בקשר לבדיקות דם

• פותח הנושא gui1
  • פורסם בתאריך

gui1

New member
בקשר לבדיקות דם

עשיתי בדיקת דם לגלות את הערכים של האסטרוגן והפרוגסטרון בגלל שלמרות הגלולות אני מדממת כבר 5 חוד ת'את אני כבר משתגעת אני לא יודעת אם זה דימומים או הפרשות או מרקים או כל לקסיקון האומנותי שיכל להיות בכל אופן את הבדיקה קבלים גניקולוגית בהזנה יוחדת -הבדיקה לא הגניקולוגית - ובשבוע הבא אראה מה קורה מישהי עשתה בדיקה כזו ? התוצאןות עזרו לה באנדו ?

gui1

New member
נ.ב עשיתי גם בדיקת פרטין

שזו אמורה להראות מה צב הברזל בגוף -לאחרונה הרגשתי עייפות - והתגלה שהוא ממש מתחת לערכים הקובלים כל הזמן צריך להיות במעקב האא? זה ממש עייף

טוב לראותך ../images/Emo24.gif

את מתארת תופעות מאד ידועות שהדרך להתמודד איתן זה לנסות להחליף גלולות ובנוסף אולי לתת תוספות קטנות של אסטרוגן/פרוג' לפי מה שצריך. מאחר וקיימת מורכבות כאן- אישה צעירה שמדוכאת באופן קבוע ע"י נטילת גלולות ברצף על רקע אנדומטריוזיס- יש לדעתי מקום לפנות למרפאת גיל המעבר לקבל יעוץ. אגב- התייעצת עם מישהו במרפאה בתל השומר לגבי הפסקות הדימומים? לדעתי צריך לשלב בין מרפאת גיל המעבר ותל השומר בענין האנדו'. זה תמיד מחזיר אותי למה שדיברנו בעבר- אין לנו מענה רב מערכתי לכל הבעיות שגורמת המחלה. כל אחד מטפל בתחום הצר שלו למרות שלמחלה עצמה יש השלכות רבות. ובכלל- עשית אולטרא לאחרונה על מנת לשלול מימצא זה או אחר שיכול להיות אחראי לכך? וחוץ מזה מה שלומך ואיך את מרגישה?
קיבלת הוראה לקחת ברזל? מקווה שימי העייפות יחלפו במהרה וכך גם יחלפו איתם הדימומים הטורדניים האלו. מקווה שהכל בסדר. שמחה לראות אותך כאן.

gui1

New member
שמחה רבה אביב הגיע וGUI כאן

תודה על קבלת הפנים מחממת הלב ת'אמת יצאת להיכנס לכאן אבל רוב הפורום הפך לשאלות הקשורות באי פיריון או IFV או קליטה וכו ולי אין מה להגיד בנושא מלבד לאחל לכון הרבה הצלחה בזמנו שהייתי אצל דר סוריאנו הוא פשוט אמר תנסי את כל הגלולות עד שתמצאי מה שמתאים לך ובשרשור שערכתי כאן באמת ישנן בנות שניסו סוגים שונים ומספר רב של גלולות עד שהגיעו אל המנוחה והנחלה ניסיתי ללמוד נסיונם אבל זה לא עובד כי כל גוף מגיב אחרת בכל אופן בתקופה האחרונה אני מאד עייפה אני חושבת שזה גם בגלל הדימומים האינסופיים וגם כי החלטתי שלא להתעסק במחלה אבל היא תובעת את התיחוסותי אז אני לוקחת ברזל אבל לא יודעת כמה זה אפקטיבי אם לא נמצא שורש של הדימום אבל פתאום אני חושבת שולי אני לא מדתממת כי אולי זה סתם הפרשו הצבעים ככ משונים אבל אין לי כוח להתייחס לזה באמת עייפתי האם נשים הלוקחות עכשיו גלולות ברצף אפילו לא מפרישות דימומים קטנקטנים ? מה יכולה לעשות מרפאת גיל המעבר לדעתך ? לתת עוד הורמון לשנות גלולה ?אין לי את התסמנינם של גיל המעבר אבל באת זו מחלה שממזגת את כל הגילאים ביחד US עשיתי לאחרונה לפני 3 חוד' והכל ב"ה היה תקין וחוזמזה עכשיו אביב וזה הזמן לצאת אל הטבע לפרוח ולא לחלות ולהתעייף אז אני מנסה להתעלות על עצמי ולמצא לי אביב אישי

