בקשר לדורן

bunnytherabbit

New member
בקשר לדורן

נראה לי קצת מוזר שדווקא בדורן, איזור עני יחסית באיזורי מחיה (חלק גדול מדברי), ועם 3 סוגים שונים של דורנים, אין יותר מידי קרבות בין הדורנים השונים על משאבים. אני יודע שכל הסוגים של הדורנים חיים באיזורים מעט שונים, אבל עדיין בכל ווסטרוז ישנן מזימות ולחימה על איזורי מחיה טובים. יש למישהו דיעה בנושא ?

הלדין

New member
עדיין לא ראינו הרבה מדורן

רק את בית מארטל ואת סאנספיר וסביבותיה. גם צריך לזכור שהדורנים הם עם המאוחד מסביב לאתוס לאומני מאד חזק להבדיל מהווסטרוסים שנוטים יותר לכיוון הפיאודאלי. ומלבד זאת, בית טיירל מממלאים תפקיד חשוב מאד כ-"אויב" של דורן - חלק נכבד מהאלימות בדורן מנוקזת אל מישור הנהרות ולא פוגעת בדורן עצמה. אם יש סכסוכים על משאבים, הם על אש נמוכה משום שאין מישהו שילבה אותם.

bunnytherabbit

New member
נראה לי שאתה צודק

אבל לדעתי זה יותר קשור בעובדה שמרטין רק בספר האחרון התמקד יותר בדורן. העולם שהוא יצר נוטה לחקות את עולמנו שלנו בפוליטיקה ובנפש האנושית ולצערי גם איחוד ומטרה משוטפת של עם לא עוזרת כשקיימת מריבה על שליטה ומשאבים, בעיקר אם הם מינימאלים.

הלדין

New member
כמו שאמרתי קודם, לא ראינו מספיק מדורן.

אם ישנם סכסוכים על שטח ומשאבים, הם, פשוט, מתנהלים מחוץ לחומות סאנספיר, זירת העלילה של דורן. והאצולה, אפילו האצולה הדורנית, עשוייה להיות מרוחקת קמעה מבעיותיו וסכסוכיו של העם הפשוט. וגם ככה הספר "מרוח" גם מבלי להתעכב על דברים כמו סכסוכים כאלו שאינם מקדמים את העלילה לשום מקום. והדורנים מתמודדים עם בעיית המחסור עד כה בשתי דרכים - סחר ופשיטות על השכנים העשירים מהצפון. ובנוסף לזה, דורן היא הפחות מאוכלסת מבין שבעת המלכויות - כמות המשאבים בנוסף לשתי הדרכים שציינתי מספיקות לעת עתה לסיפוק צרכיהם של אנשי דורן לפחות לפי מה שהוצג עד כה. כמובן, ייתכן שאי שם נלחמים בתי אצולה דורנים על באר בודדת אבל את מי זה מעניין...

אתה צודק,ולמרטין יש גם תשובה

עד הגעת הרוינאר לא רק שהדורנים נאבקו אחד בשני,דורן לא הייתה אפילו אחידה.הצילים היו פושטים זה על זה באותה התכיפות שהיו פושטים על השכנים שלהם מצפון. הגעת הרוינאר שינתה את הכל,כעת היה ללורד סאנספיר מספיק כוח לכפוף למרותו את כל הלורדים,וככל שליט חכם הוא לא ירצה שנתיניו ליאבקו אחד בשני ולכן עצר את המאבקים הפנימיים. בכל ווסטרוז לבתי האצולה הגדולים יש מתחרים הקטנים מהם רק במעט-בולטון חזק מאודבצפון,פריי חזק מאוד במישור הנהרות,רויס בבקעה,פלורנט ברמות גנים,ריין (היה) בחבל המערב וכו'.בדורן לסאנספיר יש כוח גדול מאוד והבית החזק ביותר בדורן מלבד מארטל הוא יורנווד (אם אני זוכר נכון) שבמקרה הוא גם ידיד קרוב של המארטלים. בקיצור,כשיש לך כוח מרכזי חזק מספיק הוא יכול למנוע מאבקים פנימיים,הגירת הרוינאר סיפקה ללורד סאנספיר את הכוח והמארטלים שמרו על תנופה.

למעלה