בקשר לאור וחושך

morning star

New member
בקשר לאור וחושך

שלום... בסופו של דבר, כל דבר בעל ניגודים הוא בעצם אותו הדבר, בקטבים שונים. השנאה והאהבה הינם אותו הרגש, בקוטביות שונה, כמו אור וחושך (חושך הוא העדר אור), טוב ורע... לכן ניתן להגיד כי אלוהים והשטן (למי שמאמין במושגים אלה) הם אותו הדבר... רק בקטבים שונים. ביהדות, השטן מופיע כישות רק בספר איוב, אשר נכתב מאוחר מאוד והינו משל. הנוצרים לקחו את השטן והפכוהו להתגלמות הרשע... בשבילי, שטן הינו רק סמל, לא סמל לרשע, אלא סמל לאינדיבידואליות (שממנה גם נובעים המניעים האנוכיים ה``מרושעים``) ואלוהים הוא סמל לכולליות, להכל בתור הכל, ללא הבדלה לאינדיבידואלים. אכן, רוב המיסטיקנים טוענים שבכדי להגיע לאחדות עם אלוהים, יש צורך לזנוח את האגו, הלא הוא האינדיבידואליות שלנו. אין זה אומר, כי אני רואה אגו כדבר רע... שלכם MS הנווד

אילה.

New member
ועוד על אור וחושך

ואנחנו כאן, בעולם הזה, העולם הפיסי, הרי חיים בעולם של קטבים, בעולם של ניגודים. איננו יכולים לתפוש את המוחלט. איך נדע רך בלי קשה, איך נדע גבוה בלי נמוך ואיך נדע אור בלי חושך? אני חושבת שה``טרנד`` הרוחני עושה שימוש לא נכון באגו, מוריד מערכו ואולי אפילו מגדיר אותו בצורה לא נכונה. האגו הוא לא ``רע`` ולא ``טוב``, הוא פשוט ``אגו``. משום מה מזוהה היום האגו המסכן עם ה``רע``, ה``חושך``, והרי הוא חלק מאיתנו... עלינו מוטל לעשות בו ``סדר``, לנהל אותו ולא לתת לו לנהל אותנו... אין צורך להשמיד אותו ולקפד את חייו... הרהורים על הבוקר, אילה

menty

New member
יש גישה שאומרת,

שאלוהים= הבורא הראשוני,אשר ברא את הקוטביות עשה זאת כדיי לדעת מי הוא, כלומר שעל ידי כך שהוא יודע מי הוא לא,הוא יודע מי הוא כן.ולכן אנו חיים בעולם של קוטביות וניגודים:חיובי מול שלילי אור מול חושך וכו... אך בשום אופן לא ניתן להעמיד את השלילי מול אלוהים אין משוואה כזאת אלא חיובי מול שלילי. אלוהים הוא מעל לזה הוא לא ב``משחק`` הכוחות הזה ניתן לומר שהוא ``לומד`` מכל ברואיו... בכל אופן אני אחפש את המקור ואצטט למי שמעוניין! יום מקסים מואר ונהדר לכווולם! מנטי.

למעלה