בקשר לבחירת הפאנל

בקשר לבחירת הפאנל

אני לא יודע מה אתכם, אבל אם הייתי בוועידה לא הייתי מכניס את לחמישיה שלי את אבו ווילן. לדעתי הוא ח"כ שתרם הכי פחות מכל השישיה, עם כל הכבוד לוועדה שלו למיגור האלימות בספורט... אני בעד להכניס את אילן גילאון למקום גבוה! אני לא מכיר את כל המועמדים (מכיר את הח"כים ואת אילן גילאון ואיל אורון). מישהו שמכיר יותר יכול לתת בבקשה סקירה קצרה
המועמדים: שם - הבטחת ייצוג אורון איל - גברים אורון חיים (ג'ומס) - גברים אייזנברג שאול - גברים אריאלי שאול - גברים בן-דוד רלי - נשים ברנבויים גריגורי - גברים גיל און אילן - גברים גלאון זהבה - נשים גלוזמן שלי - נשים גרינפילד צביה - נשים דולב רחל - נשים וולפסון ויוי - נשים וילן אבשלום (אבו) - גברים זועבי עבד אלהאדי - ערבים זכי אורי - צעירים חוסרי ריאד - צעירים יחיא ג'מיל - ערבים כהן רן - גברים למדן עידן - גברים לסקי גבי - נשים נעמה מחמוד - ערבים סולל יפעת - נשים ספורי ראדי - ערבים עדן מיכל - נשים עואד מוחמד - ערבים פריג' עיסאוי - ערבים רוזין מיכל - נשים רז מוסי - גברים שאינסקיה אלה - נשים

eman70

New member
נמק, פרט והסבר.

למה להכניס את אילן גילאון למקום גבוה? הוא מתפאר שכשהוא היה בכנסת, הוא בעיקר הפך את הלשכה שלו ללשכת פניות הציבור. השאלה היא עד כמה הוא עשה מעבר לזה, או לחלופין, האם זה מה שחבר כנסת אמור לעשות? (או לפחות שצריך בסיעה ח"כ אחד שזה מה שהוא יעשה?). לגבי אבו וילן, מהתרשמות שיטחית, אני די מסכים איתך. והוא גם ביטחוניסט מידי לטעמי. אני כן חבר ועידה, אבל אני די אוטסיידר (גם כי אני די חדש במרצ, וגם כי אני מה"פרובינציה"). אבל בשביל לכסות על החוסרים כן דיברתי (ארוכות) עם מועמדים, וחיפשתי מידע עליהם. ומכולם הכי התרשמתי מיפעת סולל. היא גם יודעת על מה היא מדברת, וגם יודעת לומר את זה כמו שצריך. גם התרשמתי שיש לה נקודת מבט מספיק כוללת בשביל להיות בכנסת (בניגוד למשל למועמדים אחרים שהסכמתי עם כל מה שהם אומרים, אבל איכשהו הסתכלו יותר מידי על הפרטים, ואיבדו פוקוס על היער) הנה האתר שלה. בתור אוטסיידר, אני לא יודע מה הסיכויים שלה להגיע למקום ריאלי, אבל נראה לי שכדאי שזה יקרה. ובעצם, אם אתה לא חבר ועידה, אז למה אתה כל כך רוצה לדעת על כולם?

אומנם אין לי הכרות מעמיקה עם גילאון

אבל אני בעד אנשים חברתיים מובהקים כמוהו וכמו רן כהן. למישהו יצא להכיר קצת את צביה גרינפילד
נראה שלהכניס אישה חרדיה לכנסת אשר תומכת בזכויות של הומוסקסואלים ולסביות, זה דבר הזוי לא פחות מאשר מעניין... אגב, לדעתי הצבתה של מיכל עדן במקום גבוה יביא למרצ המון קולות מקרב קהילת הגאים והגאות! (שהיא גם מייצגת אותם במועצת העיר ת"א למיטב זכרוני). לא כדאי לזלזל בזה...

