הם בגודל של מינימום שמינית גיליון, הם לא דפי מסמכים. מה עושים? סורקים בחלקים? מצלמים במצלמה דיגיטלית? זה יוצא בכלל באיכות טובה?

scalla

New member
לטעמי אין מנוס מסורק יותר גדול או..

מצלמה דיגטלית במקרה הזה. בסורק A4 זה תמיד ייצא חתוך ויהיה קשה מאוד להעלים "ראיות". כמובן שבמצלמה דגיטלית האיכות לא תיהיה מקסימלית, אבל זה לא נשמע כאילו יש לך ברירה אחרת.

Eil

New member
אוף

סל הקניות שלי הולך וגדל ואין לי שקל עדיין. ושוב לגבי סורקים - כתבתם לי שאין הבדל בין רמת הסורקים, אבל אני יודעת שלהורים שלי יש סורק לקסמארק שאפשר לדעתי לסרוק בו רק מסמכים כתובים - הוא פשוט מכער ציורים ברמה שהפוטושופ מתקשה אפילו להתחיל לתקן. אני לא רוצה לקנות סורק ב-300 שקל ולגלות שאני בכלל לא יכולה להשתמש בו. יש לכם המלצה ספציפית על סורק זול שסורק טוב ציורים? ב"זאפ" יש כמה במחירי 300-400 שקל אבל אני לא יכולה לדעת אם הם לא כמו הסורק של ההורים שלי.

amitais

New member
קנון סבירים ביותר, לי יש אחד כזה.

לסרוק בחלקים ולחבר בפוטושופ עדיף בהרבה מאשר מצלמה דיגיטלית.

Eil

New member
גם הקאנון הזה?

http://zap.co.il/model.asp?model_id=371884 כתוב בחוות דעת שזה לא סורק מקצועי ושהוא נועד לשימוש ביתי בלבד.

scalla

New member
אני לא יודע לגבי הרמה שלו, אבל

אל תיקח קשה תגובות של אנשים מזאפ. האימנות של התגובות שם בדרך כלל היא נמוכה מאוד. בעניין המלצות לסורק, הסורק הכי טוב שסרק לי היה HP. אבל גם לי וגם לבן דוד שלי היה את אותו דגם ונהרס אחרי טיפה יותר משנה.

amitais

New member
כן זה LIDE25 ולי יש LIDE30

שזה בערך אותו דבר. בהחלט מספיק לסריקות ש\ל וגם לסריקות צבע כל עוד זה לא צבע תלת מימדי כמו אקריליק או שמן. לסריקות צבע חשובות במיוחד אני יוצא ללשכת שירות, אבל זה לא קורה הרבה.

scalla

New member
דווקא אני זוכר שנאמר משהו הפוך

שיש הבדל ואפילו הבדל גדול בין הרמות בסורקים. מכיוון שאתה מתעסק בשמינית גיליון אני חושב שאולי עדיף לך ללכת בכיוון של מצלמה בסל התקציב המצוצם שלך.

scalla

New member
אתה יודע איפה אפשר לקנות אותו?

לא דרך הרשת.(צריך סורק).

Hamsta

New member
סורקים הם כמו מכונות כביסה

מלאות בפונקציות שלא משתמשים בהן - צבע ב-48 סיביות? רזולוציה של 3000? כשסורקים עפרון מומלץ להוריד את כל איזוני הצבע שהתוכנה בסורק עושה כברירת מחדל, הסריקה תצא עם גווני אפור כמו שצריך. יכול מאוד להיות שעדיף להוציא בפוטושופ את הליין ארט, בעזרת levels או threshold

למעלה