בקשר לבטחונות לדירה

בקשר לבטחונות לדירה

יש לי דיירת שהביאה לי צ'ק בסך עשרת אלפים ש"ח היא חתומה עליו ולמעלה עשתה קרוס שעליו כתוב "לפיקדון" הצ'ק הוא ללא תאריך שאלתי היא מה ההבדל בין צ'ק ביטחון שקונים בדואר לבין הצ'ק שהיא נתנה לי ? האם אני יכולה ללכת להוצאה לפועל עם הצ'ק שייש לי גם באם אין כיסוי ?? בתודה מראש

תשובה

צק לא קונים בדואר. מה שקונים בדואר זה שטר בטחון. את הצק שהיא נתנה לך תנסי לפרוע בבנק (כמובן, רק במקרה בו על פי ההסכם תקום לך הזכות לכך) ואם הצק יחזור תפני אתו להוצל"פ. את שטר הבטחון לא ניתן לפרוע בבנק והוא מיועד לפתיחת תיק הוצל"פ.

אז מה עדיף ??

לפי תשובתך מה עדיף צ'ק אוו שטר חוב ומה הסכום שצריך לרשום ?? דירת 3.5 חדרים ועוד שאלה בתור בעלת הביית האם אני אמורה לתקן דברים שהתקלקלו בבית לדוגמה זרימת מים חלשה , דוד חשמל

הכי עדיף זה

צ'ק בנקאי. אין הבדל בין צ'ק בטחון לבין שטר חוב. את כמשכירה אמורה לתקן קלקולים הנובעים מבלאי סביר (אלא אם הוסכם במפרוש אחרת עם השוכר) וגם חייבת כמובן לתת המושכר במצב תקין וראוי לשימוש. לאור שאלותיך אני מתרשמת כי אין לך כל ניסיון בנושא השכרת דירה ולכן ממליצה לך בחום רב להיות מיוצגת על ידי עו"ד שיכין הסכם שיעגן זכויותיך היטב ככל הניתן.

שאת אומרת צק בנקאי את מתכוונת ל..........

שאת אומרת צ'ק בנקאי את מתכוונת לערבות בנקאית ?? לא ניראה לי שהדיירים הנוכחים ירצו את זה הדיירים איתי כבר חמש שנים והם בסדר משלמים בזמן והכל { טפו טפו } אבל את יודעת צריכה להגן על עצמי ואם את אומרת שאין הבדל אני אשאיר אצלי את הצ'ק ביטחון יש לי קצת ניסיון ויש לי חוזה שעשיתי עם הדיירים

למעלה