בקשר למפלגת "מימד".

Moledet972

New member
בקשר למפלגת "מימד".

אני לקחתי את הזמן וקראתי את מצע מפלגת "מימד". זו דעתי: אני מסכים עם כ-90 אחוזים ממצע המפלגה. לפי דעתי אין ממש שוני בין עמדות המפד"ל לדעות מימד, מלבד העובדה שמימד מדברת על החדרת הדת בהסכמה, ורק אם תהיה תמיכה רחבה מאוד בעם. לדעתי, כל מי שמצביע היום ל"שינוי" צריך להצביע "מימד", ואז גם תהיה לנו ממשלה יציבה סוף-סוף. "מימד" תהיה אלטרנטיבה לש"ס(הן עבור מצביעי ש"ס והן עבור מצביעי שינוי), ואז נוכל להקים ממשלה גם עם ש"ס, וגם עם "מימד", ותהיה ממשלה מאוזנת של 70-80 ח"כים(כל המרכז וכל הימין), שאף מפלגה אינה יכולה לסחוט את ראש הממשלה.

Moledet972

New member
תוספת שלא נכנסה משום מה...

לצערי - עמדותיה של מימד הן מעוד שמאליות, וחבל שמפלגה כזו, עם דעות מאוד מתונות והוגנות בנושאי דת ומדינה נטמעה בתוך מפלגת "העבודה".

La Gamba

New member
הבעיה היחידה עם מימד

שהיא לא רעשנית כמו שינוי. כפי שאמרתי מימד היא בעד הדבר העיקרי שמפריע לעם. לא הדת שבמדינה, אלא המנופול החרדי בממשלת ישראל.

CANDY MAN

New member
מודה שלא ידעתי בכלל על קיומם...

עד שלא הזכירו אותם בהקשר לריצה שלהם עם מפלגת העבודה בבחירות הקרובות

La Gamba

New member
טענתי מוכחת

הסיבה היחידה שאני מכיר אותם עוד מימי ישראל אחת. היא בגלל שאני קונסרבטיבי.

Moledet972

New member
תגיד - הקהילה הקונסרבטיבית היא קטנה

מאוד בארץ, לא? משהו כמו 20,000 אנשים נדמה לי...

La Gamba

New member
אני יודע שבארץ היא קטנה

נראה לי שהיא יותר ממה שציינת למעלה. אבל אני יודע שבארצות הברית זהו הזרם הכי גדול
20000 נשמע לי קצת קטן בהתחשב בעובדה שבבי"כ שלי בכפר סבא יש כ200 משפחות. ויש עוד 2 קהילות קונסרבטיביות בעיר השכנה-רעננה.

La Gamba

New member
כן, אני מכיר

איזה עשרה אנשים משם, אני איתם במועצת התיכוניסטים הקונסרבטיבים.. יש כ2 פורומים קונסרבטיביים בתפוז (328, 356), 50 קהילות, תנועת נוער אחת (נוע"ם), 2 יישובים (קטורה וחנתון), גרעין אחד בנח"ל, ומערכת בתי ספר ממלכתיים תל"י.

La Gamba

New member
אה, בדקתי עכשיו

יש כ30,000 אנשים שרשומים בקהילות, אך מעל ל100000 קשורים למגוון הפרוייקטים של התנועה המסורתית. (כגון הפרוייקט שמנהלת מישהי שאני מכיר ממש מקרוב, בר מצוהה לילד המיוחד)

מימ"ד היא אחת המפלגות היותר

טובות שאני מכירה. היא באה לייצג את הצד השמאלי-יוני של הציבור הדתי בארץ (עקב כך היא גם דוגלת בפלורליזם). גם הרשימה שלה טובה, כשבראשה (למי שלא ידע) עומד אדם שאני מאוד מכבדת - הרב מיכאל מלכיאור. אדם מדהים. ולמי שלא מכיר - מימ"ד= מדינה יהודית מדינה דמוקרטית.

CANDY MAN

New member
שמענו על החרא מלכיאור הזה....

פעם אחרונה ששמעתי אותו האדיוט אמר שמי שמשתמט באמת אלו חיילי צה"ל שלא לומדים תורה... אפשר להתייחס לאדיוט כזה ברצינות?

