בקשה

בקיבל

New member
בקשה

שלום לכולם יש לי בקשה, לפני הרבה זמן התפרסם בפורום סיפור נחמד מאוד שסיפר על בחורה שהזמינה את החבר החדש לביתה והאמא בשמחה רבה הגישה לו כיבוד של ריבה מעשה בית עם כוס מים קרים, והבחור שלא הכיר את המנהג לקח את צלחת הריבה וגמר את כולה. במסגרת לימודיה בבית הספר על מינהגי עדות נכדתי בקשה ממני סיפורים מבית אבא ונזכרתי בסיפור המשעשע הזה. אם משהו יכול להעביר לי את הסיפור הזה ואולי עוד ספורים נחמדים אודה לו מאוד. אפשר לשלוח לי במסר ותודה רבה מראש.

רותי ב.

New member
כן, תוכלי למצוא את הסיפור

הזה או דומה לו במאמר הזה - על מנהג הכנסת אורחים בכלל, במאמרים מסתתרים עוד סיפורים ומנהגים שונים. ואת כמובן תוכלי להוסיף לנו בפורום מסיפורייך.

idika

New member
עלילת דם?

אולי זה ישמע כמו סיפור אבל זה קרה במציאות. היתה לנו עוזרת בבית שקראו לה פטמה. היא היתה צועניה וגרה במקום מרוחק מהעיר משהו כמו מחנה. לי כילדה זה היה נראה משהו מוזר ביותר.כיון שאימי היתה חולה פטמה היתה זו שטפלה בנו, סבתא בשלה לנו והיא דאגה לנקיון. רחצה אותנו וכ"ו . כשהיתה חופפת לנו את הראש הרגשנו שהיא מוציאה לנו את הראש מהצוואר ,היו לה ידיים ענקיות וחזקות. סבתא לא ידעה תורכית היא דברה לאדינו. באחד הימים סבתא בשלה ספגטי והלכה לשאול את פטמה אם היא רוצה לאכול ,כיון שסבתא לא ידעה לדבר הראתה לה את הסיר. פטמה חטפה את הסיר ואכלה את כל תכולתו כשסבתא עומדת מולה המומה. לקראת האביב ופסח נהגו היהודים לנקות את הבתים בצורה יסודית. פטמה הודיעה לאימי שבימים אלה היא לא תגיע אלינו.כנשאלה למה היא אמרה שספרו לה שעליה להזהר כיון שהיהודים יכניסו אותה לחבית עם סיכות ויאפו מהדם שלה מצות.אמא ודודתי עמדו מולה משתוממות ושום נסיונות לשכנע אותה שאלו שטויות לא עלו יפה. כילדה אני זוכרת שעלינו על כרכרה כישידנו עמוסות במתנות ונסענו אל המחנה שלהם. אחרי שהתארחנו אצלם ואינני יודעת מה נאמר שם התרצתה וחזרה לעבוד אצלנו.

SuzieRS

New member
Idika, באתי להגיד לך שלום

שלא תישארי פה לבד. אם פרופסור מי בר-אילן אומר /כותב שהיו דברים בגו, ויהודים הרגו ילדים נוצריים כדי להשתמש בדמם לאפיית מצות, למה את מתפאלה שפאטמה הצוענייה פוחדה מיהודים בתקופת הפסח ?

למעלה