בקשר לבחירת הפאנל

האמת שקראתי את האתרים של שניהם

אני לא מכיר את שאול אריאלי, אבל אני לא אעדיף אנשים מהנישה המדינית כשיש לי מועמדים גם מהצד החברתי. אין ספק שהבחירות הקרובות תהיינה קשות מאוד לבחירה, בעיקר כי כל מתמודד מייצג נישה שונה ובא מעולם אחר. לגבי צביה, אני מרגע לרגע מתרשם יותר ויותר שהיא ראוייה להיות מוצבת במקום ריאלי, עם זאת אני חושב שיהיה חכם גם להציב את מיכל עדן במקום ריאלי כי היא תביא הרבה מאוד קולות (מה שאני ספקן לגבי גרינפילד). אגב, מי המועמד הערבי המוביל
אמרו לי שיש אחד מכפר קאסם, אני לא מכיר את הנפשות הפועלות מקרב המגזר מאז ש-ווליד ו-חוסנייה כבר לא בכנסת.

אגב, נראה כי יפעת סולל ראויה בהחלט

למקום גבוה... לא שמעתי אותה, אבל לפי תחומי העיסוק שלה - בהחלט! http://www.shadowgov.org

A s t i n u s

New member
יפעת אכן ראויה מאוד בעיניי

התלבטות קשה מצפה לנו לפני הדירוג אבל בינתיים, לשים אותה ברשימה לפאנל - אין ספק שהיא ראויה למקום גבוה טלי

A s t i n u s

New member
לגבי שאול אריאלי ולגבי הערבי

מייצג נאמנה את גישתו המדינית של ביילין, בטחוניסט מאוד שמאמין בשינוי המדיני ביחד עם שינוי כלכלי סוציאל-ליברלי. הדבר האחרון בעיניי שרשימת מרצ לכנסת זקוקה לו הוא עוד מהאמירות הסוציאל-ליברליות האלה. הגיע הזמן להעמיד אלטרנטיבה סוציאליסטית הרבה יותר. ואישית, קשה לי לראת מישהו כמו שאול אריאלי דוחק אנשים כמו מוסי רז מהרשימה (שמציג אמירה מדינית ברורה באותה המידה ומזוהה הרבה יותר עם מחנה ההתנגדות להתנחלויות מסיבות של צדק ולא של תועלתנות כלכלית) מבחינת הערבי - לדעתי נצחונו של עיסאווי פריג' כבר מובטח ואני אפילו לא יודעת כל כך מהם המועמדים האחרים

תוכלי בבקשה לכתוב על פריג' ../images/Emo35.gif

מה היה פועלו
מקצועו
תפקידיו
ועוד כל פרט מועיל...

tali_le

New member
אני לא מכירה את פועלו מחוץ למרצ

אני יודעת שהוא מעורב בהמון דברים בתוך המפלגה ושהוא הדמות המוכרת ביותר באופן משמעותי אני גם מודעת לכוח שמייחסים לו לקראת כל בחירות פנימיות ולכן נראה לי שהוא ייבחר לא יודעת שומדבר עליו בעצם טלי

eman70

New member
הוא יו"ר נשיאות הועידה

שזה אומר שהוא אחראי על ניהול ישובות הועידה, ולא הייתי אומר שהוא עושה את זה ביותר מידי הצלחה. כוחו הגדול נובע מזה שיש לו קבוצה גדולה של צירים ששרים למשמעתו, ובעזרתם הוא עושה דילים שונים ומשונים. אילולי הוא תמך בביילין, אולי אנשיו של ביילין היו קוראים גם לו "קבלן קולות"...

A s t i n u s

New member
למה צביה ראויה למקום ריאלי?

קודם כל - אני לא חושבת שיש בצביה דבר פסול ושהיא אכן ראויה להיות בכנסת, ביום שלמרצ יהיו 20 או 30 מנדטים אני אשמח מאוד לראות אותה באחד המקומות האלה אבל היום - כשמספר הנשים שניתן להציב במקומות ריאליים הוא נמוך מאוד הבחירה צריכה להיות בין נשים שבאמת מייצגות את מה שהמפלגה הזאת אומרת לתחושתי צביה גרינפלד היא כעין עלה תאנה, היינו רוציםש חרדים יהיו חלק מהמפלגה הזו אז הבאנו אישה חרדית. העשיה של מיעל עדן או של גבי לסקי או של יפעת סולל - כל אחת מהן - משאירה את צביה רחוק מאחור. טלי

tali_le

New member
איפושהוא באמצע, אם אתה באמת שואל

אבל אם אתה באמת שואל - אז תעשה את זה באופן פרטי ולא כאן. אני זכאית לדעה גם אם אני שם וגם אם לא. לא התיימרתי לשום דבר שאני לא.