EverMan

New member
זה שהוא חושב שחייל צריך ללמוד

תורה זה הופך אותו לחרא ?! זה רק מראה על כמה אתה מכבד אנשים עם דעות שונות. הוא אדם עם דעות נהדרות - ואתה שולל אותו על אמרה אחת כזו. שים לב לרמת כתיבה שלך.

CANDY MAN

New member
מה????????????????????????

איך בסוף אני יוצא הרע מכל הסיפור??? בראיון תקפו אותו על כך שהוא היה ממתנגדי החוק שהחרדים ייתרמו את חלקם במשמר האזרחי או בשירות צבאי... המראיין אמר לו שהחרדים בוחרים להשתמט במקום לתרום... והוא בתגובה אמר שהמשתמטים האמיתיים אלו הם החיילים שמשתמטים מלימודי תורה... איך אתה יכול לחשוב עליו משהו טוב??? הוא הרי יודע שללא צה"ל הוא לא היה קיים ואין לו בושה לכנות אותם משתמטים?? צריך שיהיה לבן אדם גם גבול! אני מכבד אנשים עם דעות שונות אבל צריך גם להיות הגיוני ושפוי... אני לא שולל אותו על האמירה הזאת אבל אני אומר שע"פ האמירה הזאת הוא ממש לא נראה לי (יענו חרא) לא צריך לקחת ללב...

EverMan

New member
אז הוא חושב שאנשים מתפללים

הם יותר חשובים - זבש"ו , אל תשכח שהוא עדיין דתי ... הוא הצביע נגד חוק טל - רק לידיעתך... הוא כן פטריוט והוא כן חושב שהם צריכים להתגייס - על סמך קטע אחד אתה פסלת אותו.

N a V e

New member
נכון,עצם הצבעתו נגד חוק טל,מראה

שהוא כן ציוני וכן חשוב לו הצד הלאומי בעם בדיוק כמו שחשוב לו הצד היהודי.

CANDY MAN

New member
תקנו אותי אם אני טועה אבל....

זה לא קצת סותר להתנגד לחוק טל מצד אחד ולא להסכים לגייס את החרדים או אפילו שהם יתרמו את זמנם במשמר האזרחי?? (הוא אמר את זה במפורשות!!!) אני לא יודע אם אתם מכירים את מי שאתם דברים עליו אבל אני שמעתי אותו בראיון אחד וזה הספיק לי לכל החיים... בטח שהוא דואג למדינה ובטח שהוא ציוני רק שהוא רוצה שאחרים יעשו את העבודה השחורה בשבילו ולא הוא בעצמו... ממש אדם שיוויוני...

EverMan

New member
הוא לא מתנגד לגיוס חרדים.

להפך. אבל הוא אמר שהוא חושב שאדם מתפלל לא פחות חשוב מחייל. זו תפיסה דתית שאומרת שהדת תביא את הישועה - זה לא אומר שהוא מתנגד לגיוס.

CANDY MAN

New member
עכשיו אתה אומר לי מה שמעתי....

הוא במפורש התראיין אחרי חוק טל בערוץ 1 ואמר שהוא לא בעד הרעיון שחרדים ייתרמו את חלקם אפילו במשמר האזרחי! למה אתה תומך בהשתמטות שאל המראיין? מי שמשתמט אלו הם חיילי צה"ל שלא לומדים תורה ולא החרדים... עניתי לך על השאלה? הבן אדם מטומטם. ובקיצור, חרא של בן אדם! יופי אז אולי אני אטוס להודו ויעשה יוגה כל היום כי אני מאמין שזה מה שיביא את הישועה... בתכ´לס גם הוא וגם אני וגם הרב עובדיה יודעים שמי שמגן על ישראל כיום אלו הם החיילים אז למה להמשיך לעצבן?

EverMan

New member
אני לא בטוח שזה פשוטו כמשמעו

ובנוסף - אם הוא חושב שחרדים לא צריכים להתגייס - אולי זה מסיבות הגיון ולאו דווקא מסיבות דתיות.

למעלה