בקשות

• פותח הנושא bios
  • פורסם בתאריך

bios

New member
בקשות

קראתי את הספר, והיה ממש מרתק. דבר אחד שנראה לי בעייתי הוא הדרך שבה אלוהים ממליץ לכותב לנקוט כשהוא רוצה להשיג משהו, כמו להבריא ממחלה ברגע - במקום להגיד "אני רוצה" (שזה הרי משכפל את החוסר), צריך להודות על זה שכבר קיבלת את מה שביקשת, תוך כדי אמונה שלמה בכך שזה מה שקורה. האם אתם מאמינים שזה עובד? האם ניסיתם את זה פעם וזה עבד לכם? האם זה נראה לכם אופייני לאלוהים כפי שהוא מצטייר בספר לצפות מבני האדם לאמונה חסרת ספקות שכזאת בשביל שרצונותיהם יתמלאו? או שזה רק משל לדעתכם?

bios

New member
זאת אומרת שאתן מסוגלות לעשות ניסים?

על עצמכן? כי אני לא מכיר הרבה אנשים שיכולים להבריא את עצמם בן רגע (אני בעצמי הייתי שמח להפטר מהצוואר התפוס שיש לי כבר כמה ימים למשל) אולי בכל זאת תספרו על כמה הצלחות שהיו לכן עם השיטה הזאת?

osho7

New member
לא תמיד בין רגע

דווקא לצוואר תפוס לא צריך ניסים, טיפול שיאצו אחד יעיל יעשה את העבודה - או דיקור אפילו יותר טוב. ללואיז.ל.היי יש ספר שנקרא "רפא את חייך" והשיטות עובדות בו מדהים. צריך רק להתמיד. מנסיוני אני עושה ניסים דווקא לאנשים שלידי, אבל גם לעצמי. עניין של התכוונות. צריך גם לעבור איזה "ניקוי" שזה תהליך יותר מחייב אבל בעקרון הכל אפשרי והכל גם קורה. בקשר לצואר - יש לי הרגשה שזה קשור במעיים, נסה אולי לעשות ניקוי - חוקן ויומיים של מיצים ויוגורט , יכול להיות שמשם זה ישתחרר.

avital24

New member
לי פעם היה מקרה ריפוי מדהים../images/Emo19.gif../images/Emo23.gif

זה היה בתקופה שהיה לי בלאגן בבית בלילה הרגשתי שהריאות שלי נפצעו קשה ובקושי יכולתי לנשום והיו לי 2 סימנים אדומים בגוף באיזור של הריאות והתפללתי לאלוהים שהוא יבריא אותי בלילה חלמתי חלום שאני עולה לעולם כלשהוא בשמיים ושהם איכשהוא מבריאים אותי ולמחרת התעוררתי וכאילו לא קרה לי כלום , הריאות שלי היו ממש חזקות והסימנים האדומים נעלמו לגמרי לא היה להם כל סימן כלל. ההבראה היתה קשורה איכשהוא לחלום ואולי גם לתפילה שלי.

ש ו נ י

New member
זה כלי ולא יותר, זה לא בא במקום

מעשים השתדלות ופעולות שלך
(ולחרוט את זה בראש טוב טוב
) זה לא הוקוס פוקוס המעשה הוא הכרחי ובלעדיו אי אפשר אבל המחשבה/מילה המקדימה היא חשובה מאוד ולעתים אדם יכול לעשות מעשים השתדלויות ופעולות בלי סוף אבל ההתנגדות הפנימית שיש לו מתוך האמונות והמחשבות שלו שהן הפכיות למה שהוא מנסה ליצור בפעולות, מחבלות במעשיו והוא פשוט לא יצליח להשיג/להגשים את זה ועד שהוא לא ייפטר מהמחבלים הפנימיים האלה, לא יעזור לו בית דין (לכן כל עבודה מתחילה קודם ברוחניות/בפנימיות, או לפחות במקביל, כי מתוך הפנים הכל יוצא ומתבטא אל החוץ תמיד) העניין הוא שיש את האנרגיה האלוקית שבכל מקום/דבר ואנחנו בעזרת התפילות שלנו, המילים שלנו, המעשים שלנו מכוונים האנרגיה הזאת לכיוונים מסוימים לחיוב או לשלילה, למה שאנחנו רוצים ליצור הנשמה שלנו יודעת הכי טוב מה טוב ונכון בשבילנו ולפעמים הדברים שרצינו פשוט לא יקרו כי זה פשוט לא לטובתנו, אף כי נדמה לנו שמאחר ואנחנו רוצים את זה וזה בוער לנו, זה פשוט חייב להיות טוב כי כך נדמה לנו פשוט, אבל בכלים של ההכרה שלנו בעולם הזה לא כל מה שנדמה לנו הוא אכן נכון וטוב לנו לפעמים הדברים יקרו בזמן אחר לגמרי מאשר זימנו אותם ואולי הרבה אחרי (לא תמיד, אין בזה חוקים כ"כ, למרות שיש דברים שאנחנו עצמנו עושים שיכולים לעכב) ולפעמים הם יקרו "לרעתנו" כי ביקשנו (לפי החוק של "בדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו") אבל בסוף זה יהיה מן שיעור כזה בשבילנו כדי שנלמד ונצמח ממנו (כך לפחות זה עובד אצלי) בכל אופן, בלי להכנס ליותר מדי דוגמאות אישיות המון פעמים זה קורה, ויש מי שיגיד שתמיד, אבל לא לגמרי איך שאנחנו רצינו או תכננו שזה יקרה, כלומר - בדרך מפתיעה ושונה ממה שאנחנו בעצם חשבנו

