בקשר למילים

Pixy led

New member
בקשר למילים

חשבתי... למילים, אותיות ובכלל, שפה יש חשיבות במאגיה, נכון? אם כך - האם למילים יש משמעות מאגית בעצמן, או שהן באות כדי לעורר אסוציאציות אצל המכשף ובכך לייעל את הכישוף שלו כי הוא מחובר יותר לכישוף בו הוא עוסק? אם למילים יש משמעות מאגית בעצמן, האם לשפות שונות יש עוצמה מאגית שונה? והאם קיימת שפה "אמיתית", שהיא, במובן מסויים... שפת היקום? סתם תהיתי... אולי יש לכם תשובות... באותה הזדמנות - השפה כוללת גם שמות פרטיים, במובן מסויים. יש כאן אנשים שמשתמשים בשם מאגי? איך זה עוזר לכם, ואיך בחרתם את השם? מצטערת על הבורות.

כמה תשובות

מילה זה בעצם משהו שמסמל מחשבה או רגש, הרי בשביל זה המציאו את המילים... אני מאמינה שאין שום דבר בעולם שהוא מאגי בפני עצמו, חוץ מאנרגיות האדם. כלומר - אם אתה רוצה לזמן אלים, ובספר קראת שצריך בשביל זה נר ירוק, אבל צבע האלים בשבילך הוא אדום - עדיף שתשתמש באדום, משום שלירוק אין שום משמעות בשבילך. כנ"ל לגבי מילים. למילים בסינית אין שום משמעות בשבילי, לעומת זאת למילים בעברית ובאנגלית יש משמעות רבה, וכך אם אני אשתמש במילים עבריות ו/או אנגליות לכישוף, אני אעשיר את העוצמה המאגית של הכישוף. שם מאגי: אומנם יש לי שם מאגי שבחרתי לעצמי, אבל במהלך כישופים בכלל לא יוצא לי להשתמש בו... האמת שאני לא רואה את הטעם הגדול בשם, אלא אם אתה פונה לעצמך בשם מסוים במהלך הכישוף (או אם אתה לא מרגיש שום שייכות לשם שהוריך בחרו לך). בכישופים שלי אני פונה לעצמי בשם של האלה שבחרתי שתעזור לי בכישוף, אבל אולי בעתיד אני אראה את הצורך בשימוש בשם שבחרתי לעצמי.

RainBird

New member
בספר של וואלרי וורף The crone´s Book of Charms & spells זה מסוכם יפה מאוד: מילים יכולות לשמש ככלי קיבול לכוח מאגי, למשל אם יש מדליון שיש עליו מילים בלטינית או שפה אחרת שאינה מובנת ולא מובנות למכשף, למדליון עדיין יש כוח כי למילים יש את היכולות לקבל כוח מעבר למשמעות הרגילה שלהן. ויש את המילים שהם לחש שנועדו להכניס את האדם להלך רוח מיוחד שבו באופן טיקסי הוא מטיל את הכישוף. אני חושב שהשם המאגי נועד יותר לאלו שעובדים או מכשפים בקאוונים ומכיוון שהרוב כאן עובד לבד... זה לא כלכך רלוונטי אבל השם נועד גם להגדיר את הזהות המאגית, את ההפרד מן הזהות הרגילה של האדם שהולך ברחוב ממי שעומד במגעל מתחבר לעולם ומטיל את הלחש, שזו תחושת זהות שונה לחלוטין... Arden

למעלה