בקשר לחומר על האוריגמי...

sapirk

New member
בקשר לחומר על האוריגמי...

כתבתי כאן לפני מספר ימים... והחומר שקיבלתי היה באנגלית וזה קצת הקשה עליי. לכן אם אתם יודעים עם מקום עם חומרי מידע בעברית או שפשוט אתם יודעם את ההיסטוריה של האוריגמי ומדוע היא התפתחה דווקא ביפן זה יכול מאוד מאוד לעזור לי!!!! תודה!

bshuval

New member
ההיסטוריה של האוריגאמי

כפי שכבר אמרתי, אין חומר כתוב בעברית על ההיסטוריה של האוריגאמי. למעשה, כמעט אין חומר בכל שפה שהיא על האוריגאמי לפני יותר מ-100 שנה. לא קיים היום שום ספר, לא בעברית ולא באנגלית, על ההיסטוריה של האוריגאמי. למעשה, אני יודע רק על ספר אחד, ביפנית, שנכתב בימים אלה המטפל בנושא. קיימת אגודה אירופאית החוקרת את הנושא, אך אין להם פירסומים כלל. זו טעות מאד נפוצה להגיד שהאוריגאמי התפתח דווקא ביפן. ישנם חוקרים שטוענים שהוא התפתח דווקא בספרד. אין מספיק מידע על האוריגאמי לפני יותר מ-70 שנה. בכל מקרה, האוריגאמי עבר תפנית חדה לפני כ-70 שנה, ורק לאחרונה הפך למה שהוא היום. (ב-70 השנים האחרונות האוריגאמי התפתח במספר מישורים כתוצאה מפעילותם של מספר אנשים. על ההיסטוריה הזו דווקא קל מאד להתחקות). לסיכום, אין מידע על התפתחות האוריגאמי בעברית. אני בוודאי לא מתכוון לכתוב דבר כזה. אם זה חשוב לך, אני מציע שתתאמצי ותעבדי עם החומר באנגלית.

ittaih

New member
לאחרונה קיבלתי בהשאלה

את הספר "פפירופלקסיה - אוסף" (Papiroflexia - coleccion) של וינסנטה פלאסיוס (Vincente Palacios). הספר בספרדית. לפי התמונות אני מבין שסוף הספר - כמה עשרות עמודים - מוקדשים להיסטוריה של האוריגמי. למי שיודע ספרדית או שיש לו מישהו שיכול לתרגם זה נראה מאמר מעניין מאוד. למשל: בסרט "שואה" של קלוד לנצמן מופיע בן אדם אחד בסלוניקי או באיזה מקום ביוון, שמראה לבמאי תמונה של ארבעה חזירים שאם סוגרים אותה בקיפול מסוים אז מקבלים ציור של חייל גרמני ממלחמת העולם הראשונה. אז בין היתר גם הפרט הזה נמצא במאמר של פלאסיוס! ונראה שישי שם עוד המון דברים מדליקים.

mirigami

New member
את פלסיוס פגשתי באיטליה והוא מציג

תאוריה שבעצם אמנות האוריגאמי החלה בספרד ולא ביפן או סין יש לו מספר "הוכחות" לכך אבל בעולם מתחיחסים לכך בספקנות לגבי עוד חומר על ההסטוריה של האוריגאמי בימים הקרובים נוסיף לאתר של המרכז אני ופול עשינו סיכומים מסך כל התאוריות וזה בעברית. בשל המצב בו אנחנו נתונים זה מתעכב אני מקווה שתוך שבוע זה יעלה לאתר

למעלה