צבייה גרינפילד בהחלט לא בחירה הזויה

הרשימה של מרץ לא מספיק אטרקטיבית - חסרים בה פנים מוכרים לציבור, כדי שיהיה סיכוי למשוך גם מי שאינם חברי מרצ מובהקים. אמנם אין, ולא צריך להיות, שריון לחרדי ברשימת מרצ, כמו שיש למשל לערבי, אבל מרצ, שלא כמו שינוי איננה זקוקה לתדמית של זוללת חרדים, וטוב שתהיה בה מועמדת במקום גבוהה שהיא גם אשה וגם חרדית וגם שמאל, וגם תומכת בהפרדת הדת מהמדינה. באשר לקהילה ההומו/לסבית, לא הייתי הופך את המאבק שלהם לדגל המרכזי של מרצ. הם זכאים לשיוויון זכויות מלא ויחד עם זה כדאי היה לדרג את הזכויות עבורם מרצ משקיעה את עיקר האנרגיה והמשאבים שלה. לצערי לא מצאתי אצל חלק מחברי הכנסת את ההתלהבות הדרושה לצאת למאבקים הנוגעים לנושאים חברתיים כלכליים. הפיכת הדגל ההומולסבי למרכזי יחזק את התדמית הצפונית/בומבונית של מרצ, תדמית שמרחיקה מעליה בוחרים.

לגבי ההומוים-לסביות זה כן ולא...

לא נכון להפוך את מרצ הארצית (בניגוד למרצ התל-אביבית למשל) לנושאת דגל בנושא זכויותיו של הציבור ההומו-סקסואליים והלסביות, אבל כדאי לנו מאוד לשמור על קשר טוב עם הקהילה הזו, גם כי מדובר בנכס אלקטוראלי לא רע וגם כי מרצ תומכת בנושא הזה. בדיוק מן הסיבה הזו אני משוכנע שצריך לשים את מיכל עדן במקום שהוא ריאלי במקרה של הפתעה טובה (8-9), חוץ מזה שממה שקראתי קצת עליה הבנתי שהיא בחורה מאוד מוכשרת וגם סטודנטית למשפטים.

ניקא

New member
אני דווקא זוכר לה דברים רעים

עם כל הכבוד לקהילה ההומולסבית, ויש כבוד באמת, אני לא מצביע לאנשים שלא עושים כלום ורק רוכבים על הנטייה המינית שלהם. הרבה שנים מיכל עדן לא עשתה כלום, פתאום היא צצה משומקום ומחפשת את הקולות שלנו? ואתה מדבר על אבו שלא עשה כלום? אני מצטער, משהו מוזר בלוגיקה שלך. אני אישית חושב שח"כ זהבה גלאון היא התפר ההגיוני בין הכוח הזקן והעייף של מרצ לבין החבר'ה הצעירים, היא עושה, היא נראית, היא מחוקקת, היא מדברת את העקרונות שלי.

זהבה גלאון היא מועמדת מס' 1 בנשים

עכשיו לגבי אשה שניה אני די מתלבט כי מבחינתי 3 הנשים המועמדות מבחינתי (גרינפילד, עדן, סולל) על האשה השניה הן מוכשרות וטובות, למרות שהן שונות במהותן... אני מרגע לרגע יותר ויותר משתכנע אולי שבמקום ה6 תהיה דווקא יפעת סולל כי נראה שיש לה עשייה רבה בהסתדרות. יכול להיות שדרך העשייה שלה בהסתדרות גם תהיה לה השפעה המביאה מצביעים מקרב וועדי עובדים?

על מרצ להניף מחדש דגלים ישנים

לדעתי, הצעד הנכון מבחינת מרצ (הן מבחינה אידיאולוגית והן מבחינה אלקטורלית) הוא לחזור ולהניף דגלים שמשום מה היא זנחה מעט בקדנציה האחרונה. המועמדים שאני הייתי מנסה לקדם הם כאלה שמזוהים עם נושאים חשובים, שאין להם היום ביטוי אמיתי בפוליטיקה הישראלית. אילן גילאון, כנציג חברתי; אייל אורון, כאיש זכויות אדם וזכויות אזרח; שלי גלוזמן, כנציגה של שוחרי הסביבה וזכויות בעלי החיים; מיכל עדן, כנציגת הקהילה ההומו-לסבית. אני חושש ממצב שבו נושא אחד הוא המאפיין את כל צמרת הרשימה, וצובע בכך את כל המפלגה בצבע אחד. למשל, צמרת שכולה אנשי ז'נבה, לא תתרום למרצ, אלא רק תפגע בה.