בהחלט התיימרת

מלבד מי שמכיר אותך בשרשור הזה, שזה בערך אני ואייל, כל מי שקרא את הודעותייך היה משוכנע שאת חברת מפלגה. את מספיק חכמה כדי להבין שככה זה נראה ונקרא. אם היית אומרת אמירות בסגנון של "אמנם אני לא ממש במרצ ואני הרבה יותר שמאלה ממרצ, אבל מהיכורתי עם המועמדים אלו הם הראויים..." אז אנשים היו מבינים לפחות מאיזה כיוון אידאולוגי את משקיפה על העניינים ומעוניינת להשפיע עליהם.

tali_le

New member
אני נוטשת

לצערי הדיון הזה, חשוב ככל שיהיה לא שווה לא את המשך השיחה הזאת טלי

eman70

New member
מישהו בלע את דף המסרים של ביילין?

על גרינפילד והדגנרלית כבר כתבתי קודם. לגבי שאול אריאלי, אתה מודק שהוא באמת דובר רהוט ובקיא בנושאים ביטחוניים. הייתי בסיור איתו, והוא באמת מבין גדול בעינייני הגדר והגבולות. אבל הבעיה היא שבנושאים אחרים, הוא clueless, וכשהוא מנסה להתבטא בהם זה די מביך. בכנסת, אני מעדיף מישהו עם ידע וניסיון כלכלי, כמו למשל ג'ומס ומוסי רז. סה"כ חלק מאוד גדול מהעבודה בכנסת נעשית בתחום הזה. וזה שימושי גם בתחומים אחרים, למשל במאבק בהתנחלויות. צריך לדעת טוב טוב איפה מוחבאים סעיפי התקציב להתנחלויות. אריאלי יודע אולי איפה ההתנחלויות טוב יותר, אבל לא איפה סעיפי התקציב שלהן... הקיצור, שוב מישהו שהייתי רוצה לראות בכנסת, אם היו לנו 10 מנדטים. רק שמה לעשות, ואין?

העשירייה שלי היא:

1. יוסי ביילין. (משוריין לצערי). 2. רן כהן. 3. זהבה גלאון. 4. ג'ומס. 5. אילן גילאון. 6. צביה גרינפילד. 7. מועמד ממגזר ערבי (לא מכיר את הנפשות הפועלות). 8. מוסי רז. 9. מיכל עדן. 10. אבו ווילן.

למישהו קשה עם זה שחושבים אחרת ממנו?

אני רשאי להחזיק בעמדתי ולהציג אותה מבלי שינסו לבטל אותה כקנוניה מפלגתית או משהו כזה. כן, אני מאוד מעריך את ביילין ואת היותו היו"ר. כן, אני תומך בצביה ובשאול. אני לא מסתיר את שתי העובדות האלו. אבל עם כל הכבוד אני במרצ כבר כמעט 7 שנים, ותאמינו לי שאני מסוגל לחשוב בעצמי מי ראוי לטעמי לייצג אותה בכנסת. גועל נפש של תרבות דיון ההערה בכותרת שלך, פשוט גועל נפש.

eman70

New member
לא מנסה לבטל. אבל רק לשים בקונטקסט.

זכותך לצדד במי שביילין מסנה לקדם, וזכותי לשפוך אור על זה שבמקרה או שלא במקרה זה המצב. ובכלל, זו היתה אמורה להיות עקיצה קטנה. אם זה יצא דקירה גדולה, אני מתנצל. ועוד דבר, אחרי שקראתי שוב את מה שכתבתי, אני רוצה להבהיר שצביה גרינפילד ורחל דולב ממש לא באותה סירה מבחינתי (האישית והפרטית). גרינפילד היא בעיניי מועמדת ראויה, גם אם אני חושב שיש ראויים (וראויות) יותר. את דולב לא הייתי רוצה לראות מייצגת אותי, גם אם למפלגה היו 20 מנדטים.

einatiii

New member
בקשר לרחל דולב

יש הרבה מעומדים ראויים, רחל דולב אינה אחת מהם. אין לה ניסיון באף אחד מהתחומים של מרצ, לא בעניינים של צדק חברתי, לא בעניין הפלסטיני ולא בעניין של זכויות אדם. היא עשתה קריירה צבאית מרשימה, אך מה בינה לבין זוכיות אדם? וכך היא כותבת בפלייר שלה "לאורך כל שירותי הצבאי פעלתי להטמעת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו בצה"ל. ההגנה על זכויות האדם - חייל או אזרח, ישראלי או פלסטיני - הדריכה אותי בכל צעדי" הרשו לי לגחך. או שזה ממש לא מה שהיא עשתה או שהיא לא ממש הצליחה בעבודתה. כך או כך מקומה אינו בכנסת.

eman70

New member
באופן כללי, אני מסכים איתך שצריך

להביא ח"כים חברתיים, וכבר כתבתי את זה בשירשור הזה. אבל צריך להיזהר לא ללכת אחרי דימויים, אלא אחרי ניסיון ומעשים, ולדאוג שמדובר באנשים שהוכיחו את עצמם - בכנסת או מחוצה לה, בנושאים האלה, ולא רק שפתאום גילו שהם חברתיים (ואני מדבר לא רק על מרצ, אלא בכלל על הפוליטיקאים שכו-לם פתאום "חברתיים"). ואגב, ראית מי עוד רץ? שאול אייזנברג, שלא הספיק לו להרוס את הפועל ת"א (בכדורסל).

למעלה