בקשר למילון מונחים

[TNT]

New member
בקשר למילון מונחים

שמתי לב לתופעה מטרידה המון אנשים כותבים על נושאה שהם לא יודעים מספיק טוב וזה סתם מיותר או שתכתבו הגדרה כמו שצריך או שסתם תבקשו תכתבו את הנושא ותבקשו מימי שיודע עליו הרבה שיכתוב את ההגדרה. זה די מגוחח שעל הגדרה שיכולה להיות חצי עמוד כותבים משפט. אני למשל תמיד שוכח פרטים ככה שאני מעדיף להשאיר את הכתיבה למי שמבין.

../images/Emo45.gif אני מסכים

חלק מהרעיון, אנשים, זה לחפש קצת מידע על מה שאתם כותבים. להציץ באתר הרשמי.. לכתוב הגדרה של שורה זה לא כ"כ לעניין
הפרויקט אמור להיות מאגר מידע.

Chakotay

New member
גם אני חושב כך!

אם כותבים תכתבו טוב! לא חייבים עמודים אבל שיהיה לפחות 10 שורות.

ולכן אמרנו....

שהגדרות לא מספקות או לא מנוסחות כהלכה לא ייכנסו למילון... בעיקרון, אפשר לבחור בין מילון "פתוח" שהגולשים יכולים להעלות אליו מונחים בעצמם לבין מילון שרק המנהלים יכולים לעדכן. עכשיו, בגלל שכשאני מוסיפה הגדרה אני גם עורכת אותה, אם היינו בוחרים באופצייה השנייה המילון הזה פשוט לא היה יכול להמשיך להיכתב כי לא היית מספיקה כלום... הבנתם את הבעיה? בקיצור ולעניין- אני מסכימה איתכם לגמרי! אם ראיתם שמישהו כתב הגדרה לא מספקת בפורום ולא העלה אותה למילון, ואם אתם חושבים שתוכלו לערוך אותה כך שתהיה מספיק טובה- אתם יותר ממוזמנים לעשות את זה. ואם דפדפתם במילון וראיתם הגדרה לא טובה- שלחו לי לינק ואדאג לערוך אותה. אם תשלחו לי גם תיקון בכלל תבוא עליכם הברכה.

deathcaster

New member
שמתי לב לעוד דבר

שזה קצת מצחיק שמי שמבקש שאחרים יהיו יותר מדוייקים כותב עם כאלו שגיאות כתיב מזוויעות נושאה=נושא מימי=ממי מגוחח=מגוחך כנראה שאתה לא רק שוכח פרטים אלא שוכח איות , וגם סימני פיסוק , אם היית זוכר אותם , זה היה מועיל מאוד .

אודו

New member
לא רלוונטי

אז מה עם הוא כותב בשגיאות כתיב? אני גם דיסגרף ועולה לי בדמים לכתוב את ההודעות שאני כותב בלי שגיאות. זה באמת לא יפה לצחוק על בעיות של אנשים אחרים.

Esmena

New member
חבל רק שאין קשר בין דיסגרפיה

לשגיאות כתיב.דיסגרפים מתקשים בכתיבה מבחינת צורת האותיות ולא מבחינת חיבורן וקישורן למשמעות,וכתיבה במקלדת אמורה להוות להם הקלה גדולה.קצת מוזר שאתה לא יודע את זה. על דיסלקטים כמובן שלא יפה לצחוק,אבל חלק גדול מכותבי השגיאות היום ברשת הם פשוט אנשים שלא טורחים לבזבז דקה או שתיים נוספות על בדיקת שגיאות הכתיב שלהם,וזה מראה בעיקר על זלזול במערכת שהם כותבים בה, וזה יותר משווה ערך לכתיבה חפיפנקית של הגדרה מילונית.

[TNT]

New member
תראי

עם אני אכתוב הגדרה מילונית כמובן שאני אכתוב בוורד כדי לראות שאין לי שגיאות אבל כשזאת סתם הודעה לא רשמית אין סיבה שאני סתם איסר את עצמי ובעיקר כאני בבית ספר ויש לי פחות מ 5 דקות לתחילת השיעור. ושוב פעם אין קשר בין חיפוף בכתיבת הודע פשוטה ובין חיפוף בכתיבת הגדרה מילונית. חוץ מזה מדובר ברמה שונה לגמרי של חיפוף. כמישהו כותב משפט במקום הגדרה שלמה זה שונה לגמרי. ניסיתי לחשוב על השוואה דומה למה שעשית כדי להראות את האבסורד אבל זה כל כך לא קשור עד שלא מצאתי שום דבר הגיוני. חוץ מזה כמה שאני אכתוב יותר ככה יהיו לי יותר שגיאות אז כדאי שאני אפסיק. לילה טוב.

Esmena

New member
הקשר די פשוט.שתיהן יראו על חיפוף.

