בקשר לאיש שרצח

מור327

New member
בקשר לאיש שרצח

סתם ככה. אני חושבת שזה לא בסדר (אני מתעלמת מהעובדה שיכול להיות שזה פרובוקטור או סתם ניפוח של הסיפור- לא בטוח, יכול להיות) אבל יש לי שאלה- הרבה אנשים אומרים: `בוא ניתן לערבים, גם למחבלים, נראה להם שיש גם דרכים אחרות. ולא נהרוג אותם (את המחבלים)` . אני לא מבינה למה עליהם אומרים ככה ועל המתנחלים הקיצונים שרוצחים, אומרים: שיתפנה! שילך לכלא! וכו וכו. תסבירו.

מור327

New member
במה זה מתבטא

שהם חיים תחת כיבוש? הרי את יודעת שהם מקבלים מים, חשמל וכו וכו וגם יש כאלה שנמצאים בשטחים שלא כחוק ואותם לא מוציאים. חוצמיזה יש גם מחבלים ערבים ישראלים אז...

במה זה מתבטא?

בחיים תחת משטר צבאי בזה שלפעמים סתם הורסים להם בתים ועוד הרבה אין לי כוח לפרט לך, אבל הם חיים בתת תנאים ובלי תקווה, דבר שגורם להם לפעולות נואשות

snea

New member
אוווף זה כזה בוללללשיט!!

למה אנשים לא מבינים??? תסתכלו בבקשה על הפיגועים בלונדון, ה11.9, הפיגועים בשארם-א-שייח, תראו שכולם, אבל כולם, היו בעלי מעמד בינוני לפחות, הרוב עם תעודות אקדמיות! לכולם היו חיים מסודרים בארצות בהם הם חיו!! והם בכל זאת עשו פיגועים! לא עניים ולא נעליים! וכשהפלסטינים החלו באינתיפאדה, מצבם הכלכלי היה הכי טוב אי פעם מאז הם החליטו שהם עם. מאז האינתיפאדה מצבם הדרדר למצב הזה. ואין להם מים ואוכל כבר שנים כי הם חיים במחנות פליטים, שהמנהיגים שלהם משמרים אותם שם ולא מיישבים אותם במחנות קבע רק כדי להראות שזכות השיבה תתקיים ושישראל תמחק מעל פני האדמה הזאת.

או שאולי חשבת ש..

הם התחילו באינתיפאדה בגלל שהם רצו מדינה? אין קשר בין המצב הכלכלי של עם לבין הרצון שלו להקים לעצמו מדינה - זוהי זכותו של כל עם, שאנחנו כמובן שוללים מהפלסטינאים. העובדה שמצבם הכלכלי היה טוב, לא אומר שמותר לנו להמשיך לכבוש אותם (למרות שאנחנו מתעלמים פה מהעובדה הפעוטה שכמובן מצבם הכלכלי לא היה טוב כ"כ כפי שאת מניחה). אל תביני לא נכון, אני לא מצדיק אף מעשה הרג או טרור. פשוט אולי הגיע הזמן שבמקום שנגיד "הם התחילו" , נחשוב איך יוצאים מהחארטה שאליה נכנסנו. ואגב, בנושא זכות השיבה, רק הסכם נורמלי וארוך טווח בינינו לבין הפלסטינאים יוכל סוף סוף להגדיר באמת את מעמדם של הפליטים. עד אז, אני בכלל לא מתפלא שחלק מההנהגה הפלסטינית תראה בפליטים תושבים זמניים במחנות פליטים שיום אחד עוד יחזרו למאיפה שבאו/גורשו/ברחו (מחק/י את המיותר לפי השקפת עולמך). ואגב שני, כל עוד אנחנו כובשים אותם, האחריות על הפליטים האלה נמצאת גם/בעיקר בידינו, ולא רק בידי ההנהגה הפלסטינית. יום טוב.

snea

New member
אני בן FOR CRYING OUT LOUD!