גריני

New member
כלי היצירה שלנו:

מחשבה-מילה-מעשה. כאשר יש תיאום בין 3 אלה - יש סיכוי טוב מאוד לכך שנצליח ליצור את המציאות שלנו. הבעייה היא שהרבה פעמים ישנה התנגשות - חוסר התאמה בין המחשבה למילה ו/או למעשה. אני חושבת, למשל, על שפע (ומי לא?...), עושה את כל ה"תרגילים הידועים", מצהירה 20 פעמים ביום את ההצהרות החיוביות: יש לי את כל השפע/היקום מעביר אלי ודרכי שפע וכו' וכו'... אח"כ אני מספרת על כך לחברתי הטובה, ואומרת לה משהו כמו: נו טוב, אם יועיל לא יזיק, או: אומרים שזה עוזר, אני יודעת?????? ואז בסופו של דבר - עוברת ליד דוכן הפיס, יש לי דחף פתאומי לקנות כרטיס - ואז אני מבטלת את הדחף הזה במחשבה: ומה זה כבר יעזור לי??? וגם אני חושבת כמוך, שוני - שכאשר הנשמה שלנו רוצה להעביר אותנו שיעור מסויים, או מסיבה אחרת כלשהי - לא מתאים/לא נכון לנו ליצור את הדבר שבו אנחנו (או האגו שלנו) - רוצים - אז לא יעזור בית-דין של מעלה...
זה חלק ממשחק החיים, ואנחנו - ככל שנלמד מהר יותר לחיות באיזון, בשלווה אם מה שיש לנו - נתקדם מהר יותר בשיעורי החיים
הנה דוגמא לאי-התאמה בין 3 כלי היצירה האלה...

bios

New member
ולגבי האמונה?

אני מבין את התשובות שלכן, ובכל זאת אני מתקשה להבין למה ה"דרישה" הזאת לאמונה קיצונית, ואני מצטט מהספר: "קשה מאוד להחזיר לאחור את השפעות החשיבה השלילית לאחר שהן קיבלו צורה פיסית... יש צורך במעשה של אמונה קיצונית." "אם חשבת על הרעיון הזה, אמרת אותו ופעלת לפיו - הוא מניב תוצאות נפלאות - בתנאי שהוא נובע מידיעה אמיתית, לא מתוך ניסיון ליצור תוצאות, אלא מתוך הכרה, שהתוצאות כבר נוצרו" למה יש את הצורך הזה לאמונה קיצונית? הרי מהספר ברור שאלוהים הוא לא ישות עם אגו, שצריך באמת שנודה לו או שנתייחס אליו... ומצד שני, קשה לדרוש מאדם שמעולם לא חווה נס שיאמין בו בלי שום ספק.

ש ו נ י

New member
אני חושבת שכאן התכוון המשורר דווקא

ל"אמונה קיצונית" שתהפוך את הקערה על פיה כלומר אמונה הפוכה ממה שכבר יצרנו וקיבל פיסית, בקיצוניות לא בהכרח באלוקים ו... דבר נוסף האמונה שלנו בה' בלי שום ספק לא נותנת לה' שום דבר פרט לזה שהיא נותנת לו/ה הכל, משום שלנו היא נותנת הכל, וזה שנאמין בו/בעצמנו כחלק ממנו זה חיוני למהלך חיינו ולהגשמת התכלית לשמה הגענו לעולם הזה האמונה שלנו בה' = האמונה שלנו בעצמנו ולהפך ו... אני לא חושבת שיש אדם שמעולם לא חווה נס יש אדם שלא תפס שהוא חווה נס או לא הבין או לא הכיר בכך או הכחיש אבל אין אדם שלא חווה ניסים ניסים מקיפים וממלאים אותנו כל הזמן החיים עצמם הם נס וכל שמתרחש הוא נס זה שהורגלנו בניסים זה הופך אותנו ל"בעל הנס שלא מכיר בניסו"

bios

New member
תשובה יפה ותודה

אכן סוגיית היחס ביננו לבין אלוהים היא קשה למדיי לתפיסה - מצד אחד ברור מהספר שכל אחד מאיתנו הוא אלוהים, ומצד שני כל עוד אנחנו בתהליך ה"הזכרות", אלוהים נתפס כישות עם תודעה כוללת ומקיפה יותר מאיתנו, ובכך נפרדת מאיתנו במידה מסוימת.

