בקשר לכתוביות

tari2

New member
בקשר לכתוביות

ערכתי את הפרקים בסדרה שהורדתי בוורקשופ סאבטייטל אבל עדיין זה לא מאה אחוז,נגיד יהיו כמה פעמים שזה יהיה ממש מולבש התרגום על הדיבור וכמ הפעמים לא בהמשך הפרק. ועשיתי לפי ההוראות. יש משהו שניתן לעשות? איכשהו לערוך את התרגום עצמו ולא רק את ההתחלה כמו שמסביר המדריך?

ואיזה מדריך הכי טוב? או שכולם אותו דבר?-באתר-

תודה לכל העונים!!:)

גיליום

New member
כתוביות

כאשר עורכים בסאבטייטלס וורקשופ, ניתן לפתוח את קובץ הכתוביות לעריכה ואת הסרט שעבורו מיועדות הכתוביות ואז לעבור כתובית-כתובית ולקבוע את זמן תחילת ההצגה שלה ואת זמן סיום ההצגה שלה. לפיכך, אם יש לך זמן וסבלנות, את יכולה לסנכרן את כל הכתוביות לזמן המתאים להן..
החסרון בשיטה זו הוא שאת נאלצת לצפות בסרט כולו תוך כדי הסנכרון.. רק כדי שאחר-כך תוכלי לצפות שוב בסרט, עם הכתוביות המסונכרנות.
מהסיבה הזו, עדיף להשתמש בשיטה שמסנכרנת את כל הכתוביות יחד (בהנחה שאפשרי..)
אגב, לא ציינת מהן "ההוראות" שלפיהן את עובדת (האם זהו אחד המאמרים של הפורום או משהו אחר?) ולכן קשה להתייחס ספציפית למה שאתה מנסה לעשות..

בברכה,
גיליום

tari2

New member
הו עכשיו הבנתי!

אם אני רוצה לסנכרן את כל הכתוביות אז זה חייב להיות במהלך כל הסרט נכון?ככ מבאס..
-מז"א שיטה שמסנכרנת את כל הכתוביות ביחד?
-מה שאני עושה, נניח המילה הראשונה בפרק מתחילה ב30,000 והכתוביות מתחילות ב29,000 אז מוסיפים 1,000 נכון?
-http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=606&aId=79872 אני משתמשת במדריך הזה. ב"סנכרון כתוביות מתאימות לסרט".

אם כמה משפטים באמצע הפרק לא מסונכרנים אני יכולה ללכת ולכונן אותם,נכון?
ועוד דבר אתה ממליץ על התוכנה הזה או שיש יותר טובות?

HassiD

New member
אם מדובר בסדרה יש עוד אפשרות

בהנחה שהתרגום המקורי היה מסונכרן כראוי לגרסה שלו, סביר להניח שתתבצע "בריחה" בכל הפסקת פרסומות (נגיד כל כ-10-20 דקות), ואז מה שאפשר לעשות זה בעצם "לדחוף/למשוך" את כל הכתוביות ככה שנק' ההתחלה תהיה במקום המתאים, ואז לקפוץ כמה דקות קדימה, עד לנק' בה תגלי שיש בריחה (את תגלי אותה תוך כמה שניות...) ואז "לדחוף/למשוך" את הכתוביות מהנק' הזאת ועד הסוף למקום המתאים, וככה להמשיך. בפרק נורמלי יש לא יותר מ-2-3 יציאות לפרסומות, ככה שזה בעצם יגרום ל2-3 מיני-סנכרונים (מקס' 4) וזה אמנם לא מהיר כמו סנכרון של נק' ראשונה-אחרונה (שבדר"כ יעיל בסרטים), אבל הרבה יותר מהיר מסנכרון תוך-כדי צפיה...

אם מדובר במשפטים בודדים בפרק שלא מסונכרנים (זשזה בעצם אומר שהסנכרון המקורי לא היה טוב) אפשר לסנכרן רק אותם כמובן.

לדעתי זאת אחת התוכנות הנהדרות לעבודה עם כתוביות אם לא "ה-"....

tari2

New member
אין פרסומות

הגרסה של הסרט : dvdrip.xvid_saints.a3c40_..
הכתוביות: CSI.Miami.S08E09.HDTV.XviD-FQM

CSI.Miami.S08E09.720p.HDTV.x264-DIMENSION

שניהם מתאימים? אז למה זה לא מסונכרן? אני מתאימה בהתחלה לפי נקודת ההתחלה ובהמשך זה בורח,ואם הכתוביות טובות ואין פרסומות..

