בקשה

ofekkehila

New member
בקשה

אהלן, יש לי בקשה קצת נדושה. מישהו יכול להמליץ לי על להקות יותר או פחות מוכרות שיש להן את הלך הרוח ואת הסאונד של ג'נסיס? כשאני אומר ג'נסיס אני מתכוון לג'נסיס של הסבנטיז כמובן, גם בתקופה של גבריאל וגם בתקופה של פיל, עד 1978. ואני לא מתכוון לחקייני ג'נסיס. תודה ויום נעים.

giloni

New member
קצת מחלוקת, אפשר???

אין לי ויכוח על כך שהלהקות שציינת, מתייחסות אל Genesis כאל סלע הייסוד של המוסיקה שלהן. עם זאת, מדובר בלהקות שפעלו (ועדיין פועלות כמובן) החל משנות השמונים, עם המשתמע מכך בכל הקשור לעיבודים ולשימוש בכלי מקלדת אלקטרוניים (שלא לאמר דיגיטאליים). אני למשל לא מוצא במוסיקה שלהן את הפסטוראליה שאפיינה חלק ניכר מהמוסיקה של ג'נסיס. אם השאלה היא מוסיקה דומה למוסיקה שייצרה ג'נסיס הרי שנכון יותר להשאר בשנות השבעים - בתקופה המקבילה - ולחפש להקות שיש בצליל שלהם משהו שיגרום למאזין לומר: זה דומה לג'נסיס. אני יכול להמליץ על משהו... יקי

הזדמנות נוספת להזכיר את בבילון

תמיד אני נזכר דווקא בלהקת בבילון, הרכב אמריקני שידע לחקות את ג'נסיס יותר טוב מג'נסיס עצמה. הם הוציאו אלבום אחד מומלץ. ממש כדאי, יופי של אלבום ויצירה די נדירה שמשחזרת את הקסם האמיתי של ג'נסיס.

giloni

New member
טוב, לא יכול להתגבר

אני סבור שאם מחפשים הרכב שיצר מוסיקה שיש בה מוטיבים שיכולים להזכיר למאזין את ג'נסיס, הרי שStrawbs באלבומים Bursting at the seams ב Hero&Heroine ובמיוחד ב Ghosts מתאימים בהחלט. שילוב של אלקטרי ואקוסטי, מלודיות נהדרות וקולו של דייב קאזינס, שלדעתי עושה למאזין ויבראציות דומות לאלו שגורם פיטר גבריאל. הנגינה של Blue Weaver ובמיוחד של John Hawken על הקלידים, מזכירה מאד את העבודה של טוני בנקס. באלבום Ghosts אפשר למצוא גם רב-שכבתיות שמאפיינת את התזמור של ג'נסיס, ואם תשאלו אותי, הרי שהאלבום Ghosts הוא הדבר הקרוב ביותר ל Selling England by the pound. ייתכן אפילו שהסטרובס הושפעו מהאלבום של ג'נסיס, שכן האלבום שלהם יצא שנה וחצי מאוחר יותר. נסו ותיווכחו יקי

Slim Jim

New member
Hero&Heroine ../images/Emo45.gif

יש גם שיר של liquid scarlet. נשמע ממש כמו סינמה שואו, בגלל האפקטים והסאונד הדומה.. השיר השלישי מהאלבום (קשה להעתיק אותו לכן בלי שיהיה מסורבל)

Nadavcat

New member
הוא לא ביקש חקייני ג'נסיס

לדעתי לקאמל יש מוטיבים מאד דומים... מלודיות יפות... מוזיקה רכה... ההצעה שלי היא קאמל.

מורנא007

New member
Hackett, Steve

Voyage Of The Acolyte אלבום משנת 75 שבו משתתפים חלק מחברי ג'נסיס, נשמע כמו ג'נסיס אלא שהוא לא יצא תחת השם ג'נסיס. Hackett
היה חבר בלהקה כידוע.

Papillion

New member
גם השני שלו

Spectral Mornings מצוין. גם האלבום של אנתוני פיליפס - The geese and the ghost מעולה. שניהם באו מג'נסיס ואלבומיהם נחשבים כמעט כ"אלבומי ג'נסיס גנוזים".

עוד הצעות

קטנוני מצידי, אבל Spectral Mornings הוא השלישי. קדם לו Please Don't Touch. אבל מעבר לקטנוניות אני מסכים איתך. המלצות טובות. אני חושב שמי שאוהב את האלבומים השני והשלישי של ג'נסיס (Trespass ו-Nursery Cryme) יותר מאשר את אלו שבאו אחריהם, יש סיכוי טוב שיאהב את שני האלבומים הראשונים של Rare Bird, את שני האלבומים של Cressida ואת האלבום הראשון של Fantasy. מי שאוהב יותר את האלבומים הרביעי והחמישי, יש סיבה טובה להציע לו להכיר כמה להקות מהסצינה האיטלקית, ובמיוחד את שלושת האלבומים הראשונים של PFM.

מורנא007

New member
The geese & the ghost

האזנתי לו פעמים רבות, הוא אלבום שקט, מלודיות יפות, די פולקי ולא כל כך רוקי. אלבום טוב, אבל לא כל כך ג'נסיסי (לא כמו הכבש).

מורנא007

New member
Kaipa - Inget Nytt Under Solen

אלבום משנת 77 (בתחום המותר) שיש בו הרגשה "ג'נסיסית" ו"יסית" לסירוגין. מאחר ומדובר בלהקה שוודית, הלך הרוח והשירה אינם אנגליים.

למעלה