osho7

New member
אני מסכימה עם שוני

וגם, הספר תורגם מאנגלית, והמילה קיצוניות אולי קצת מטעה.. הכוונה היא ליצור אמונה חדשה שכאילו כבר קיימת ולא עומדת להיות קיימת. כמו מישהו שרוצה לרזות -צריך להגיד לעצמו "אני רזה" ולא "אני רוצה להיות רזה" כי כשהוא אומר לעצמו שהוא רזה, הוא מכניס לתודעה שלו מצב חדש של רזה, גם אם הוא עדיין שמן פיזית, ומתוך מצב חדש בתודעה, ישתנו גם דפוסי התנהגות שבהמשך ייצרו את המצב החדש -הרזה גם בפיזי... יש מבין? כלומר בתור אדם עם תודעה חדשה של רזה הוא איכל פחות ויעשה ספורט ויהיה לו קל יותר ליצור מציאות שמתאימה לאדם רזה.

avital24

New member
אצלי יש בעיה

אני מחפשת עבודה כבר הרבה זמן (ונראה לי שאני לא רוצה למצוא) בעיקר במחשבים כדי להרגיש שאתה שווה משהו ונראה לי שברמה הגבוהה זה לא באמת מה שאני רוצה הבעיה היא שמעבר לזה אני לא יודעת מה אני רוצה ובהמלך היום אני די מחפשת איך להעסיק את עצמי תאמת אני פשוט עצורה בחיים בלי שום התרגשויות וזה מצב ממש מפחיד שמפחיד אותי מאוד להרגיש שאין שום דבר שמשמח אותי והכול תפל כולל הבית שאני גרה בו וזה נראה לי מוזר שאני לא עובדת (האמת היה לי חלום ששד מחזיק בי כבת ערובה) אולי אני באמת כלואה זה ממש מוזר ואין לי מושג איך לצאת מזה ככה שהחיים שלי לא זורמים לשום כיוון ולפעמים נראה לי שלסיים אותם אולי יהיה הפיתרון. מה אתם אומרים אם חלמתי שאני מוחזקת כבת ערובה של סוג של שד או מלאך שעזב את הדרך האלוהית זו מושלך לגבי היומיום שאולי אני באמת כלואה באנרגיה כזו?

GirlFromHell

New member
תראה

אתה בעצמך אומר שאתה לא מאמין ובגלל זה נוצרת כל הבעיה. אם אתה לא מסוגל להאמין בזה אתה לא יכול באמת ליצור שום תוצאות מין מצב אירוני שכזה. לדעתי הספר שיחות עם אלוהים הוא מאוד כבד וקשה להבנה אם קוראים אותו ישר כי קשה לנו בתור בני אדם לקבל את כל מה שנכתב שם מכיון שזה סותר כמעט את כל מערכת האמונות שלנו לכן הייתי ממליצה להתחיל לקרוא ספרים אחרים שמסבירים את אותם העקרונות רק בצורה יותר קלה להבנה ויותר מתקבלת על הדעת ואז לקרוא את הספר הזה ולהבין אותו באמת. אני אנסה להסביר בכל מקרה את העיקרון של האמונה. מה שאתה מאמין בו הוא האמת בשבילך זה מה שיהיה המציאות עבורך. למשל אם תאמין שאתה הבן אדם הכי יפה בעולם ויכול להיות שאתה לא זה הכל ענין של טעם אבל אם באמת ובתמים תאמין בזה ככה תרגיש זאת תהיה המציאות שלך כל פעם שתסתכל במראה תחשוב כמה שאתה יפה וכמה שאין מישהו יותר יפה ממך כי זאת המציאות כפי שאתה רואה אותה. לעומת זאת אם תאמין שאתה מכוער לא משנה ולא יעזור כמה אחרים יגידו שאתה יפה כי אתה מאמין שאתה מכוער וזאת המציאות שלך. אותו הדבר לגבי האמונה באלוהים. אם תאמין באלוהים ושהוא ידאג לך להכל אבל אם באמת תאמין לא בגלל שאתה רוצה שהוא ידאג שהכל יסתדר אלא בגלל שאתה יודע שהכל יסתדר אז זה יקרה. אישית קרו לי כמה מקרים שריפאתי את עצמי אבל רק בגלל שהייתה לי סיבה להיות בריאה שסתרה את הסיבה שלי להיות חולה. היתה פעם אחת שבאמת לא הרגשתי טוב הייתה לי סחרחורת הקאתי והיה לי חום ממש גבוה ואז ידיד טוב מאוד שלי התקשר ואמר שהוא בדיוק בעיר שלי אם בא לי לראות אותו והחלטתי שזה מה שאני רוצה ופתאום הרגשתי טוב החום נעלם הלכה הסחרחורת הלך הכאב ראש והרגשתי מצויין. בד"כ אני לא יכולה לרפא את עצמי אני מאמינה שהמחלות קשורות למצב הנפשי אז אני עובדת יותר על הסיבה שבגללה אני מדוכאת מאשר על לרפא את המחלה ואז היא כבר עוברת לבד. כי כשהגוף חולה אני יודעת שהנפש מנסה להגיד לי ככה שמשהו לא פסדר עד כדי כך שהכאב הנפשי שלי נהפך לפיזי. אז אני מנסה לעבוד על הכאב הנפשי והפיזי כבר נעלם לבד.

למעלה