בקשה :)

yekutiem

New member
ספר "קורות חיי" של

אני מחפש את הספר "קורות חיי" של ז'בוטינסקי ברשת. מישהו יכול להפנות אותי לאתר המתאים?
 

mishauli

New member
http://www.jabotinsky.org/- זהו

"מכון ז'בוטינסקי" שבמצודת זאב בתל-אביב. יש להם ספריה מצוינת וגם חנות ספרים.
 

mishauli

New member
http://www.jabotinsky.org/- זהו

"מכון ז'בוטינסקי" שבמצודת זאב בתל-אביב. יש להם ספריה מצוינת וגם חנות ספרים.
 

adishay16

New member
בקשה :)

שבת שלום, רציתי לדעת אם מישהו יוכל לרשום לי את התקופות שהיו בארץ כלומר מהתקופה הכנענית עד ימינו , התקופה הצלבנית, הממלוכית.. מתי החלה כל תקופה זה מאוד חשוב לי אז אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי תודה רבה
 

קוכולין

New member
שרשור שאלות קטנות

נא לשאול שאלות אינפורמטיביות פשוטות אך ורק בשרשור זה. תודה.
 
כמה שאלות לגבי אריסטו והדת היהודית

מקווה שאלו שאלות אינפורמטיביות פשוטות מספיק- האם לאריסטו היה ידע על האמונה היהודית בזמנו? האם בכתביו יש התייחסות כלשהי לאמונה היהודית- מתוך הנחה שבתקופה ההיא הייתה זו אמונה מונותאיסטית? האם המושג "אל" שמופיע בתרגום העברי לכמה ספרים של אריסטו (למשל "המטאפיזיקה א'") ביוונית היה זהה למושג ה"אל" היהודי שאליו התייחסו יוונים באותה תקופה (אם התייחסו). אם לעונה יש אסמכתא ברורה לתשובתו, אשמח לקבל אותה. תודה רבה מראש.
 
אריסטו והיהדות

אריסטו לא הכיר יהודים מפני שחי ביוון של המאה הרביעית לספירה לפני כיבוש המזרח התיכון בימי אלכסנדר (אלכסנדר היה תלמידו אולם אריסטו מת בסמוך לתחילת מלכותו הקצרה). אריסטו אינו מזכיר את היהודים בכתביו. לגבי משוג האריסטוטלי ויחסו למושג האל היהודי קשה מאוד לדעת. כאמור היוונים לא התיחסו אל היהודים אף על פי שהם כן התיחסו אל המצרים ואל הפניקים ויתכן שדרכם קיבלו ידיעות כלשהן והשפעות כלשהן. כבר קראתי טענה שזנון מיסד הסטואה היה ממוצא פניקי ומכאן מקור רעיונותיו (מדובר בתקופה לא מאוחרת בהרבה מאריסטו). שאלת היחס בין האלים האריסטוטלי והאפלטוני למקראי היא בעצם שאלת היסוד של כל הפילוסופיה המוסלמית, היהודית והנוצרית של ימי הביניים עם השפעות עד ימינו.
 
תודה רבה על התשובה, אם יש לך

אסמכתא מדוייקת לדברים אודה לך אם תצטט אותה. אני תוהה אם כתיבת המשפט "אריסטו לא ידע [ככל הנראה?] בזמן כתיבתו על קיומה של הדת היהודית, ובמשתמע על קיומה של אמונה מונותיאיסטית" בלי הערת-שוליים עלולה להיות בעייתית.
 
טענות שלילה

קשה מאוד להוכיח טענות שלילה. מה שאני מכיר היטב באריסטו זה את האתיקה, המטפיסיקה וחלקים בפוליטיקה וכן את הקטעים הקלאסיים בפיסיקה ובקטגוריות. מתוך אלה החשובים ביותר לענייננו הם האתיקה, הפוליטיקה והמטפיסיקה ובעיקר ספר י"א שלה שעוסק באלהים. שם היהודים לא מוזכרים בשום צורה. אני משער גם שלו היה לנו מקור שמזכיר התיחסות של אריסטו ליהודים דבר זה היה מוזכר למשל בהקדמות למהדורות העבריות של אחד מספרים אלה. מקור הידע המרכזי אצל היוונים בנוגע לאמונות שונות ומשונות אצל עמים אחרים היה הרודוטוס בהיסטוריות שלו. אני לא מכיר היטב את החיבור הזה ויתכן שבו היהודים מוזכרים אולם אני איני בטוח בכך כלל.
 

עו1

New member
קישור.

בקישור הנ"ל מופיעים תקופות ארץ ישראל בסדר כרונולוגי כולל השנים.
 

נחי

New member
פורום היסטוריה של עם ישראל.??

האם תוכלו להפנות אותי לפורום כזה?
 

קוכולין

New member
כאן אפשר לדון גם על היסטוריה של עם

ישראל. אני לא מכיר פורום נפרד לנושא.
 
פרשת/קרב פלמה 1953

שלום לכולם, חבר ביקש ממני למצוא מידע על פרשת/קרב פלמה מ-1953 (אחד המבצעים הכושלים שבעקבותיהם הוקמה יחידה 101). יש לו עניין אישי מאחר וקרוב משפחתו השתתף בקרב. ניסיתי לגגל וכל מה שהעליתי היה פסקה קטנה מתוך מאמר של אורי מילשטיין, אבל לא מספיק מידע על הפעולה עצמה. אשמח אם תפנו אותי לחומר באינטרנט, או אפילו לא ברשת - לספר/מאמר טוב שאתם ממליצים עליו. תודה מראש לכל המתאמצים
 

טרה10

New member
ספרים על פעולות התגמול..

גם של אורי מילשטיין.חפש בספריות.
 

טרה10

New member
חיפשתי את הכפר פלמה ולא מצאתי

במפות הקיימות.נראה לי שזה היה מעין קרב עם הלגיון הערבי בירדן. אני ממשיך לחפש..ואודיע לכם.
 
מתוך אטלס כרטא - פלמה

25-26.11953 - מבצע עופרה: שתי פלוגות מגדוד 890 נכשלות בפשיטה על אידנא, לצה"ל הרוג ונעדר פלוגה מחט' 5 בפיקוד מג"ד, נכשלת בחדירה לפלמה. לצה"ל הרוג וחמישה פצועים. 28-29.1.1953 - מבצע עומר ואמר: פשיטה חוזרת על פלמה של גדוד מקובץ מחטיבה 5 נכשלת. פוצצו שלושה בתים בשולי היישוב. לערבים הרוג ושבעה פצועים, לצה"ל 17 פצועים. פלוגה מגדוד 890 בפיקוד מג"ד נכשלת בנסיון לחדור לרנתיס. פוצץ בית מחוץ לכפר, שני כפריים נהרגו ושניים נפצעו. וותר על רעיון החומר ברשת, פתח את ספרו של מילשטיין - הצנחנים. סביר להניח ששם תמצא מספיק חומר. עקרונית - שיא הכשלונות בשיטת פעולות התגמול של צה"ל היתה בשנת 1953, כמו שקרה בפלמה - כוח של שתי פלוגות או גדוד לא הצליחו לחדור לכפר שהגנו עליו כיתה או מחלקה של "המשמר הלאומי" הירדני. רוב הפעולות בשנה הזו ובקודמותיה נכשלו, זו בהחלט היתה סיבה להתחיל לחפש פתרונות אחרים - פרטיזנים יותר. ראה הפעולה הראשונה של המאה ואחד - עוד לפני שהוקמה.
 
למעלה