אתה צודק, ואני מצטערת-כי הדברים בכל מיקרה לא כוונו אלייך אישית-נגיד,בהודעה של כמה שורות לא צריך לתקן, ועדיין ,מה הופך אותה ללא רשמית? אין לה אולי חשיבות של מילון, אבל פרסמת אותה ברשת, טכנית כל בן אדם עם חיבור לאינטרנט בעולם יכול לקרוא אותה,וזו תהיה הדרך היחידה בה הוא יכיר אותך.יש לך כל זכות בעולם להתלונן על החיפוף המילוני, אבל כשאתה שולח לרשת הודעה על כך עם שגיאות כתיב,או לא מפוסקט( אתה מכיר את זיו, שהועף מפורומים בגלל שהוא לא מפסק?),או לא ברורה ומובנת (כמו שאני מקפידה תמיד:),ארוכה מדי,קצרה מדי,לוקחת את עצמה יותר מדי ברצינות, או בעלת כשל לוגי כלשהו , אתה צריך להיות מודע ולצפוט לכל מיני סוגים של תגובות.טוב?ממש לא.אבל ככה זה בחיים."זה מקרוב באו "וכו'. אנשים תמיד יחפשו נקודות שיוכלו להוריד לאנשים. ,למשל, כשמישהו יצהיר שהוא ערבי, ואחר כך ייירצה להביע את דעתו בעניין מדיני זה או אחר,אולי יסתמו לו את הפה כי הוא בכלל ערבי ואיזה זכות יש לו להביע את דעתו בעניין מדיני של מדינה יהודית? וכמה פעמים למשל ראית שמשתפים אתיופי בפאנל בנושא תרבות וכלכלה נטול כל קשר ישיר לעדה האתיופית,ולא רק *בשביל* שהוא יהיה שם וזה נורא פי.סי ומגניב? בפורומים, חלק מהאנשים מכירים אותך רק כמו שאתה מתבטא מההודעות (או מאצמעי תקשורת ווירטואליים אחרים) ושופטים רק על פי כך את הדרישות שלך.

Esmena

New member
אתה טועה.

אבל רק באות אחת.יש לי נטייה לגזים, ולא מהסוג ההוא, אלא לגזים של בישול.בזמנו הייתי בהאנובר בדירה של פטרה -לא ארמנית,ולא רגילה לאיחוד גרמניה גםכן,אבל מאוד חמודה- והיו לה במיטבח גזים שנדלקו והתכבו כל חמש דקות.מדהים. ואחר כך גם עשו עליהם טוסט שנחנקתי ממנו בהתקפת צחוק והיה את העניין עם בוריס ילצין.מופלא.מאז יש לי נטייה לגזים.חוץ מזה שלא.(אבל שאר הסיפור נכון.היה לה גם תקליט גדול של מאמא קס שהיכה בחוזקה בבלוטות הוויאג'ר שלי). אניוואי- הודעה מאוד מנומקת וכתובה היטב. עכשיו אני יודעת בדיוק באיזה חלק הייתי לא בסדר ולמה כולם מתייחסים לעצה שלך ברצינות ואף אחד לא ירד על השגיאות שלך.ולמה באינטרנט אף פעם לא צוחקים על אנשים עם שגיאות ,אלא טוענים שאילו אנשים מאוד מיוחדים שמעשירים את השפה ואת היכולת של העין להתרגל לכאבים. ובעיקר, למה אנחנו מקיימים עם סוריה יחסי שכנות מופלאים כ"כ.

רק לאנשים מסוימים מותר לבקר?

אני מבין שאיסמנה יכולה להעליב את כולם , אבל חס ושלום שמישהו יזכיר את השגיאות שלה (או שגיעוט כפי שהיא אוהבת לכתוב)

Bajoran Priest

New member
לא אמרטי מה מותר ומה אסור

רק אמרתי שאתה אידיוט, וכמו שתשים לב- מדובר בשני דברים שונים לחלוטין. המסקנה הזאת שהגעתי אליה עכשיו מקורה במספר סיבוט, אבל רק עכשיו עוררתי אותי להביע אותה. ברכותיי. ועד כמה שאני שמתי לב- איסמנה מעולם לא ניסתה להעליב פה אף אחד, אלא רק להדיין לגבי סוגייה מסויימת. בוא ואסביר לך מה ההבדל- 1.כתיבה מרושלת- ראיתם איזה פרק חדש יש לאנטרפרייז וואו איזהס יופי איך שהסוליבנים ירו בםה ואחרי זה היה הרבה אקשן אני חושב שהסדרה מתחילה להתשפר עוד מעט יחזרו לימי רודנברי אגב ממשהו יודע מי זאת הכוסית הזאת שהייתה שם כי אני לא בטחוח שזיהיתי אותה 2.כתיבה טובה מאוד שרק אנשים מסויימים יבינו- (בתגובה למשהו...) דרלה. עכשיו כשאתה אומר את זה, באמת נראה כאילו הם לקחו זעתר מקולקל, לאחרונה. <זורק ענב>. בדוגמא מספר שתיים יש שימוש בביטויים מומצאים ובדיחות פנימיות, שלא כולם *אמורים* להבין, ואתה יכול לטעון שאולי זה לא פייר כלפי שאר האנשים שרוצים להשתתף בדיון הנ"ל ולא מבינים את הכוונה, אבל אתה לא יכול לטעון שום דבר אחר. <מרגיש שאני מבזבז את הזמן שלי> *הדוגמאות שנתתי הם לשם המחשה בלבד.

Bufreak

New member
אנדר וויגין, אתה לא שואל את עצמך

מדוע אף אחד לא קופץ להגן עליך? אם ממש תתעקש לגלות, אני אהיה מוכן לענוט לך. דוד(יחי אחמד!).

ה-ם מ-פ-ח-ד-י-ם

דבר ראשון לא כולם פה דבר שני לא כולם כל כך מבינים מה קורה ואחרון חביב כי אני לא שייך לחונטה שלכם שאתם מנסים בכוח והרבה מאמצים להגן על כל השטויות שאתם פולטים מהפה

Bajoran Priest

New member
LOL

מהגיגי אנדר וויגין לאורך השנים: 1."למה כל, אבל כל הלסביות מכוערות?" 2."האלו בתמונה נראות שרמוטות" 3."מלכת הכוורת מנסה לתקשר איתי.."- אה, לא, זה אנדר וויגין אחר. אתה צודק, כן. שכנעת אותי.

למעלה