HassiD

New member
זה באמת די בעייתי

כשאני אומר ש"יש פרסומות" אני לא מתכוון שאת רואה פרסומות בסדרה, אלא שכאשר הסדרה הוקלטה, היא הוקלטה ממקור שהיו בו פרסומות, ולכן יכול להיות שזה נחתך בנק' שונות מאשר בDVD המקורי, בו יש בדיוק את הסדרה. (במילים אחרות, תמיד במקור של HDTV היו פרסומות, ולכן הוא לא יהיה תואם ל-DVDRIP).

אז הורדתי את זה ובדקתי לעומק, ובאמת מסתבר שאצלך יש בעיה משולשת: גם היו פרסומות, גם יש בריחת סנכרון, וגם המסנכרן המקורי לא היה משהו...

בכל אופן, תיקנתי לך את הכתוביות למשהו סביר ככה, אני מקווה שזה יעזור לך איכשהו

מכיוון שלא ניתן להעלות כאן קבצי srt, אז שיניתי לו את הסיומת ל-TXT, את מוזמנת לתקן את זה חזרה ל-SRT ולהינות...

tari2

New member
וואי תודה רבה!:)איך אני מורידה את זה?

פתחתי את החלון ניסיתי להעתיק את זה לתיקיה כלשהי אבל זה לא ניתן להדבקה
ורגע,אז במקור בארה"ב היו פרסומות?ואם היה לי גרסה של הכתוביות שהיא HDTV אז זה היה מתאים בול לפרק?
ואתהסנכרנת את הכתוביות בתוכנה? כי אני גם מסנכרנת, אני משנה את נקודת ההתחלה, ואז אם יש באמצע עוד כמה משפטים לא מתאימים אני מסנכרנת אותם. אבל זה אפעם לא 100 אחוז.יש דרך לעשות שזה יהיה מושלם?

HassiD

New member
מקש ימני>שמור יעד בשם

ואז את שומרת את זה כקובץ טקסט, ואח"כ משנה את סיומת ל-SRT.

וכן, במקור בארה"ב היו פרסומות בגרסת ה-HDTV, ואם היית מורידה אותה זה היה אמור להתאים בול.

וכשסנכרנתי, פשוט חיפשתי את הנק' בה הייתה כביכול הפסקת פרסומות (נראה לי שזה היה באיזור שורה 521 או משהו כזה), ועשיתי סנכרון לטקסט משם והלאה לפי התחלה-סוף, ולטקסט שלפני גם..... (ואת הקטע שלפני הפתיח גם בנפרד... סה"כ 3 סנכרוני התחלה-סוף: התחלה-פתיח-521-סוף)

tari2

New member
אין אפשרות שמירת יחד בשם

על הדף? על הכתובת למעלה? לא הצלחתי
ואיך אתה יודע שב521 לדוג' היה פרסומות?לא הבנתי איך סנכרנת,עשית רגיל, אם הכתוביות מקדימות אז הוספת 02,000 שניות ? או שגם עשית משהו ב"החבא" או רק ב"הראה"?

HassiD

New member
על הציור של התווית

יש כזה ציור של תווית שכתוב עליו שצירפתי קובץ TXT, תלחצי עליו עם המקש הימני...

במקרה הזה היה קשה לדעת שהיו שם פרסומות, בדר"כ קל יותר לראות את זה בגרסאות של HDTV (ואז רואים מסך שחור...) אבל בגרסאות DVRIP אין את זה, אז פשוט חיפשתי קפיצה גדולה של "בריחת סנכרון", וזה היה שם...

והשתמשתי באפשרות עריכה>תזמונים>התאם>התאם כתוביות (או בקיצור דרך CTRL+B), ושם צריךלציין מתי נאמרת שורה ראשונה ואחרונה, וזה "מורח" את הכתוביות באותו יחס על הזמן הזה. (במקרה הזה נאלצתי להשתמש בקובץ ריק ולהעביר אליו את החלקים שרציתי לסנכרן, כדי להצליח לסנכרן ב-3 חלקים, אבל במצב רגיל, כמו בסרט לדוג', פשוט כותבים את הזמן של השורה הראשונה והאחרונה וזה עובד יופי...)

tari2

New member
עם התווית זה עבד,

בכתוביות,במדריך פה באתר הוא אומר שרק צריך ללכת לתזמונים>קבע שהייה,לכתוב כמה שניות צריך להחסיר\להפחית וזה מסתדר, זה אותו דבר כמו שאתה אומר?
כי עם ההתאם,התאם כתוביות זה יותר עובד.

אם ערכתי את זה איך אני מוצאת את הקפיצה הגדולה או המדך השחור? אם תזמנתי את השורות הראושנה והאחרונה אבל באמצע יש כמה שזה לא מתאים?

ולא הבנתי את הסוגריים שלך מז"א העתקת לקובץ אחר?

