וכמה
פיזדה- אי בודד בימי הצעירים הייתי מעביר ת'זמן בחלומות ! להיות כמו התחת של רוזאן, גדול ! גדול מאוד אפשר לנפץ חלום לבן אבל קשה יותר לנפץ אותו לזמן כמו תקליט שהוא מתנגן קולטים איך שהוא מתיישן הגב פה מזדקן ומתעצבן על מה שמזדמן טוב דיי להתבכיין, התקליט מטריד שכן אצלו הוריד קטן וגדל אני מתעניין אולי עדיף אף פעם לא להתבגר כמו פיטר פן ! מי אתם ? פיזדה מן ! יוצרים בלי להתמתן עלם גס רוח, ג'מייקנים יודעים למה אני מתכוון !תן בפילוספיה יש הרבה שמתחילים את החיים עם בטחון בגודל של ארגנטינה ואחרי הבר מצווה הוא מתפרק כמו משינה מתחילים להתבייש בצלם, השנים עוברות הם עוד הולכים בתלם גיל שלושים הם עדיין תקועים בהלם מעבר לציניות ממנה אי אפשר לצאת אני מכריז בזאת שיש לי רק אהבה לתת ממה שאני רואה, זה לא שווה הרבה אבל היות ולא גיליתי ת'אטום אני דבק בזה פצצות פצצות זה מה שעשינו כי בברוטו,השם שלי קאסוטו ?פשוט לא בנטו, השם שלי הוא סנדו !שנן אותו נעים להכיר,הלו, מלך העיר משניה לדקה מדקה לשעה אני לא מפסיק לבלבל את השיר אני בכיר, על זה אני מצהיר ולא מסתיר !משאיר אותך בפה פעור נותן לך לוח וגיר עכשיו נסה להבין, מנסה להחכים, מנסה להסביר איך קוראים לתופעה, אין מקפיצים פה את המסיבה לתקרה עוד מקרה של הצלחה, אתה מתמלא אכזבה לנוכח העובדה, שלידי הזרימה שלך ממש רדודה בודדה נדידה גלמודה בלי מידה לא נורא , אני פה לתקן, להוציא את הלא, להשאיר את הכן לפחות אני מנפח את הריאות שלי כמו שעושים עם אפרו ופן אני נותן נותן נותן נותן נותן גם אם לא קיבלתי תמורה אני לא מרגיש מסכן וגם לא מרגישה גבורה !תודה רבה פצצות פצצות זה מה שעשינו דרוש לי נס כי אני לא תופס מלכלך ומכבס, מנסה להתפרנס רק בפינס לועס ביטיבוקסס שמעשנים על אי בודד המטרה להישרד תכתוב מכתב ותתאבד זה לא בטוח, העץ נופל רחוק מהתפוח קבייץ שיוציא לך ת'מייץ מתוך המוח לא זכור אך, עטור פרסים על חוסר מצברוח רוב הזמן אני בוהה בכלום מקשיב לרוח הכל מרוח,ראש נפוח ואוויר דלוח מרגיש קרוב לאלוהים כשיש בפנים מצב מתוח שים, עוד טראק אני יורד מהפסים יותר אכזר מהנשיא, מכל האפסים שמתאפסים אני אומר מילה, והם נסים לכל הכיוונים נופלים כמו קקי של יונים פצצות פצצות זה מה שעשינו קנדוג קדס- תנו לי ראפ כבד להיפ הופ תמיד היתה בעיה של ביקורת קשה לעמוד במחסום התקשורת אם אתה לא ברוק אלטרנטיבי או בתזמורת אתה לא עומד במיטב המסורת מתבסס על שקרים מכוערים, מאמרים מוסגרים critisism -כל ה מוזרים, מפגרים, של זמרים ממורמרים אחרים מסרים שאומרים על מה אנחנו שרים ידיעות במעריב, הארץ, שתי ערים הם רודפים אחרינו כאילו היינו עכברים ואסור לך לשיר על כל מה שאתה רוצה הם סותמים לך ת'פה שאתה עוד לא פוצה ושלא לדבר ללכת נגד הרוח דמוקרטיה בהתהוותה אני כבר לא בטוח הם אומרים שזה מרוח, ואין לזה סגנון אז תגידו מה עדיף- די אמ אקס או סלין דיון תנו לי תנו לי ראפ כבד - רוצים הארדקור תנו לי תנו לי ראפ כבד - רוצים הארדקור אל תגידו את הערכים אני מאבד תנו לי תנו לי ראפ כבד - רוצים הארדקור ת'הוכחות אפשר לראות במצעדים, העיתונים שם זה פול גז בניוטרל כבר כמה שנים האוספים הישנים, המקומות הראשונים אך מוזיקה של שחורים לדעתם לא קונים אנשים מתורבתים עם הראש על הכתפיים אנחנו לא מחונכים, תגידו מה אתם שחים הרי כולנו אחים וגם לנו יש ערכים כמו להשאר חמים, בלי לגעת בסמים ולפעמים אין ברירה, אז אנחנו נלחמים על זכויותינו, שנלקחו כבר כמה פעמים וזוהי האמת, גם אם אני לא שה תמים אם זה דור מזוין למה דווקא אנחנו אשמים ?!