שאול איראלי וצביה גרינפלד

הם שתי דמויות שאני רואה זאת חשוב מאוד שיהיו במקום ריאלי ברשימה הבאה לכנסת. מדובר במועמדים מוכשרים מאין כמוהם, המביעים קול מיוחד וחדש. שאול כדמות ביטחונית צנועה, יסודית, בקיאה בפרטים ואם יכולת לשדר את הקול המדיני-ביטחוני שלנו בצורה אמינה לציבור. צביה כתקדים חשוב בתחום זכויות האזרח, אשת אשכולות מבריקה שיכולה להציג בצורה אמינה וכבדת משקל את תפישותיה של מרצ בנוגע לזכויות אדם לכ-ו-ל-ם\ן.

A s t i n u s

New member
רק מהדמיון בין האתרים שלהם

אפשר לראות שהם מגיעים יחד, כחבילה אחת מטעם ביילין ותנועת "שחר" לשעבר אל הרשימה לכנסת. ואפילו לא ניתן לזה התייחסות שיפוטית עכשיו, רק חשוב שזה יהיה ברור טלי

עוד דברים לא שיפוטיים שכדאי לדעת

הם אולי שעזבת, או לפחות "איימת" לעזוב את המפלגה, בין היתר כי את אנרכיסטית, לא ציונית, פעילה בתנועות סרבנים ועוד כמה דברים שלא ממש מייצגים את מרצ. זה לא שיפוטי, פשוט כדאי שאנשים ידעו את זה כשהם קוראים את ההמלצות שלך.

tali_le

New member
לא חושבת שזה רלבנטי

אבל אני אגיב לעניין אני פעילה ותומכת בתנועות סירוב אני אנרכיסטית בדעותי הפוליטיות אני לא ציונית ומתנגדת להגדרות לאומיות ואת כל הדברים האלה למדתי מתוך הערכים שספגתי במרצ, בשנים של פעילות בנוער ובמפלגה. אני עדיין חושבת שמרצ היא המפלגה הכי טובה, אם בכלל, שיש כרגע - אבל זה משהו שתלוי גם בתוצאות הבחירות הפנימיות ועדיין חשוב לי איך תראה הכנסת הבאה ואיך תראה מרצ כחלק ממנה ואת כל העמדות שיש לי להגיד כאן, אני מנמקת בלמה המועמדות הספציפיות האלה ראויות או לא ראויות בעיניי, מי שלא מסכים עם הנימוקים האלה - לא יקבל אותם. לא ביקשתי מאף אחד להצביע כי אני אומרת ורוב האנשים כאן גם לא יודעים מי אני (חוץ ממך אולי) טלי

דווקא איזו משמעות תהיה לצביה בכנסת?

עם כל הכבוד לרעיון שאשה חרדיה תייצג את מרצ בכנסת, אני חושב שמספר המקומות הריאליים הוא קטן בשביל סתם עוד גימיק (אם יש טעם נוסף להכניס אותה, אז אני מתנצל מראש, אבל סתם להכניס אותה בגלל מה שהיא מייצגת זה מיותר לדעתי). יש גם את רחל דולב שהייתה הצנזורית הראשית והאחראית על הקוד האתי של החיילים ביו"ש (או משהו בסגנון). גם לדעתי דמות ראוייה להתברג במקום גבוה לפי ההיסטוריה שלה.

eman70

New member
אם נסתכל על צביה גרינפלד באופן

מנותק מהרקע שלה, נראה לי שהיא בסדר, אבל לא יותר מזה. מעבר לגימיק נראה לי שהיא לא עד כדי כך טובה בשביל להיות אחת מ-5 (מינוס פלוס) ח"כים. נראה לי שאני אצביע בשבילה לחמישיה השניה (שבעצם אומר ממקום 8 והלאה). לגבי רחל דולב, אני מצטער, אבל התרשמתי ממש לרעה. קראתי ראיון איתה לפני כמה חודשים ב"7 ימים" של ידיעות, ומיד שמתי עליה X. לא צריך עוד איש צבא בפוליטיקה שחושב שצריכים לסגוד לו בגלל הדרגות, אפילו אם זו אישה. וגם הפרסומים שלה לקראת הפריימריז נראים לי סתמיים לחלוטין.

