בקשונת..

נעמפי

New member
בקשונת..

קצת לפני טיול בסין ואני מתלבטת איך אבשל שם..כוהליה? בנזיניה? גזיה? מה עדיף? טווח מחירים? תודה!

נעמפי

New member
מתמקדת בעיקר ביונאן וסצ'ואן..

הבעיה היא שאני דתיה ולכן לא יכולה להנות מהאוכל המקומי..

sela v

New member
צריך בכלל לבשל בסין?

את מתכוונת לצאת לטרקים? אפשר לקרא גם בשאלות הנפוצות על ההבדלים בין אמצעי הבישול השונים.

Omiz

New member
בעיקרון לא צריך

לבשל... האוכל מאד זול, אבל לחבר'ה דתיים יש בעיה. אני הייתי ממליץ על בניזנייה, רק מהסיבה שיותר קל למלא, אבל שוב, אני "מניח" ואף פעם לא השתמשתי בעצמי.

נעמפי

New member
תודה.

אכן, דתייה..אך הבנתי שבנזינייה היא בעלת מחיר התחלתי גבוה..

Omiz

New member
אני אבדוק לך

את הנושא הזה, יש לי 2 ידידות דתיות שחרשו את סין והסתדרו די טוב. אני מקווה שאלוהים לא קורא בפורומים
, אבל אם את דתיה "לייט" בסצ'ואן יש הרבה מסעדות בודהיסטיות, כלומר, עם אוכל צימחוני, ואפשר לאכול בהן. הבעיה היא למצוא אותן, וגם זה שאין להן תעודת הכשר של הרב בריח

sela v

New member
אם הכוונה לבישול מבחינה כשרות

הייתי לוקח גזיה, הכי פשוטה לתפעול. השאלה אם אפשר להשיג בכל מקום בלוני גז מתאימים. בנזיניה עדיפה רק בטרקים, במיוחד טרקים למקומות גבוהים.

נעמפי

New member
סלע,

ומה לגבי כוהליה? הבעיה היא שאני אטוס גם בטיסות פנים ארציות כך שלא אוכל לקחת איתי בלוני גז..או שמא לקנות כל פעם בלון? (מסובך, הא? אבל מסתדרים בסוף!!)

sela v

New member
גם כוהליה קלה מבחינת תפעול

ואפשר לקנות ולסחוב כוהל בקלות. מציע לך לקרא בשאלות הנפוצות של הפורום על ההבדלים.

השקעתי..

טוב אז ככה.. בנזיניה היא הכי מהירה אבל גם קצת יקרה.. הסיבה שלא אמליץ עליה היא מכיוון שהיא מאוד מלכלכת ולא אסתטית, ולכן דורשת השקעה רבה.. היתרון שלה הוא שבכל חור בעולם תוכלי למצוא בנזין... אבל מכיוון שאת בסין אין צורך... הלאה.. כוהליה יחסית מבין השלשה היא פחות קלה לתפעול.. האמת לא התנסתי בה אבל אני יודע שכהל קצת פחות קל להשיג ואינני מכיר את סין כל כך בסך הכל היא די טובה.. גזיה היא הדבר האידיאלי מבחינתך.. היא מבשלת באיטיות שלא כמו הבנזיניה שתשרוף לך את האוכל.. היא לא מלכלכת קלה מאוד לתפעול ואפשר להשיג במדינה כמו סין בלוני גז בכל מקום... החסרון היחידי והזניח מבחינתך הוא שבגבהים אין לגז חמצן וכן הוא דולק על אש נמוכה אבל שוב אינך הולכת לחצות הרים וגבעות ובגבהים שתהיה בהם בטוח תסדרי איתה... בהצלחה וכבר מקנא בך..

jeshu

New member
אני רוצה לתקן כאן בגבהים חסר חמצן לכל צורות הבערה.החמן נצרך ביחס של 1:1 לאטום פחמן במולקולה שעוברת שריפה. כל החומרים הנדיפים יתנדפו ביתר קלות בגבהים - אבל אולי גז הבישול שהוא הנדיף ביותר,יתנדף ביתר קלות ולכן בניצולת שלו תהיה נמוכה יותר. בנוסף הטמפפרטורה בגבהים נוטה להיות נמוכה יותר מה שיוריד את הנידוף - בייחוד בתחילת הבערה כשעוד קר.זה יקשה על הדלקת בנזיניה (בייחוד כשמשתמשים בסולר או קרוסן) ויקשה מעט על הכוהליה.לגז לא סביר שתהיה בעייה.

