בקשר למכינה

orit-f

New member
בקשר למכינה

העלו פה את נושא המכינה הקדם צבאית. הייתי רוצה לדעת קצת יותר פרטים עליה ממי שיכול לתת לי. מי יכול להירשם, מתי, עד מתי ואם בכלל. תודה מראש! אורית!

נריה_ה

New member
איזו מכינה?

בתור אחד שהתעניין במכינה קדם צבאית, יש לי קצת פרטים. 1. כל מתגייס לצבא יכול להרשם, בנים ובנות, (ושמעתי על מקרה שבו מישהו שלא יכול להתגייס מסיבות בריאותיות התקבל למכינה). 2. לנו הגיעו לבית הספר נציגים מהמכינות, יחד עם מר אשל, בתחילת כיתה י``א, המיונים התקיימו בחנוכה בת``א, ולאחר מכן נסענו ועשינו שבת במכינה בגליל העליון, בה התעניינתי. 2.1 העקרון שהם (חברי המכינה, המכינה מבוססת על ניהול עצמי) דיברו עליו הוא שמי שיותר רוצה להיות במכינה בסוף יגיע אליה, ושהם קיבלו מישהו שבוע לפני תחילת השנה.

chaos_

New member
מכינות קדם צבאיות

יש 3 או 4 מכינות קדם צבאיות חילוניות. רובן בצפון ואחת בנילי שזה ליד מודיעין. זו בנילי נקראת בשם המפוצץ ``נחשון - המדרשה הישראלית למנהיגות חברתית`` או משהוא כזה. שנת המכינה מקבילה לשנת לימודים בתיכון כאשר הגיוסים נעשים במהלך כיתה י``ב. שנת המכינה היא שנה אינטנסיבית של לימודים (בלי מבחנים), הרצאות, מפגשים טיולים ועוד... הרבה ציונות,יהדות, פילוסופיה, לימודי ארץ ישראל, הסכסוך הישראלי ערבי, דמוקרטיה וכו`. המכינה לא מקנה שום דבר פורמלי אבל את הבוגרים אפשר למצוא במיטב היחידות הקרביות בצבא בתפקידי פיקוד. אם יש לך עוד שאלות - אשמח לענות.

shmulik100

New member
אם אתה מתכוון למכינה קד``צ דתית

אם אתה מתעניין במכינה דתית, אני יכול לתת לך פרטים כי אני אהיה שם אגב, רוב המכינות הם דתיות, וכמובן רוב החבר`ה שם מגיעים לסיירות, כל אחד על פי נתוניו כמובן.

טרמפיסט

New member
מכינות קד``צ דתיות

בתור אחד שהיה באחת כזאת השנה (מכינת קשת, רמה``ג) אשמח להרחיב את הדיבור עליה לכל מי שירצה.

orit-f

New member
מכינה חילונית

טוב...אז אני מתכוונת למכינות החילוניות. מישהי הזכירהאותה מקודם ואמרה שצריך לדחות בשביל זה את הגיוס בשנה. אני סיימתי י``ב. יש אפשרות להרשם למכינה ולדחות את הגיוס? יש פרטים כמו כתובת או טלפון? תודה!

טרמפיסט

New member
אז ככה...

אמנם אין לי פרטים, אבל מכינה שאני יכול לדבר בשבחה היא המכינה במיצר (דרום רמת הגולן) שיצא לנו להפגש איתם, ובכלל - ראש המכינה שלהם שהוא תותח אמיתי העביר אצלינו שיעורים במשך השנה. את שאר המכיהות אני מכיר רק בשם. בכל מקרה, ידוע שמכינת מיצר היא בין ה``כבדות`` יותר והרציניות. שווה בדיקה, אפילו שזה רחוק - זה הופך את זה לעוד יותר מעניין.

hades_

New member
מכינה קדם צבאית למנהיגות- כל הפרטים

לגבי המכינה אני מרגישה צורך לרשום פה כי אני רואה שיש פה נוער טוב שיכול להרוויח שנה, אז ככה- קוראים לי הדס ואני בת 18.8 אם ארצה לדייק סיימתי את הלימודים לפני שנה (2000) ועברתי מכינה קדם צבאית למנהיגות חברתית, בגליל העליון בקיבוץ מעיין ברוך. המשמעות של השם הזה הוא עצום, זוהי שנה שבה לומדים ציונות, פיתוח מנהיגות, פילוסופיה יהודית, פילוסופיה פוליטית, הכנה לצה``ל עיונית ומעשית הכוללת מדסי``ם על ידי מדריכים שהיו מ``פ ביחידות קרביות או מדס``ניק/יות, טיולים בכל הארץ- לפני פחות מחודש עשינו מסע של כמעט 300 ק``מ לאורך כל הארץ שכלל טיול לעומקה התוכני והרגלי של הארץ נפגשנו עם מגוון רחב של אוכלוסיית הארץ. המכינה מורכבת מנוער שדחה את הגיוס שלו מהארץ והחליט שהוא רוצה לשנות ולהשפיע בחברה הקיימת סביבו ולהניע אותה למען עשייה ותרומה, אותם אנשים שבאים למכינה מתגוררים ברחבי הארץ מדימונה ועד דגניה (לנו היה)- קיבוצניקים, עירוניים, תושבי ישובים מושבים הכל! הרעיון של המכינה קם ע``פ העיקרון של המכינות הדתיות אבל התוכן היהודי הוא בדגש אבל לא בצורה מכרעת, שגם כדאי מאוד להכיר את היהדות במיוחד לחילוניים שלא צריכים לחזור בתשובה ובכלל זה לא הכיוון של המכינה אלא כדי לדעת אותה; המכינות קמו לפני 4 שנים ישנן 5 מכינות הפזורות בארץ ו``הצורך`` במכינות קם בעיקבות רצח רה``מ יצחק רבין ז``ל שהיה שבר בארץ מבחינה מנהיגותית שהרגישו שאין קברניט והספינה מתחילה להתרועע, הכוונה של המכינות היא להוציא נוער משפיע לאו דווקא בצבא אלא, בכל מקום שתדרך כף רגלו יהיה שינוי משמעותי בצד הסוציאליסטי לטובת החברה. אני אישית מוכנה לתת הסבר לכל נמען, icq-39956563 ` e-mail:[email protected] בקשר להצטרפות ומענה לשאלות... שבוע טוב !

orit-f

New member
שלחתי לך אי מייל ולא ענית לי

כתבת את ההודעה הזו כבר משקודם ולכן אני שואלת אם מי שסיים י``ב השנה יכול להרשם למכינה ולדחות את הגיוס. אני אנסה ליצור איתך קשר באיי סי קיו

hades_

New member
אני מצטערת הייתי בטיול ...:)

אורית, אם סיימת י``ב ואת עומדת להתגייסת השנה, אני מצטערת אבל את לא יכולה להתקבל למכינה כי הצבא לא מאפשר פרוצדורה שכזאת, לגבי מי שיהיה י``ב השנה ישנן כמה דרכים ליצור עם המכינה קשר: 1-טלפון (לי יש את של המכינה שלי ולמי שירצה, אני יכולה להשיג לאחרות) 2-גיוס חניכים ליצור קשר עם המכינה או איתי ולבקש שנבוא לבית ספר לתת הרצאה ולמי שרוצה נרשם ומשאיר פרטים 3- אני יכולה לשלוח לך פרטים על המכינה ואם תרצי ... שוב, הדרכים מובילות למשרד של המכינה. תיהי בקשר, נדבר הדס

למעלה