בקשה...

may2570

New member
בקשה...

אני הייתי רוצה לקבל קצת חומר "כתוב" בנושא טורט + ADHD. הילד שלי, בן 8, סובל מתסמונת טורט ומקבל טיפול תרופתי (ריטלין). אנחנו דיברנו עם המורה שלו והיא לא יודעת שום דבר על טורט. ולכן הבטחנו לה חומר קריאה בנושא. האם מישהו יכול להמליץ? תודה מאי

alon20052005

New member
תשובה

א.כדור רטלין לא טוב לטיקים ולא לתסמונת טוראט זה מגביר את הטיקים יש כדור אחר . ב. תקחי הפניה מרופא ילדים ותתקשרי לבית חולים איכילוב יש מחלקה לתסמונת טוראט ורופא מומחה בודק את הילד עם באמת יש לו תיכנסי לאתר לבית חולים איכילוב יש מחלקה להפרעות תנועה רק רופא מומחה יוכל להגיד לך ולא רופא מקופת חולים .

may2570

New member
אולי לא הייתי מספיק ברורה..

תודה על התשובה, אבל אולי לא הבנתי אותי. הילד שלי אובחן עם ADHD וטורט. לא רק טורט. הוא נמצא בטיפול בשערי צדק, עם פרופסור מומחית לטורט. היא נתנה לו את הטיפול בריטלין ואצלו, למזלינו, אין הגברת טיקים ע"י התרופה. השאלה שלי היתה מכוונת לחומר קריאה עבור המורה בקשר לטורט. המורות מבינות טוב מאוד מה זה ADHD אבל לא כולם יודעות מה זה טורט. זה הכל. תודה שוב, מאי.

מאי היי

תפני לשביק היא יושבת ראש העומתה .וגם למיקי אמורביץ הם יעזרו לך מאוד ושיהיה לך חג שמח ובהצלחה שלחתי לך מסר

ש ל י ק

New member
אלון זה לא נכון ....

כל ילד מגיב בצורה אחרת לכדורים שהוא מקבל... יש מקרים בהם ילדים עם ADHD חייבים לקבל ריטלין, במידה ויש החמרה בטיקים יש להתייעץ עם הרופא המטפל, אי אפשר לקבוע קביעה חד משמעית שאכן ריטלין מגביר טיקים. מציעה למאי לקרוא גם בפורום ADHD, ולגבי חומר כתוב על הטוראט ,יש הרבה חומר בעמותה, שביק תענה לך בהמשך.... יש גם את ספרה של ד"ר מיקי אברמוביץ על הטוראט-להכיר ולהבין...

הלנה

New member
הספר של מיקי אברמוביץ

כתוב בצורה ידידותית, ברורה ומאד קל לקריאה מהירה. מומלץ בחום! אפשר לקנות אותו דרכה, תכתבי לה מסר ל- mickya. כמו כן יש חומר שניתן לרכוש בעמותה דרך בת שבע, ואת גם יכולה להוריד חומר מאתר אסט"י - בעיקר הקובץ של שאלות תשובות.

שביק

New member
למאי השלום והברכה

יש לנו חומר קריאה רב בעמותה. ניתן לרכשו. המחיר לערכת הסברה 60ש"ח (כבר מספר שנים לא העלינו את המחיר). כמו-כן יש ברשותנו את החוברת קווי הנחיה למורה ולהורה המחיר 30ש"ח.בנוסף יש את ספרה של ד"ר מיקי אברמוביץ ניתן לרכשו רק אצלה. את הטל שלה אמסור לך במסר אישי. בנוסף, יש אפשרות, ואף מומלץ, להזמין הרצאה לביה"ס על-מנת לידע את כל הצוות מהי תסמונת טוראט, מה זה להיות ילד עם טוראט והמשמועויות, וכלים להתמודות בחברה ובבי"ס. כל זאת לאור העובדה שהם אינם יודעים ואינם מודעים לתסמונת זאת. המלצתי:- תני את מספר הטל' שלי למנהלת/יועצת/מחנכת כדי לקבוע מועד להרצאה. אני נותנת הרצאות לצוותי בתי"ס בכל רחבי הארץ כ-14 שנים עם נסיון וידע רב בתחום. מס הטל' שלי: 09-7408478 שנה טובה ופוריה, שנת ברכה ונחת. שביק (בת-שבע גרניט, יו"ר א.ס.ט.י.

שביק

New member
תוספת למאי - ברצוני להזמינך למפגשי

העמותה. ישנן הודעות בעניין "בית פתוח" ו"חג הסתיו". עקבי אחרי ההודעות. (אולי בדף קודם) מקוה לראותך . אגב את התשלום עבור החומר ההסתברתי ניתן לרכוש בדואר. לשלוח צ'ק על הסכום המתאים 60 או 90ש"ח) לכתובת: א.ס.ט.י. ת.ד.333 רעננה. מיקוד 43000 או במשרדי העמותה רח' כנרת 4 רעננה הכניסה מרח' בורוכוב בתיאום טלפוני מראש או במפגש הקרוב בבית פתוח.

למעלה