בקשר לאתר הפורום...

tootbanana

New member
בקשר לאתר הפורום...

חשבתי קצת על האתר ואני חושבת שאני יכולה לעזור. אולי אני לא בונה אתרים ברמה של בני - אבל אני יודעת לבנות ב-HTML, ואני יכולה להתחיל לבנות דף קטלוג בולי ישראל. מכיוון שאני אוספת את בולי ישראל ומכירה את קטלוג בולי ישראל - אני יכולה לבנות דף על זה, לאכסן אותו במועדון בנענע שלי ורק לשלוח את הכתובת - ושבני יחבר מהטבלה לעמוד. דבר שני - צריך לעשות עמוד ראשי ומכובד, לא? אז כמו שאמרתי, אני יכולה לתרום, ומי שיכול לשלוח לי את קטלוג בולי ישראל ובכלל קטלוגים - אשמח לקבל ולהכין עמודי קטלוגים לאתר הפורום. מי יודע, אולי בסוף זה יתפתח לאתר אספנות מרשים?

coincollector

New member
תות בננה שלום

אני אולי מפספס כאן משהו, אבל למה לבנות קטלוג באינטרנט כשכבר יש אחד כזה באתר התאחדות הבולאים? לגבי המטבעות, יש קטלוג שלם (בלי מחירים, רק תמונות של השטרות והמטבעות) באתר בנק ישראל. אי אפשר לקחת פשוט קטלוג מודפס שמישהו כותב ומוכר (למשל "נומיסמטיקה" של מאיר אהרוני) ולהעתיק אותו ולפרסם. יש עניין של זכויות יוצרים. אתר שיפרסם חומר פרטי של מישהו יכול להיות צפוי לתביעה משפטית.

tootbanana

New member
אני יודעת.

רק הצעתי לעשות קטלוגים באתר הפורום... בסך הכל ניסיתי לעזור, אתה יודע. אני יודעת על עניין זכויות יוצרים, אני לא מפגרת, תודה

ronmerav

New member
אם כבר מדברים על

אתר בנק ישראל, כמדומני הוא נותן רק את השנה הראשונה שבה הוצא מטבע כלשהו, ואי אפשר לדעת באילו שנים נוספות יצא אותו מטבע (למשל מטבעות חנוכה). ובהקשר זה שאלה: מטבע 10 ש"ח, אני מצליח למצוא רק משנת תשנ"ה ותשס"ב. האם יצאו גם בשנים אחרות? יש לי אוסף כמעט מושלם של כל המטבעות הישראלים מכל השנים, וזה כמעט כל מה שחסר (האוסף שלי CIRCULATED ברובו).

coincollector

New member
מטבעות 10 ש"ח

הונפקו למחזור רק בשנים תשנ"ה ותשס"ב. הם הונפקו כל שנה במהדורות מיוחדות לאספנים, בקופסאות סגורות. אני אישית לא מתלהב מההנפקות המיוחדות לאספנים. אם כוונתך להנפקה לשימוש "אמיתי", אז היו רק בשתי השנים האלה.

avitalit

New member
מנצל"ש לעניין מטבעות של פריט שיא

שלי . זהו מטבע שמצאתי ליד דרך רומית עתיקה באזור חקלאי ברמת הגולן . יש לי קטלוג מטבעות עולמי - אבל לא הצלחתי לאתר בו (באיזה שלב התחלתי להתבלבל כי כל המטבעות עם הכיתוב הערבי נראו לי זהות ) את זה . אני חושב שהוא עשוי ברונזה . העובי שלו משתנה ונראה שנשחק מעט . מי שמזהה - יבורך .

למעלה