זה קורה לי כל פעם בפורומים שחושבים שאני בת... זה די ממעצבן(ולא מוסיף לאגו הגברי בכלל:) אני רק רוצה שתראה לי איפה רשום שיש דבר כזה עם פלסטיני בספרי ההיסטוריה - לפני 1964 כמובן, אז הוקם הארגון לשחרור פלסטין, במטרה לשחרר את ה"פלסטינים" מידי הכיבוש - כל ישראל - מדיניות שקיימת עד היום. מצבם הכלכלי היה הרבה יותר טוב מהיום - מכאן שהאינתיפאדה לא הועילה להם כלכלית. ההנהגה הפלסטינית רואה בפליטים פליטים, כי לפי ההנהגה, ולפי רוב העם הפלסטיני ע"פ הסקרים לפחות - הבית שלהם נמצא ביפו, חיפה, עכו... כל מדינה בעולם יישבה את פליטיה כתוצאה מהמלחמות - חוץ מהרשות הפלסטינית וירדן, משום שהן לא מכירות בישראל כמדינה(היום ירדן כבר כן). אין לנו שום אחריות לפליטים האלה, שהם פליטים מכיוון שמנהיגיהם הבטיחו להם שבסוף מלחמת העצמאות הם יחזרו לבתיהם.

סליחה על הפגיעה בגבריות :) ותגובה:

הפליטים האלה הם לא פליטים בגלל שהמנהיגים שלהם הבטיחו להם שהם יחזרו לבתיהם, הם פליטים בגלל שהם גורשו/ברחו מבתיהם. לפי מיטב הבנתי, פליט הוא אדם שנפלט מביתו כתוצאה ממלחמה. מדוע האחריות על הפליטים האלו הם בידיים שלנו?! מהסיבה המאוד פשוטה שאנחנו שולטים וכובשים את השטח בו הם חיים, שאומנם לא סופח למדינה (השבח לאל) אבל גם לא שייך לאף מדינה אחרת. השטח שבו הם יושבים כבוש על ידינו ולכן אנחנו אחראים להם. האחריות על הפליטים אם כך היא לא רק של המנהיגים הפלסטינאים , אלא גם של ההנהגה הישראלית. ברגע (שיבוא במהרה) שיכונן הסכם קבע עם הפלסטינאים, אז נוכל, ורק אז, להסיר מעלינו את האחריות לפליטים האלה (או לפחות לחלקם, לפי ההסכם), בגלל שתהיה להם מדינה עצמאית משלהם.

snea

New member
ההתנצלות מתקבלת :)

אז הפליטים האלה, לפחות רובם, הם בגלל הבטחות המנהיגים שלהם. זה דבר שתוכל לראות בכל מקום שמדבר על הפליטים. אני לא אשקר - אכן היו אנשים שאנחנו העפנו מבתיהם כתוצאה מכבישת שטח - אבל רובם הם עקב הבטחות המנהיגים. ועכשיו שאלה - אתה אומר שיש לנו אחריות עליהם מכיוון שכבשנו את השטח שבו הם חיים - איפה היו המנהיגים שלהם וכל מדינות ערב מסביב בשנים 1948-1967? למה אז לא טיפלו בבעיה הזאת, כשהשטח היה בידי ירדן? מסיבה פשוטה - הובטח לפליטים גם אז שהם יחזרו לבתיהם, ברגע שישראל תושמד. כשחושבים על זה, אם כבר אז היו משקמים את הפלשתינים ברחבי יהודה ושומרון, אולי ישראל לא הייתה משאירה את השטח הזה בידיה כל כך הרבה זמן...

פסיכולוגית את כבר לא תהיי.

בשביל להפוך לרוצח, אדם לא צריך לעבור אונס (אני לא נותן כאן הקבלה לוגית, אלא פשוט מבהיר באמצעות דוגמא מפגרת במיוחד). מספיק שיתוודע לכך שאחותו עברה אונס, בכדי שירצה לרצוח אנסים. בכדי לבצע פיגוע, אדם לא צריך להיות עני ומרוד. מספיק לו לדעת שכ- 90% מהעם שלו חיים חיי עוני מרודים. מספיק לו להיות ער לעובדה שהשלטון במדינה שלו (ערב-הסעודית, במקרה של ה-11 בספטמבר) מחזיק בהון של טריליוני דולרים, אבל יותר מ-60% מהעם חיים על פחות מדולר ליום. מספיק לו לדעת שארה"ב תומכת בשלטון הזה, ולמעשה מאפשרת לו להתקיים, בכדי להיות מוכן לבצע פיגוע.