ששש

New member
"כהליה הכי פחות קלה לתפעול" ???

אתה מתכוון בהקשר לזמינות הכהל או לתפעול שוטף? כי לתפעול שוטף כלומר לבישול אין פשוט וקל יותר מכהליה!! אין חלקים שנסתמים, לא קשורה ללחץ דלק, פשוט שמים כהל ומבעירים, וכפי שסלע ציין בשאלות נפוצות כתבתי בעבר כמה תשובות מפורטות על היתרונות היחסיים של כהליה.

pazro

New member
אם לא התנסתה בכוהליה אז אל תיתן

מידע לא נכון ומטעה לגביה. כהליה היא כלי הבישול הכי נוח, קל לתפעול, חסין תקלות שיש. והכי חשוב בכל מקום בעולם (גם במקומות שאין בהם דלק) אפשר להשיג אלכוהול (גם במדינות מוסלמיות השגתי אלכוהול).

jeshu

New member
אני מרוצה מאוד מהכהליה שלי טיפה איטי יחסית לגזיה או בנזיניה אבל דורשת מעט מאוד תחזוקה וקלה לתפעול.היא מגיעה עם הכלים שלה. אני רק לא יודע כמה הכוהל זמין בסין.בדרום אמריקה היה בכל חור וקל למציאה לפי הכיתוב על שלטים בחנויות. את הכוהל אני מחזיק בבקבוק מיןם מינראלים קטן (רק לא להחזיק בבקבוק אלומיניום). והרעיון של מסעדות של נזירים בודהיסטים הוא מעולה - הן חייבות להיות צמחוניות לחלוטין ואולי אפילו נטולות כל מוצר מהחי (אבל את זה את צריכה לודא לעומק).זה עניין דתי גם אצלם. בהצלחה ושתפי אותנו בחויית שמירת הכשרות בסין.

נעמפי

New member
וואי, חבר'ה-

קודם כל, תודה על ההערות וההארות. לסיכום, היום נכנסתי לריקושט ולאחר התייעצות קצרה וסקירת מחירים הוחלט על...גזיה! מקווה שאסתדר.. שבת שלום ושוב תודה!

Omiz

New member
לנעמפי

מברור שעשתי עם חברותיי ה"דתיות" עולה שבאמת הכי טוב זה גזיה, הן קנו את שלהן בסין ואמרו שאין בעיה למצא גז בהמשך. בקיצר, אם את רותה אני אשלח לך את האימייל של אחת מהן והן יכולות לענות לך על שאלות נוספות.... ביייייייי

SPnage

New member
טיפ קטן

אם את לא ממש מקפידה אפשר פשוט לאכול צימחוני, יש לסינים מטבח עשיר ומגוון של "תוספות" וכמובן טופו כתחליף לבשר. אם לא, תדעי שברוב הערים הגדולות וגם היותר קטנות יש מסעדות צימחוניות שלרוב ממוקמות בתוך או ליד מזנרים בודהיסטים (שכידוע לא אוכלים בשר כלל). בחלק מהמסעדות אפשר למצוא בתפריט את כל סוגי המזון החל מדגים וכלה בבשר חזיר, אבל לא לברוח! מסעדות אלא מתמחות בחיקוי של מנות "רגילות" אך ללא בשר כלל. אני קיבלתי דג שנראה בדיוק כמו הדבר האמיתי אבל בעצם היה מילוי של תפוח-אדמה (כמובן שבקשר לטעם זה כבר נושא אחר). חוייה מומלצת. לרוב, המסעדות האלה מופיעות בלונלי.

למעלה