אל תגידו לי: וואט זה בטח הקללות אנשים חושבים שראפ מעביר מחלות מאה שמונים מעלות, אל הצד הנגדי LSD ראפ זה מוזיקה טובה, זה לא אומר תנו לי תנו לי ראפ כבד - רוצים הארדקור תנו לי תנו לי ראפ כבד - רוצים הארדקור אל תגידו את הערכים אני מאבד תנו לי תנו לי ראפ כבד - רוצים הארדקור ומאחר שאני פה הזמר הראשי אז תתנו לי לעבור עכשיו אל הבית השלישי כי אנחנו כבר יודעים שהאלבום הזה עשר רק יש עוד רבים שלא קלטו את המסר הם אומרים שאין קשר בין מלה למילה קחו ת'שיר הזה כתבו אותו מהתחלה ותראו איך שהמלל נכנס לכם לראש וגם עליו כמו על כל שיר צריך קצת לחרוש ממזרח למערב נמצאים במלחמה, מהומה אלא מה אבל שרים על רמה, למה מה, מה קרה? תפסיקו לצנזר, כי העם רוצה היפ הופ צינזור לא עוזר תנו לי תנו לי ראפ כבד - רוצים הארדקור תנו לי תנו לי ראפ כבד - רוצים הארדקור אל תגידו את הערכים אני מאבד תנו לי תנו לי ראפ כבד - רוצים הארדקור קנדוס קדס- בשמירה אינה עוברת השיר הבא מוקדש לכל החיילים שמייחלים שהעולם ישמע אותם בשתי מילים נמאס לשמור, נמאס לשמור למדבר יהודה טוחן שמירות מרגיש כמו חמור מישהו רוצה להכנס? שישלח מכתב או אי מייל ?למה סתם לתקוע חיילים בש.ג כי כל האחריות עליי לשמור על עם ישראל חי בארבע שמונה, ארבע שמונה, ארבע שמונה, די די i think i gonna die כאן בבוטקה הקטן הזה נמאס לי מהקיר המלוכלך והמושתן הזה כל אחד כותב על המחזור שלו הוא הכי גדול, הכי מוצלח, אני חושב שלא ?צעירות זה לא פשע, עד מתי נובמבר תשע פשע? תחשוב על מה שנשאר לנו, זה רשע ארבע שעות פתאום נראות לי ארוכות כל שעה כאילו יש בה 140 דקות עוד מעט יהיה מכות, אני מחכה, הזמן עוצר ובמקום עזרה אומרים לי שהסבב מתקצר והשמירה, אינה עוברת עוד רכב אל תוך הבסיס מאיר כל דקה אינה נגמרת והלילה לא נגמר הוא עוד צעיר אלוהים אני נרדם ,חייב לקום, אבל נרדם כל לילה, כל הלילה, אני כולה בנאדם בשר ודם, לא מבין את המשפט המיושן ששומר ישראל, לא ינום ולא יישן וזה לא עסק, נגמר לי כבר החשק לחכות לקצין תורן שיבוא לפרוק לי את הנשק ואז אני ישן, מעשן, רוצה לאכול ניר, אתה לא מעשן?" אוף, אפילו את זה אני לא יכול" אני יושב, וחושב, על שירים, וכותב על הקיר, על נייר, וכואב לי הלב על כל מי שנטחן כמו כלב שמירה מנותק מהחיים, מרוחק מהחברה כל רב"ט נשאר שבת, מתקשר אל החמ"ל "אני לא מאמין שאני אפילו לא סמל" כי מה אנחנו שני מסכנים כל היום טוחנים מחפשים תעסוקה, (ציחקוק) והמחסנית בפנים והשמירה, אינה עוברת עוד רכב אל תוך הבסיס מאיר כל דקה אינה נגמרת והלילה לא נגמר הוא עוד צעיר (שתי אצבעות מירושלים) רוצה לתפוס את הרגליים לברוח, להשאיר רק עקבות של נעליים כי ניסיתי כבר הכל, לשיר כבר אין לי קול לישון אני לא יכול, סמל תורך עושה פטרול אז מה עושים? מוציאים משהו מתוק מהכיס מעבירים שעה וחצי בשירי ליאור נרקיס ואת) לא בסביבה, אז סתם כותבים שיר אהבה) ואם אין למי , אז סתם כותבים למישהי שווה אבל ידעתי, בהתחלה הייתי אופטימיסט אבל היתה לי הרגשה שאני יגמור קבניסט תראו, סוף סוף הקשבתי בעליית משמר ורציתי ליישם את מה שהקצין אמר אז מה עשיתי? (שימו לב) משהו קטלני נוהל מעצר חשוד על הש.ג. השני אבל דבר אחד אני לא מבין על מה המעצר, הרי אמרתי "עצור, הזהר!" ולא עצר והשמירה, אינה עוברת עוד רכב אל תוך הבסיס מאיר כל דקה אינה נגמרת והלילה לא נגמר הוא עוד צעיר