HassiD

New member
עם התאם זה יותר עובד

זה תלויבסנכרון הנדרש, יש פעמים שמספיק רק "לדחוף/למשוך" את כל הכתוביות, ויש פעמים שצריך לבצע את ה"התאם" (שבעקרון זה תמיד יותר מדויק)

בסדרה, שהיא HDTV, אבל רק בסנכרון לא טוב, זה אומר את יכולה פשוט לשים את ההתחלה במקום (ז"א להפחית/להוסיף, לא "התאם"), ואז למצוא את הנק' בה הסנכרון מתפקשש, ומשם עד הסוף שוב לבצע הוספה/החסרה (ז"א לסמן את כל הכתוביות משם עד הסוף ולעשות את זה), ואז לוודא שלא היו עוד פרסומות באותה צורה.

ישנם מקרים חריגים, כמו אצלך, בהם גם הקטע עצמו עד הפרסומות לא מסונכרן כראוי, וצריך לבצע לו סנכרון בנוסח "התאם", במצב כזה, כבר לא ניתן לראות בקלות איפה הייתה יציאה לפרסומות, והדרך היחידה לנסות למצוא את הנק הזאת, היא פשוט לראות איפה מתבצעת בריחת סנכרון גדולה, ז"א אם נגיד אחרי 100 שורות, את רואה שאת בפיגור של 10, ואחרי 200 את ב-15 אז זה בקטנה, אבל אם פתאום ב-300 את רואה שאת בקפיצה של 50 - אז איפה שהוא באמצע הייתה בריחה גדולה, ואפשר למצוא את זה (כל כמה שורות בודקים...).

לגבי הקובץ האחר, התכוונתי שבדר"כ, ב"התאם" אני כותב את זמן השורה הראשונה והאחרונה בסרט, אבל במקרה הזה הייתי צריך לבצע אותו על 3 מקטעים, שאנם ההתחלה והסוף של הסרט, אז נאלצתי לסמן את כל השורות באותו מקטע (ז"א מנק' פרסומות א' לנק' פרסומות ב'), לעשות "העתק", ולהדביק בקובץ חדש, ואז קיבלתי קובץ חדש בו השורה הראשונה והאחרונה הם השורות הראשונות והאחרונות של המקטע שלי, ואני יכול לבצע "התאם" כרצוני, אח"כ הדבקתי בחזרה בקובץ המקורי וביצעתי שוב על החלק השני והשלישי...

(במקרה ומדובר ב-2 חלקים בלבד, ניתן לעשות "גזור לחצי הראשון, לאז נשאר רק החצי השני, ואחרי ההתאמה להדביק בחזרה את החצי הראשון, ולהפך...)

tari2

New member
ווי..

איזה סיבוך..רק שאני אבין,כל מי שמוריד נגיד את הפרק שהורדתי,מכל מיני מקורות,ומתאים לזה תרגום,התרגום יהיה לא מסונכרן?כי ככה כתבו את זה מי שתרגם? אם הסרט שלי זה HD רק תרגום של HD יוכל להתאים לעולם לסרט הזה ספציפי?
ואם מישהו תרגם הוא לא יכל לעשות את זה מסונכרן לסרט\לפרק בסדרה? למה זה כך --אנ רוצה להבין איך זה פועל

ואם נגיד יש לי פרק שבו הכתוביות הולכות טוב,ואז בנקודה מסוימת אני רוצה שזה בורח,אני צריכה לעשות התאם או קבע שהייה?
אם אני עושה פה התאם אז לא כל הכתוביות יזוזו, גם מה שבהתחלה היה טוב?

HassiD

New member
כן

אם תשימי לב תגלי שאורך הפרק שונה גם, וזה קורה בעיקר בגלל הפרסומות. ולכן בין גרסאות DVD שונות, יספיק כמעט תמיד התאם.

התאם משנה את כל הכתוביות, ולכן אם עושים רק לחלק צריך להעתיק את זה לקובת אחר, או לגזור את השאר ולהחזיר אח"כ, אבל אם את רוצה סתם לדחוף/למשוך ולא לעשות התאם אז זה אפשרי, את פשוט צריכה לסמן את הכתוביות שאתה רוצה להוזיז, ולשנות אותם בלבד

פשוט כשיוצרים קובץ תרגום. צריך גם לכתוב את השורות וגם לתזמן, אבל ברגע שהזמנים שונים - אין מה לעשות... צריך לתזמן מחדש....

אני יכול להגיד לך שלפעמים יש שינויים נוספים בין גרסאות כמו קצב ריצה וכדו (יש לי לדוג' 2 פרקים, אחד בדיבוב עברי ואחד בדביב אנגלית, ו2 הפרקים זהים אבל אחד מהם ארוך יותר ב-2 דקות מהפרק השני... כי הוא רץ לאט יותר, וזה הבדלים שאנחנו לא שמים לב אליהם ככה סתם...)

tari2

New member
אוקיי

עכשיו אני עורכת פרק מסוים,אני משנה את הזמנים,אם כתובית מתחילה ב12,000 והקול מתחיל ב14,000 אז אני עושה התאם>פלוס 2 שניות. ---לכל הכתוביות.---
אבל כך זה משנה את כל הסדר..צריך לעבור שורה שורה?
אבל גם כשאני שמה את הסמן על כתובית מסוימת ועושה התאם>פלוס או מינוס ___לכתובית זו__ זה משנה את הסרט. הכתוביות האחרות לא מתאימות .זה נראה כאילו לא משנה מה זה לא יהיה טוב

איך אתה עשית את זהולאיזה גזרת את הקובץ? כמה זמן זה לקח לך בערך?

