בקשר למצב שלי

בקשר למצב שלי

בעבר כתבתי את מצבי, ונראה לי הפעם שאני כבר כן יקח תרופה. להמשיך במצב שלי, כבר אי אפשר, אחרי 30 שנים בלי תרופות מאז טופרניל. שהוא לא רק לא עזר, אפילו הוא הזיק. עכשיו אני יודע שהתרופות יותר טובות מפעם, אבל. אני קיבלתי כדורים בשם, פארוקסטין, והיא תרופה גנרית תוצרת כחול לבן מחברת טבע, שתרופת המקור שלה היא סרוקסט. דוקטור אהוד רודרצקי ודוקטור זוהר בתל השומר התיעצו ביניהם לפי המצב שלי ונתנו לי את הפארוקסטין, ואת המושג תרופה גינרית אני שמעתי עליו בפעם הראשונה מאחת האחיות שלי רק אחרי שקיבלתי את המרשם, והבנתי שתרופה גנרית היא כמו מאין חיקוי לתרופת המקור, אבל בתכלס הם אותו דבר. מה זה אומר, איך אדע אם הפארוקסטין יעיל כמו תרופת המקור הסרוקסט. האם עלי לבקש את הסרוקסט, או לקחת בכל זאת את הפארוקסטין?

אני למשל לוקחת את התרופה הגנרית של אנאפרניל

אני משתמשת ב"מרוניל". "החיקוי". ביררתי וחזרתי וחקרתי והבנתי שכשמדברים על תרופות גנריות הכוונה שהתרופה שמחקה את התרופה הראשונה שרשמה פטנט, למעשה מציעה את אותו חומר פעיל, רק לפעמים מוגש בעטיפה אחרת. ל 99% מהאנשים אין כל הבדל מבחינת התרופות. אחוז ואפילו קטן ממנו של אנשים ירגישו את ההבדל. אני משערת שרובנו לא באחוז הזה. זה הכל עניין של איך אתה מרגיש בטוח. יש תרופות שהרגשתי איתם פחות בטוחה ויש כאלה שסמכתי כמו היום שזה בסדר. בשבילך או בשביל כל אחד : תבררו עם הפסיכיאטר אם יש לו העדפה. בד"כ לא תהיה העדפה. אני למשל את המרוניל קיבלתי בבית חולים והם נתנו לי את "החיקוי" מלכתחילה. מכיוון שזה עזר לי לפני חמש שנים והרגשתי בשינוי, אין לי סיבה מוצדקת היום לקחת את המקור. סתם יותר יקר וגם הסופר פארם מביא את "החיקוי". גם החיקוי יכול להשתנות לפעמים כי זה עניין של מכרזים שבועיים שהכללית עורכת כנראה כל שבוע. היא קונה את הפחות יקר. את המידע הזה שמעתי בתוכנית הבריאות של פרופסור קרסו. אני סומכת על האיש הזה. הוא יודע מה שהוא אומר.
.

למעלה