לא מסכים אתך בקשר לצביה גרינפילד.

ראשית, הרקע שלה חשוב ואפילו חשוב מאוד. שנית שמעתי אותה משתתפת בפורומים שונים ותמיד מביעה עמדות באופן בהיר ונחרץ. קול צלול של אשה חרדית שרואה במרצ בית פוליטי הוא קול שחשוב שישמע. באשר לרחל דולב, עלי להסכים אתך. אם הרקע חשוב הוא חשוב גם כאן אלא שהפעם לשלילה. קשה לי להבין איך עוברים מתפקיד, שלעתים קרובות משרת אנטרסים פוליטיים ממסדיים לא תמיד ישרים, בלשון המעטה, למפלגה כמו מרצ, בלי להיות נגוע לפחות בשמץ של צביעות.

eman70

New member
העבר של מועמד בהחלט חשוב.

רק מה שאני אומר זה שהוא צריך להישפט באופן אבסולוטי, ולא בגישה של "יחסית לחרדית האי עשתה דברים מדהימים". ובאופן אבסולוטי בהחלט היתה לה עשיה, אבל יש מועמדים (ומועמדות) עם עשיה יותר פוריה ומועילה. אצל רחל דולב, לעומת זאת, אני לא ממש רואה עשיה פוליטית ברוח מרצ. קשה לי לראות את מה שהיא עשתה בצבא כמשהו שהוא ברוח מרצ, ובזה אנחנו מסכימים לגמרי (וגם בקשר לגרינפילד, אנחנו לא עד כדי כך חלוקים).

למרצ יש כבר את אנשי הז'נבה...

יוסי ביילין מייצג את היוזמות שלו בצורה נאמנה ולא זקוקים לעוד ע' שלו שיגיד עד כמה הוא צודק... חוץ מזה שהוא לא יעמוד במבחן מול שאר הבטחוניסטים של המפלגות האחרות. לכנסת הזו מביאים את האנשים החברתיים.

אני מציע לך לקרוא קצת

על שני המועמדים ועל פועלם. אני גם ממליץ לך בחום (בלי קשר) לצאת עם שאול לסיור בירושלים. להתייחס לשאול כאל עוזר של ביילין זו העלבה פוגענית וחסרת כל טעם. הוא אדם מצליח בפני עצמו עוד לפני שהוא בכלל הכיר את ביילין. שאול הוביל יחד עם המועצה לשלום וביטחון את המאבק בגדר ההפרדה בבג"ץ, מאבק שעל-פי רוב ניצחו בו. הוא אינציקלופדיה מהלכת של ידע, הרבה יותר גדולה מ"שאר הביטחוניסטים", והוא בניגוד לביילין יכול לדבר על עניינים מדיניים בלשון ברורה שגם מתפרשת כאמינה לציבור. הוא יכול כחבר כנסת לעשות עבודה מדהימה בלעשות חיים קשים לשרי ביטחון עם שאילתות. ובסופו של יום, מדובר באדם אידאולוגי מאוד, עם ראש גדול על הכתפיים ויכולת הבנה וירידה לפרטים מאוד גבוהה. צביה היא ד"ר למחשבה מדינית. היא הייתה חלק מתנועת הנשים הדתיות ליציאה מלבנון, היא הקימה תנועה למניעת הזנחה ופגיעה בבעלי-חיים במגזר החרדי, היא אשת אשכולות מדהימה עם בקיאות מדהימה בנושאי זכויות אדם. הן יוסי שריד והן שולמית אלוני הודיעו על תמיכה בה. אני מאוד מעריך את רחל דולב גם כן, מועמדת ראויה לכל דבר ללא ספק.

למעלה