בקשר לג'נגו פט...

Padme Amidala

New member
בקשר לג'נגו פט...

התפתח על זה דיון ממש גדול בפורומים של האתר הרשמי, וחשבתי שכמובן גם אנחנו צריכים נושא לדיון בפורום אז למה לא... אז עכשיו- האם לדעתכם ג'נגו פט הוא באמת בחור רע? מצד אחד הוא חובר לדארק סייד כי הוא צייד ראשים, וזה המקצוע שלו, כולה הוא איש עסקים... מצד שני, הפתגם אומר שכל אחד מציא את המיטה שלו, ואם ג'נגו בחר להיות רוצח שכיר, אז זה אומר משהו ברור על האופי שלו... מה אתם אומרים? אני מאמינה יותר באפשרות השנייה.

Lu Tze

New member
לא שיש לי בעיה עם זה,

אבל מישהו יכול להסביר למה כולם כל כך מתעניינים בבנאדם? הוא לא מוציא יותר משתי שורות בסרט ואני לא חושב שיש לו את "גורם המאגניבות" כמו לדארת' מול.

Padme Amidala

New member
הוא דמות מעניינת!

ולו, בניגוד לדארת' מול, יש את ההקשר לטרילוגיה החדשה...

lord moul

New member
אני מוחה! לדארת' מול יתגלה הקשר

בטרילוגיה השלישית שתצא! (כמה אופטימיות במישפט אחד...)

Padme Amidala

New member
חחחח

כן, גם אני הייתי רוצה טרילוגיה שלישית... לכו תדעו, אולי אם ג'ורג' יראה שיש ביקוש או משהו הוא ישקול את זה שנית... אמן!!!

Sith Master

New member
גם אני מוחה../images/Emo19.gif

יתגלה שדארת' מול הוא המוח מאחורי השתלטות האימפריה והוא בעצם המוח מאחורי פלפטין שהיה הבובה שלו, ואת זה נגלה בטרילויה השלישית שתצא ביום שנחתום על הסכם שלום עם הפלשתינים. ככה עושים את זה!

lord moul

New member
ונגלה גם ש

השיבוט האחרון מקאמינו הוא שיבוט של דארת' מול, שהוקפא וישוחרר באפיסוד 7 וגם שאביו הביולוגי של הקנדי הוא דארת' מול... אתם תיראו באפיסוד 7.. שובו של דארת' מול! טוב כדי להחזיר אותנו לדיון: בדי אן די (מישחק תפקידים) כשאתה יוצר דמות, אתה מגדיר לה נטייה. טוב רע או נייטרלי. שכירי חרב כמו ג'אנגו הם נייטרליים. הם יעשו על דבר שישתלם להם. אם פדמה הייתה שוכרת אותו, הוא היה אחד מהחבר'ה הטובים. לכן לפי דעתי ג'אנגו הוא לא רע ולא טוב, הוא נייטרלי.

Sith Master

New member
אבל../images/Emo19.gif

אם ניקח את זה מעבר להגדרות תסריט ונתייחס אליהם כחיים... אז תבוא השאלה הסוציולוגית- האם בגלל השתייכותו ליצר הרע, בגלל היותו רוצח שכיר- האם הייתה פאדמה שוכרת אותו?

lord moul

New member
ציידי ראשים

שירתו ליפעמים ממשלות. למשל, באמריקה בתקופת המערב הפרוע, היו ציידי ראשים שתפסו מבוקשים בישביל כסף. למה ניראה לך שהיו מודעות: מבוקש, פרס 10000 $? אבל ציידי ראשים, בעיקר בסטר וורז הם באמת אנשים מפוקפקים...

Sith Master

New member
נכון אבל../images/Emo19.gif

בחיים האמיתיים רצח ללא משפט הוא לא בדיוק חוקי... אז לתפוס תמורת כסף זה חוקי! אבל אף ממשלה לא ביקשה (בגלוי), לרצוח מישהו!

Lu Tze

New member
לא בדיוק,

אבל ממשלות כן משתמשות בצבא שלהן כדי לחסל מבוקשים (ואני לא מדבר רק על ישראל), וזה נעשה בגלוי. ובכלל, למה הדגש על הדברים הגלויים? אני לא חושב שויידר פירסם ב"דיילי דת' פלאנט" שהוא שכר את בובה לתפוס את לוק.