בקשר לדימומים -

אני נוטלת גלולות מסוג פמינט באופן קבוע, לאחר שניסיתי בערך את כל סוגי הגלולות הקיימות, וכולן גורמות לי לתופעות לוואי של מיגרנות, אבל אין ממש ברירה... הגלולות גורמות לי לדימומים רבים, לכן הומלץ לי בעבר ליטול כמה ימים שתי גלולות יחד. לא ניסיתי זאת. לעומת זאת, לפני שהחלו המיגרנות נטלתי בנוסף לגלולה 1-2 כדורי ARAGEST שבהחלט הפסיקו לי את הדימומים, אבל כרגע לאור העובדה שהן מכילות אסט' ופרוג' אני נמנעת מלקחתן. כיום ברגע שיש לי דימום מתמשך של כמה שבועות אני פשוט מפסיקה את הגלולות, סובלת מאוד כמה ימים מכאבי בטן נוראיים, ואז הדימום פוסק. זה הפתרון שמצאתי עבורי. ברגע שיש דימום הגלולה כבר פחות אפקטיבית מבחינת גרימת נזק למוקדי האנדומטריוזיס, לכן גם רופא המליץ לי שמוטב לעשות הפסקה, לקבל וסת ( שזה ממש לא קל...) ולהמשיך לאחר מכן בנטילת הגלולות. בהצלחה במציאת הפתרון עבורך.

gui1

New member
לא ככ הבנתי

אחרי שאת מפסיקה את הגלולות בטח מקבלת מחזור 0לכן הכאבים הנוראיים - ולמה אז הדימום פוסק ? אני אחרי שמקבלת מחזור אם יותר דימומים כי גם ככה כל החודש אני רק מדממת יש יום רגיעה ואז שוב מדממת . לא מתסכל כל הזמן רק לדמם ? אני ממש מתחרפנת . גם פמינט מכילה אסטרוגן ופרוגסטרו אז במה היא שונה מARAGEST? ניסית סרזט ?

הדימום פוסק

אחרי המחזור כי הגוף "מתרוקן". ברגע שאת נוטלת גלולות באופן רצוף ללא הפסקות, ומתחילים דימומים, הגוף כאילו זקוק לקבל את הוסת. פמינט אכן מכילה פרוג' ואסטרוג' אבל במינונים נמוכים. אם מוספים ARAGEST כדור אחד או שניים ביום למשך תקופה, הדימומים בד"כ פוסקים. לגבי סרזט, ניסיתי אבל היו לי גם כן תופעות לוואי, בנוסף בגלל שהגלולה מכילה הורמון אחד בלבד, יש יותר דימומים, כך שהיא קצת פחות אפקטיבית לטיפול במוקדי האנדו'.

gui1

New member
את ממש צודקת

אומנם אני לא קבלת מחזור אבל אני לא חושבת שכל הדמומים האלה תורמים להפסקת המוקדים אבל אף אחד באמת לא יודע . אולי באמת אני אחליף גלולות

או שתחליפי לחזקות יותר

או פשוט תעשי הפסקה אחת לכמה חודשים. רופאים הסבירו לי שאחת לפרק זמן ארוך, הפסקה לא מזיקה.

gui1

New member
יש כאן בנות שלוקות ברצף ולא מדממות?

בכלל? כל החודש / התקופה ?

נעמי 17

New member
כן אני.

אבל לקח זמן עד שהגעתי לגלולה שהתאימה לי. עכשו גם הגלולות הללו לא מספקות ועברתי לדקא.

למעלה