בקשר לאימפריאליזם...

שיshai

New member
בקשר לאימפריאליזם...

צריך לדעת על התוצאות (עבדות, פיתוח שטחים וכו..)?

איסקרה

New member
עבדות לא קשורה לכאן

היסטוריה א' תקופה שניה האימפריאליזם המדובר כאן מתפתח אחרי ובשלהי תקופות העבדות בעבדות נאסרה בכל אירופה עוד לפני ראשית המירוץ האימפריאלי. ובארה"ב ב1863 (נאום גטיסברג) למרות שסחר העבדים נאסר גם שם עוד קודם לכן. את תוצאות האימפריאליזם של סוף המאה ה19 אנו רואים עד היום. בכל אופן המיקוד לבחינה לא דורש ידיעה של זה. מה כן??? * סיבות והסברים למירוץ האימפריאליסטי בשלהי המאה ה-19. *המדינות שלקחו חלק במירוץ האימפריאליסטי באפריקה והמדינות שלקחו חלק במירוץ האימפריאליסטי באסיה. *מוקדי הסכסוך בין מדינות שהשתתפו במירוץ האימפריאליסטי ביבשת אפריקה. זה הכל

~*~gaL

New member
אצלי דווקא זה מופיע בחומר.

(הכוונה לתוצאות האימפריאליזם). אז לא ללמוד את זה, אתה אומר? בכיף אני אומרת... אגב, במדינות שלקחו חלק במירוץ האימפריאליסטי באפריקה והמדינות שלקחו חלק במירוץ האימפריאליסטי באסיה, צריך לדעת רק את המדינות עצמן? כי לא זכור לי שכתוב לי מה הן עשו חוץ מ-3 מוקדי סכסוך, שזה כבר סעיף אחר.

בקשר לאימפריאליזם

איסקרה, אמרת שבמיקוד יש סכסוכים בין מדינות במירוץ האימפריאליסטי וגל אמר שיש 3 כאלה, אני מניח שהוא מתכוון לסכסוך פאשודה, משברי מרוקו ומלחמת הבורים רציתי לשאול אם אתם בטוחים שמלחמת הבורים יכולה להופי בשאלה ? כי זה לא סכסוך בין מדינות או שכך זה נקרא ?

~*~gaL

New member
אוקיי,

נתחיל עם זה - אני לא "אמר", אני "אמרה"
ותיקון - אצלי יש 4 סכסוכים. מה שכן, מרוקו הוא לא אחד מהם. יש פאשודה, מלח' הבורים, כיבוש סודן וכיבוש מצרים. אלא אם כן מלח' הבורים נחשבת סכסוך... כבר הכל התבלגן לי.

איסקרה

New member
סדר בדברים

סכסוכים בין מעצמות אירופאיות על שטחים באירופה: 1.פאשודה 2.מרוקו 1905 3.מרוקו 1911 4. לא בדיוק אבל... מצרים 1882 אין כאן ממש לחימה הבריטים משתלטים על מצרים העותמאנית. "כאילו" כדי לעזור לעותמאנים. המדינה נשארת רשמית עותמאנית עד מלחמת העולם הראשונה אך הבריטים שולטים בה בפועל. לחימה בין מעצמה ובין גורמים מקומיים 1.מרד המהדי (סודן) - מורדים מוסלמים קיצונים כנגד הבריטים. בשני סיבובים (גורדון הבריטי הובס עם כוחותיו ונהרג. קיצ'נר בא וניצח). לחימה עם מתיישבים אירופאים מקומיים: מלחמת הבורים 1899-1902. בריטניה כנגד הבורים (מתיישבים לבנים ממוצא הולנדי נקראים גם אפריקנרים).

למעלה