Sith Master

New member
אבל הוא גם לא בדיוק ../images/Emo19.gif

שמר את זה בסוד (אתה מתכוון האן דרך אגב). ובקשר לצבא, אם היה מבוקש, פאדמה יכולה אז לשלוח צבא של שיבוטים, או הפתרון הכי הגיוני- לשלוח ג'דיי, כך היא משיגה את אישור מועצת הג'דיי וכו'. אי לה שום סיבה לשלוח את ג'נגו פט.

lord moul

New member
עשיתי טעות. (המשך בגוף ההודעה)

הישתמשתי בתור דוגמא בפדמה. מה שהיתכוונתי, זה שאם מישהוא מהחבר'ה הטובים היה שוכר את ג'אנגו, הוא היה עובד בישביל הצד הטוב. בוא נחשוב מה היה קורה אם יודה היה שוכר את ג'אנגו טוב? זה מה שרציתי לומר. לכן לפי דעתי ג'אנגו הוא ניטרלי. דבר שני, צריך להבדיל בין ציידי ראשים לבין רוצחים שכירים. רצח שכיר, הוא משהוא שנישכר כדי להרוג משיהוא. כמו ששכרו את ג'אנגו פט להרוג את פדמה. צייד ראשים הוא מישהוא שנישכר כדי ליתפוס מישהוא. כמו ששכרו את בובה פט כדי ליתפוש את לוק. מותר ליתפוש מישהוא מבוקש, אם אתה מסגיר אותו לרשויות. וממשלות כן עשו שימוש בשכירי חרב. קחו למשל את ליגיון הזרים הצרפתי שהיה מורכב מחיילים שכירים. ג'אנגו הוא גם צייד ראשים כי שימו לב שהוא לא עשה את ניסיון הרצח בעצמו - הוא שכר את מה שמה. מטעויות לומדים. להבא אני לא מישתמש בפדמה כדוגמא. זה מסוכן מידי בפורום הזה
אז - כמו שפתחתי את ההודעה - אם הסרט השני היה ניפתח בניסיון של ג'אנגו להרוג את דו קו, והוא היה נישכר על ידי יודה, אז ג'אנגו היה נחשב בעינכם לטוב לא? ואל תתחילו עם יודה לא היה עושה דבר כזה, כי הוא היה שולח ג'דיי לעשות את זה, או בא בעצמו, אנחנו מקיימים דיון על ג'אנגו, ושאר הדוגמאות שהישתמשתי הם לגמרה היפוטטיות.

lord moul

New member
נ"ב

לא אמרתי שנייטרלי זה מוסרי - אמרתי שזה אחד שלא ממש אכפט לו טוב או רע - הוא יעשה מה שיעזור לו. שימו לב שהוא גם עבד בישביל הרפובליקה כשהוא תרם את הדי אן איי שלו. ונכון בפועל זה היה בישביל פלפי, אבל לפי דעתי גאנגו לא ידע על זה.

Padme Amidala

New member
זה נכון, אבל...

אם יודה באמת היה שוכר אותו אז הוא היה לצד הטובים וכו', אבל גם מה המוסריות בתפקיד שכזה? להסגיר אנשים או להרוג אותם? זה אומר משהו על האופי ששל אדם כזה, כי אני בטוחה שיש בגלקסיה מספיק מקצועות אחרים...

Sith Master

New member
המקצוע נייטרלי../images/Emo19.gif

אבל בבסיסו, מקצוע שהוא הרג אנשים, הוא בבסיסו רע! לכן, אף אחד מהחבר'ה הטובים לא ישכור משהו שהוא לא טוב. יש רמות, אני מניח שפאדמה היא יותר טהורה ולכן תבחר ביותר קפדנות, מלוק למשל- אבל שניהם לא יקחו שהוא בבסיסו רע!

spiders king

New member
גנגו הוא רע...

עובדה שהוא ניסה להרוג את וינדו ולא סחרו אותו(גם בקלפים הוא נחשב לרע אבל אין לזה קשר)

pakapaka

New member
זה עדיין נטראלי.. אבל עם אופי רע..

מי ששיחק A D&D אולי זוכר (אם אני בכלל זוכר, כי זה היה לפני שנים) שאפשר לבחור לדמות סוג של אופי והשתייכות זאת אומרת שאפשר להיות נטראלי בעל אופי רע או נטראלי בעל אופי טוב לפי דעתי הוא בודאות לא משייתך באופן מוחלט לצד הרע או לצד הטוב

למעלה