אין בכך משום הצדקה...

למעשי המתאבדים. אך יש בכך בכדי לסתור את דרכי החשיבה הפרימיטיביות של מנהיגי "המלחמה בטרור" שאינם מבינים דבר וחצי דבר בעניינים שעליהם הם ממונים לטפל.

zift1

New member
אל תשווי

אפילו לא בצחוק בין הטרור בארץ לטרור העולמי. הטרור בארץ הוא פעולה של אירגוני ההתנגדות הפלשתינאים לכיבוש הישראלי וביטוי לרצון שלהם לזכות במדינה משלהם. הגורם לטרור העולמי הוא שונה לחלוטין-מוסלמים קיצוניים רוצים להפוך את העולם התרבותי לעולם איסלמי קיצוני ולכן אפשר למצוא בני כל המעמדות שמבצעים פיגועים בשם האיסלם אבל רוב המחבלים בארץ הם מהמעמד הנמוך.

snea

New member
אם תסתכל היטב באידיאולוגיה שלהם

תראה שמטרתם היא לא קווי 1967, אלא כל ישראל. לא פעם בכירי הטרור אמרו שקווי 1967 זאת רק תחנת ביניים עד "פלסטין השלמה". וארגון הטרור הראשי, אש"ף, הוקם כלל ב1964...

zift1

New member
את קצת טועה

ארגון אשף הכיר כבר במדינת ישראל ואפילו הגיהאד האיסלמי אמר שהם מוכנים להכיר בישראל במסגרת הסכם והם מבינים שלא תהיה נסיגה מעבר לקווי 67

אם הם היו מבינים

אז למה נסראללה,יאסין(בזמנו),שאר ראשי הטרור שאיני יודעת את שמם,חוזרים ומצהירים,שלאחר הגירוש-הם ידרשו נסיגה גם מירושלים,ומעוד ישובים. הם אומרים שאת גבולות 67 הם ישיגו בדרך דמוקרטית (?),ואת גבולות 48 בכח. אם ישראל מראה נסיגה עכשיו-אין שום סיבה שהפלשתינאים לא ירצו לחזור ל67.

snea

New member
מעכשיו להסתכל בחתימה שלי

ברגע שהפלסטינים יוותרו על זכות השיבה, רק אז זה נחשב הכרה במדינה. וכל שני וחמישי בערך בכיר טרור אחר אומר שקווי 67 זאת רק ההתחלה.

מים? סליחה?

בשטחים הכבושים מתגוררים כ-3.5 מיליון פלסטינים, לעומת כ-200,000 מתנחלים. על-פי נתונים של ממשלת ישראל, המתנחלים מקבלים יותר מ-80% ממקורות המים בשטחים. רק תביני. אפילו בימים הכי גרועים של שלטון האפרטהייד בדרום אפריקה, לא היה מצב כל-כך קיצוני, שפחות מ-10% מהאוכלוסייה מקבלת יותר מ-80% מהמים. כשעדן נתן-זאדה והחברים שלו ישתו מים מטונפים מהבאר, בזמן שהשכנים שלהם משקים את הדשא והחממות פעמיים ביום, אני אולי ארגיש קורטוב של סימפטיה כלפיהם. עד אז, עזבו אותי בשקט עם הבכיינות והיללנות שלכם.

מור327

New member
אתה אומר שהערבים

לא מקבלים מים? נגיד שזה נכון, אבל זה שאמרת שהמתישבים "משקים את הדשא והחממות פעמים ביום" אז אני אגיד אותו הדבר על מקומות אחרים בארץ שמתופחים מאד- ולא חסרים כאלה...

למעלה