HassiD

New member
בואי נפריד

יש לדחוף את כל הכתוביות שיתחילו מוקדם יותר או מאוחר יותר (מה שנקרא "קבע השהייה" ומבוצע CTRL+D), ושם ניתן לבחור לעשות את זה על כתובית ספציפית (לא נדרש) או על כולם ביחד (נדרש אם יש בעיית סנכרון כללית בקובץ). ויש אפשרות של לבצע התאמה ("התאם", CTRL+B) ושם זה פועל תמיד על כל הכתוביות בקובץ ואת כותבת לו מתי נאמרה כתובית ראשונה ואחרונה.

את הפעולה של "קבע השהייה", ניתן לבצע על איזה קבוצת כתוביות שנרצה, פשוט נסמן את מי שנרצה, ונוכל לבחור לבצע רק לכתוביות שנבחרו השהייה (או באמצעות CTRL+SHIFT+H ,CTRL+SHIFT+N).

לעומת זאת, התאמה אנחנו תמיד מבצעים על כל הכתוביות בקובץ, ולכן אם ברצוננו לבצע את זה רק על חלק מהכתוביות אנחנו צריכים לבחור אחת מהשתיים:
1. להעיף את הכתוביות שאנחנו לא רוצים לעשות עליהם התאמה (ניתן פשוט לסמן אותם, לעשות "גזור", לבצע התאמה, ואז להדביק אותם בחזרה במקום שלהן)
2. לקחת את הכתוביות שרוצים לתקן לקובץ אחר (מסמנים אותם, עושים "גזור", פותחים קובץ כתוביות חדש, מדביקים, מבצעים התאמה, גוזרים שוב, ומדביקים בקובץ הכתוביות המקורי)

לפי מס' הפעולות את יכול לראות מיד שהאפשרות הראשונה מהירה יותר, הבעיה שהיא יעילה רק כאשר את צריכה להעיף מקטע בודד (נגיד מההתחלה עד לנק' כלשהי), כי את לא יכולה לגזור 2 מקטעים, כי רק אחד יישמר לך, ולכן אם יש צורך לסנכרן 3 מקטעים, את תיאלצי להשתמש בשיטה 2 (ז"א בקטע הראשון - תוכלי לגזור את קטעים 2-3 ביחד, וגם בקטע 3 תוכלי לגזור את קטעים 1-2 ביחד, אבל כשתרצי לסנכרן את קטע 2, כבר לא תוכלי לגזור את קטעים 1-3 ביחד, כי 2 באמצע יפריע לך...).

במקרה שהיה אצלך, היו לנו 3 מקטעים, אז לקח לי כמה דקות לגלות על איזה מקטעים אני צריך "לעבוד", ואז גזרתי את 2 המקטעים האחרונים, ביצעתי "התאם" למקטע הראשון, והדבקתי בחזרה, אח"כ גזרתי את המקטע השני, הדבקתי בקובץ חדש התאמתי והחזרתי, ואז גזרתי את 2 המקטעים הראשונים, התאמתי את השלישי והדבקתי בחזרה. סה"כ לא יותר מ5-10 דקות עבודה... (אני חושב שאפילו פחות...)

את צריכה רק לזכור שכאשר את עושה "גזור" אז מה שגזרת נשמר לך בclipboard, ולכן אסור לך לבצע שום גזירה/העתקה אחרת עד שתדביקי את הכתוביות בחזרה, אחרת הם יעלמו לך...

מקווה שהייתי ברור, את מוזמנת להמשיך לשאול אם לא הבנת משהו...

בהצלחה

gady18

New member
הסדרה מוקלטת מהטלויזיה והפרסומות מורדות

עדיין יש הפסקות שחורות באורך שונה בין שתי הגרסאות , ולכן הסטיה לפעמים מופיע סומן + בהפסקה.

tari2

New member
איך רואים את ההפסקות השחורות?

מזא הסטיה מסומן בפלוס?

HassiD

New member
+

חלק מהמתרגמים מסמנים + בנק' שיש פרסומות בקובץ שלהם... זה לא מחייב ולא כל המתרגמים עושים את זה. בדר"כ אורך הכתובית עם ה+ קצר ולכן לא רואים את זה בזמן הצפיה

למעלה